Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: Στους 100 οι νεκροί, «έφυγε» 84χρονος στο Αττικόν

Κορονοϊός: Ένας ακόμη άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα από τον COVID-19. Η χώρα μας μετράει πια 100 νεκρούς από τον φονικό ιό. Ο εκ...

Κορονοϊός: Ένας ακόμη άνδρας έχασε τη ζωή του στην Ελλάδα από τον COVID-19. Η χώρα μας μετράει πια 100 νεκρούς από τον φονικό ιό.

Ο εκλιπών εξέπνευσε στο νοσοκομείο Αττικόν. Ήταν 84ων ετών. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωσή του είχε ότι το τελευταίο 24ωρο είχαμε 31 νέα κρούσματα. Ακόμη, 73 βρίσκονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει διάγγελμα νωρίτερα. Σε αυτό ο πρωθυπουργός υποστήριξε -μεταξύ άλλων- ότι η πανδημία υποχωρεί, αλλά ο πόλεμος ακόμη δεν έχει κερδηθεί. Ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη και τη συμπεριφορά τους βοηθώντας ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός. 

Ο κορωνοϊός σκοτώνει δέκα φορές περισσότερο από τη γρίπη Η1Ν1


Δέκα φορές πιο θανατηφόρος από τον ιό της γρίπης τύπου Α (Η1Ν1) είναι ο νέος κορωνοϊός, οπως δήλωσε τη Μ. Δευτέρα (13/4) ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Τα δεδομένα από αρκετές χώρες μας δίνουν μια σαφέστερη εικόνα αυτού του ιού, πώς συμπεριφέρεται, πώς να τον σταματήσουμε. Γνωρίζουμε ότι η Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα και γνωρίζουμε ότι είναι θανατηφόρος: Δέκα φορές περισσότερο από τον ιό που είναι υπεύθυνος για την πανδημία της γρίπης του 2009», είπε ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

«Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης», πρόσθεσε ο Τέντρος Γκεμπρεγιέσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια