Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 79 νεκροί στην Ελλάδα - 20 νέα κρούσματα - 1.755 στο σύνολο

Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας. Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χ...

Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 79, εκ των οποίων 56 είναι άντρες και 23 είναι γυναίκες.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 20, τη Δευτέρα (06/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.755. Από αυτά, 361 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 655 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 90 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 19 είναι γυναίκες και οι 71 είναι άντρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. Παράλληλα, 9 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ, ενώ 269 έχουν πάρει εξιτήριο.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 26.193 κλινικά δείγματα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι επιστήμονες ψάχνουν την πιθανότητα να υπάρχουν ειδικά γονίδια που καθορίζουν ποιος θα πάει ή δεν θα πάει καλά.

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο Ξάνθης

Ακόμη μία εβδομάδα καραντίνα για την κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη, η οποία έχει τεθεί εδώ και 13 ημέρες σε ολική και αυστηρότατη καραντίνα λόγω του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, η κοινότητα του Εχίνου θα παραμείνει προληπτικά για ακόμα μία εβδομάδα σε καραντίνα.

Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος εβδομάδα με την εβδομάδα, μέρα με την ημέρα επιτυγχάνεται, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Παράλληλα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο Απρίλης θα είναι ο πιο δύσκολος, αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας και ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Όσον αφορά στο επιχειρησιακό σκέλος, ενημέρωσε ότι από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων μέχρι και χθες είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών.

πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια