Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πως ο κ. Αυγενάκης, μετέτρεψε τον αθλητισμό από 7η προτεραιότητα σε 1η!

Η ακατανόητη απόφαση του υπουργού, για επανέναρξη του ποδοσφαίρου χωρίς... μπάλα. Το λιγότερο ακατανόητη είναι η «πρεμούρα» του υπουργ...

Η ακατανόητη απόφαση του υπουργού, για επανέναρξη του ποδοσφαίρου χωρίς... μπάλα.

Το λιγότερο ακατανόητη είναι η «πρεμούρα» του υπουργού αθλητισμού, κ. Αυγενάκη, να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών από τις 5 Μαΐου. Μόλις λίγες ημέρες πριν, ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, είχε θέσει ως 7η προτεραιότητα τον αθλητισμό. Όμως και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαβεβαιώσεις από τον επιστημονικό κόσμο για το κατά πόσο είναι ασφαλής η προπόνηση σε ομαδικά αθλήματα, ο κ. Αυγενάκης έσπευσε και να «νίψει τας χείρας του» πετώντας το μπαλάκι στη Σούπερ Λιγκ και στην ΕΠΟ για την συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος και ο ίδιος αποφάσισε να επιτρέψει τις προπονήσεις σε τμήματα 6-8 ατόμων και αυστηρά μόνο για τον τομέα της φυσικής κατάστασης.

Μια ποδοσφαιρική ομάδα δηλαδή, θα δουλεύει μόνο σε θέματα φυσικής κατάστασης, χωρίς να έρχεται σε επαφή με το κυρίως αντικείμενο της ενασχόλησής της. Την μπάλα. Αστεία πράγματα το λιγότερο.

Τι όμως είναι αυτό που έκανε τον υπουργό και προφανώς το επιτελείο του, να μην πάρουν καμία ουσιαστική απόφαση για το ποδόσφαιρο; Δεν βλέπουν οι ίδιοι τι γίνεται στο εξωτερικό; Στη Γαλλία για παράδειγμα όπου η Παρί αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, ή στην Ολλανδία όπου μπήκε οριστικά τέλος. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σε άλλες χώρες.

Στην Ελλάδα προφανώς η αθλητική ηγεσία, μετά την παρέμβασή της στην υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθη», φαντάζει ανίσχυρη και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, που μόνο οι μεγάλοι έχουν.

Τι εμπόδιζε τον κ. Αυγενάκη από το να δώσει ο ίδιος τη λύση και να ανακοινώσει το τέλος των πρωταθλημάτων, αφήνοντας μόνο ανοικτό το θέμα της διεξαγωγής των play offs για την ανάδειξη πρωταθλητή και των υπολοίπων θέσεων της Ευρώπης; Με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση της μεγάλης κατηγορίας και την αύξηση των ομάδων της σε 16.

Προφανώς και η απόφαση αυτή έχει να κάνει με την ικανοποίηση των αιτημάτων των λεγόμενων μεγάλων ομάδων και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει στο σκεπτικό της, ούτε τις αντιρρήσεις των μικρότερων που ούτε τους χώρους, ούτε τις υποδομές έχουν για να μπορέσουν να διαθέτουν διαφορετικά γήπεδα και αποδυτήρια για τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά ούτε και τους οικονομικούς πόρους για να μπορέσουν να ελέγχουν την κατάσταση σε περίπτωση που χρειαστεί.

Όπως όμως και ο ίδιος ομολόγησε: «εδώ θα είμαστε και στη συνέχεια για να αξιολογήσουμε εκ νέου την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια