Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος μιλάει για όλα στα panionianea.gr

Αποτελεί έναν από τους αμφιλεγόμενους παράγοντες για τον κυανέρυθρο κόσμο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος , είν...

Αποτελεί έναν από τους αμφιλεγόμενους παράγοντες για τον κυανέρυθρο κόσμο. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Πανιώνιος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος, είναι ένα πρόσωπο που από την αρχή της ενασχόλησης του με τα κοινά του μπάσκετ αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη και σκεπτικισμό από τους περισσότερους Πανιώνιους.

Ο ίδιος μετά από περίπου 1,5 χρόνο εμπλοκής του με την ανδρική ομάδα μπάσκετ, μίλησε στα panionianea.gr για όλους και για όλα, παραχωρώντας μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που σίγουρα αξίζει να διαβαστεί...

Αναφέρεται στην σχέση του με τους Πάνθηρες, την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, την σχέση του με το "στοίχημα", αλλά τις επιδιώξεις του αναφορικά με το μέλλον του στην ΚΑΕ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια σχέση ανταποδοτικότητας και άριστης συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χριστοδουλόπουλου στα panionianea.gr:

Είστε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία της ομάδας;

"Θα την θεωρούσα απόλυτα επιτυχημένη μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου που είχαμε πέντε νίκες και έδειχνε η ομάδα ότι είναι σε ένα επίπεδο πολύ καλό. Η ομάδα ήταν πολύ δεμένη, με δυνατές εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Ηρακλή και Άρη.

Από εκεί και πέρα, μετά την φυγή του Πάσαλιτς η ομάδα άρχισε κάπως να χάνεται. Γίνανε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές γιατί, ουσιαστικά, όταν ένας παίκτης λέει ότι θέλει να αποχωρήσει δεν μπορείς να τον κρατήσεις με το ζόρι, ενώ αντίθετα τον παίχτη που θες εσύ να διώξεις θα σε κυνηγήσει να σου πάρει αποζημίωση. Η φυγή του Πάσαλιτς αποδιοργάνωσε την ομάδα. Ήταν πολύ χρήσιμος, παίκτης ηγέτης και μέσα και έξω από τα αποδυτήρια. Ήταν πρωταγωνιστής και στις μεγάλες νίκες που είχε κάνει η ομάδα, όπως με τον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ. Αν ήμασταν στο τέλος Δεκέμβρη αυτή την στιγμή και δεν είχε φύγει ο Πάσαλιτς θα μιλάγαμε ακόμη και σήμερα για μια άλλη ομάδα. Με την αλλαγή του Πάσαλιτς με τον Σουίτνι και του Λι με τον Μπόουμαν έχει χαθεί λίγο η ομοιογένεια, που υπήρχε στην ομάδα. Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Ακόμη και όταν κέρδισε τον Κολοσσό δεν ήταν η ίδια ομάδα όπως κέρδισε με Ηρακλή και ΠΑΟΚ, που πήγαινε ρολόι.

Από την εξέλιξη των τελευταίων αγώνων δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν μπορώ να κρίνω τους παίκτες που μπήκαν τελευταία. Γενικά πιστεύω ότι ήμαστε στο 51% από τους στόχους που έχουμε βάλει, στο να σωθεί πάνω από όλα η ομάδα και μετά να δούμε πόσο πιο ψηλά μπορούμε να πάμε.

Τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα στο Ρέθυμνο και μετά με τον Ηρακλή εντός. Ακολουθεί η διακοπή όπου η ομάδα πιστεύω θα ξαναδέσει. Ο Λίνος (σ.σ. Γαβριήλ ο προπονητής) όπως κατάφερε να δέσει την ομάδα στον λίγο χρόνο που είχε, φαντάζομαι ότι και τώρα θα τα καταφέρει".

-Ποια είναι η σχέση με τον προπονητή;

"Έχουμε άριστη σχέση, χωρίς να μπλεκόμαστε ο ένας στα πόδια του άλλου, έχει το ελεύθερο και την εμπιστοσύνη της ομάδας. Αυτό φαίνεται κι από τις επιλογές του με παίκτες που έχει ξανασυνεργαστεί και τους ξέρει και σαν παίκτες και σαν χαρακτήρες, τους οποίους πιστεύει ότι μπορούν να μπουν και να βοηθήσουν την ομάδα".

-Μπορεί να γίνουν κι άλλες αλλαγές στην ομάδα;

"Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ακόμη μια αλλαγή και αυτό θα κριθεί από την περίπτωση του Σάμουελς. Αν μέσα στην διακοπή βρει κάτι, γιατί ένας παίκτης σαν τον Σάμουελς έχει πάντα την επιλογή του "buy out", δεν θα σταθούμε εμπόδιο. Αν μείνει ο Σάμουελς θα γίνει αλλαγή σε άλλη θέση. Αν φύγει θα πρέπει να έρθει πεντάρι υποχρεωτικά. Σίγουρα του αρέσει εδώ, η Αθήνα αρέσει σε όλους, είναι κίνητρο ισχυρό, βλέπει ότι έχει ένα χρόνο 25 με 30 λεπτά πρωταγωνιστικό ρόλο, σκοράρει, παίρνει ριμπάουντ, μάχεται. Είναι πολύ χρήσιμος και κάνει την διαφορά στην ομάδα μας".

-Ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ;

"Η χρονιά είναι πολύ δύσκολη, είναι η χειρότερη χρονιά από άποψη τηλεοπτικών χορηγιών εγγυημένων από τον ΕΣΑΚΕ, δηλαδή τηλεοπτικό συμβόλαιο και κεντρικός χορηγός πρωταθλήματος. Είναι η χειρότερη χρονιά σε οικονομικά δεδομένα...

Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ να βρουν χορηγούς από την στιγμή που έχει φύγει και ο Ολυμπιακός και σε συνάρτηση με όσα έγιναν πέρσι και έχουν πλήξει λίγο την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Γίνονται προσπάθειες για το μέλλον, για να είναι καλύτερο χορηγικά το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα η φετινή κατάσταση έχει πλήξει όλες τις ομάδες και ειδικά εμάς που ένα πολύ μεγάλο μέρος των συνολικών εσόδων της χρονιάς είναι τα εγγυημένα χρήματα, από τον τηλεοπτικό και τον κεντρικό χορηγό πρωταθλήματος. Για εμάς είναι γύρω το 65% αυτά τα χρήματα".

-Υπάρχει σαν σκέψη να κοιτάξει κάποια στιγμή ο Πανιώνιος για δικό του τηλεοπτικό συμβόλαιο; Να αποχωρήσει δηλαδή από την κεντρική διαχείριση της ΕΡΤ;

"Όχι, δεν υπάρχει σαν σκέψη να φύγει ο Πανιώνιος από την ΕΡΤ. Ο Πανιώνιος του σήμερα δεν είναι ο ίδιος που ήταν πριν από 30, από 20 ή ακόμα και 10 χρόνια. Ακόμα και τότε ο Πανιώνιος ήταν στην κεντρική διαχείριση. Πιστεύω ότι καμία ελληνική μάδα πέρα του Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ίσως και του Προμηθέα μπορεί να διεκδικήσει δικό της τηλεοπτικό συμβόλαιο".

-Οι δικές σας οι σκέψεις όσον αφορά την ΚΑΕ ποιες είναι;

"Θα σας πάω όταν είχαμε πάρει την ομάδα από τον Αλευρογιάννη είχα πει ξεκάθαρα ότι ένας από τους λόγους και τους στόχους που πήρα την ομάδα ήταν οι ακαδημίες και το γήπεδο. Αυτή την στιγμή το γήπεδο έχε γκρεμιστεί και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ούτε το σκάψιμο του οικοπέδου και ο Δήμαρχος πρόσφατα δήλωσε ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί από σήμερα άλλες τρεισήμισι σεζόν.

Με τις ακαδημίες ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε συνεργασία ακόμη. Υπάρχουν 4-5 άνθρωποι που τρέχουν το ερασιτέχνη και αφήνουν κάποιο νίκη στον ερασιτέχνη. Προσπαθήσαμε και πέρσι το καλοκαίρι να τις πάρουμε τις ακαδημίες, δεν έγινε δυνατό. Είναι και φέτος μεγάλο ζήτημα και θα είναι και καθοριστικό για την συνέχεια της ομάδας τουλάχιστον με εμένα στην διοίκηση και σαν βασικό μέτοχο.

Θέλουμε να τις αναλάβουμε γιατί δεν γίνεται σε μια ομάδα σαν τον Πανιώνιο - που έχει από τις καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα - να μην έχουν τα παιδιά διέξοδο την πρώτη ομάδα. Γιατί αν "εγώ" πάρω δύο παιδιά από τις ακαδημίες τα βάλω να παίξουν, όπως κάνει ο Προμηθέας, όταν αυτοί θα δείξουν το κάτι παραπάνω "εγώ" θα του χάσω. Δεν μπορούν να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και ακόμη από ενδεχόμενη πώληση τους δεν θα την ωφεληθεί η ΚΑΕ, οπότε να ρισκάρω να βάλω δυο παιδιά 16 και 18 χρονών; Να το κάνω... Αν πρόκειται, όμως, να αποκομίσω και κάποιο όφελος. Αυτό επηρεάζει και την απόφαση μου αν θα συνεχίσω, γιατί έχω πει από την αρχή ότι οι ακαδημίες του Πανιωνίου - αν δουλευτούν σωστά - είναι "χρυσωρυχείο". Αν το μυαλό μας είναι το πως θα πάρουμε τις συνδρομές από τους γονείς των παιδιών για να λέει ότι το παιδί παιδί παίζει στον Πανιώνιο στις ακαδημίες, εμένα αυτό δεν με απασχολεί και το έχω δηλώσει από την αρχή. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να εκμεταλλευτώ - με την σωστή έννοια - την αγωνιστική δύναμη των παιδιών, που είναι στις ακαδημίες, παίζοντας, αξιοποιώντας τους και... μεταπουλώντας. Ελπίζουμε να βρεθεί φέτος το καλοκαίρι λύση για να έρθουν οι ακαδημίες στην ΚΑΕ γιατί μέχρι τώρα δεν μπορούσε η διοίκηση του Ερασιτέχνη να κάνει κάτι, καθώς είχε δεσμευτεί με την ομάδα των ανθρώπων που τρέχουν τις ακαδημίες".

-Έχετε αισιόδοξα μηνύματα γι' αυτό, το κλίμα είναι καλό;

"Δεν μπορώ να πω ότι το κλίμα είναι θετικό γιατί είμαι ρεαλιστής, δεν θέλω να τα βλέπω ούτε ωραία ούτε άσχημα. Τι κλίμα δεν είναι καλό μεταξύ ΚΑΕ και Ερασιτέχνη. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον πρόεδρο. Απλά δεν μπορώ να πω ότι έχουμε μια καλή σχέση, έχουμε μια τυπική σχέση, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακή".

-Η απουσία των οργανωμένων οπαδών συνεχίζεται. Το έχετε στο μυαλό σας αυτό, θα κάνετε κάποια παραπάνω κίνηση για να τους κάνετε να επιστρέψουν;

Πλέον, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να επιστρέψουν οι οργανωμένοι στο γήπεδο, από την στιγμή που οι ίδιοι δεν θέλουν να επιστρέψουν. Είναι κάτι που το λέω για πρώτη φορά, αλλά έτσι φαίνεται να είναι. Έχω κάνει δύο τρεις φορές έκκληση να γυρίσουν οι οργανωμένοι, τουλάχιστον στο γήπεδο, γιατί είναι τεράστια η διαφορά ειδικά για εμάς που παίζουμε σε ουδέτερη έδρα ουσιαστικά. Ακόμη και σε αυτό το γήπεδο λοιπόν, με 100, 200 οργανωμένους θα υπήρχε τεράστια διάφορα στην ατμόσφαιρα.

Βλέπω ότι δεν θέλουν να έρθουν και από εμένα δεν θα ξαναγίνει καμία προσπάθεια να έρθουν στο γήπεδο. Εγώ τους θέλω. Εγώ τους θέλω σαν δυναμική τους οργανωμένους, αλλά αφού δεν κατάφερα ήδη να μπω σε συζητήσεις με τον σύνδεσμο κατευθείαν, νομίζω ότι δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσω να προσπαθώ. Νομίζω το να προασπίζουν τα συμφέροντα του Πανιώνιου και η δυναμική τους στο γήπεδο είναι κάτι... αυτονόητο, που θα έπρεπε να τους βάλει έτσι και αλλιώς στο γήπεδο".

-Εσείς είστε σε θέση να ξέρετε τον λόγω της αποχής τους;

"Έχουν ακουστεί πολλά, αλλά εγώ θέλω να σταθώ σε ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο το τελευταίο διάστημα τουλάχιστον από αυτά που μου μεταφέρονται - γιατί κι εγώ δεν έχω απευθείας επαφή με κάποιον από τους οργανωμένους - είναι το θέμα των όσων έγιναν στον αγώνα με τον Κολοσσό πέρσι και η εντολή που υποτίθεται ότι έδωσα εγώ στην αστυνομία να επιτεθεί σε οργανωμένους οπαδούς ή φιλάθλους της ομάδας.

Το συγκεκριμένο είναι ένα τεράστιο ψέμα! Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι οι οποίοι είναι Πανιώνιοι, ακόμη και οργανωμένοι, οι οποίοι δεν μπορούν να μιλήσουν σαν οργανωμένοι, αλλά αν τους ρωτήσετε εσείς οι ίδιοι που τους γνωρίζετε, που ήταν παρόντες στο συμβάν γνωρίζουν καλά ότι εγώ όχι μόνο δεν έδωσα ποτέ εντολή στην αστυνομία να τους επιτεθεί, αλλά - με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου - όταν ο Τάκης ο Χρυσοχόου, ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, ήρθε και μου ζήτησε να βγούμε από το γήπεδο για να βάλουμε μέσα τους οπαδούς, του λέω "βεβαίως να μπουν" και μου λέει "πρέπει να δώσεις εντολή εσύ σαν πρόεδρος"... Μέχρι να βγω στην πόρτα για να τους βάλουμε μέσα, μαζί με τον Χρυσοχόου και τον υπεύθυνο ασφαλείας τον Νίκο Κολιδά, ο οποίος είναι και αυτός παλιός "Πάνθηρας", ξεκίνησαν να σπρώχνονται με την αστυνομία χωρίς να γνωρίζω το "γιατί" κι έτσι κάπως ξεκίνησαν τα επεισόδια. Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους βάλει χωρίς την δίκη μου συναίνεση, χωρίς εισιτήρια. Μέχρι να βγω και να πω ότι "αναλαμβάνω την ευθύνη αν μπουν και κάνουν επεισόδια" ξεκίνησε κάποιο σπρώξιμο που οδήγησε στην "μάχη" που έγινε. Δεν πιστεύω από την μεριά μου, μετά από ενάμισι χρόνο, όταν υπάρχουν τόσοι μάρτυρες που είδαν ακριβώς τι έγινε, ότι πρόκειται για μία παρεξήγηση. Εγώ είπα να μπει ο κόσμος να βάλει το πανό, ας βρίσει και εμένα δεν έχω πρόβλημα. Με αυτό που θα είχα πρόβλημα ήταν αν έβριζε έναν αθλητή ή τον προπονητή. Ακόμα και στην τελευταία ανοιχτή Γενική Συνέλευση που κάναμε, φίλαθλοι του Πανιωνίου, οι οποίοι ήταν παρόντες, το επιβεβαίωσαν ξεκάθαρα".

-Είναι πιθανό κάποιος από την Αστυνομία, για να δικαιολογηθεί να είπε ότι έδωσε εντολή ο πρόεδρος;

"Για να είμαι ειλικρινής, είναι κάτι που δεν το είχα σκεφτεί... Μοιάζει πιθανό σενάριο, μακάρι να είναι αυτό. Αλλά ακόμα κι αυτό να είναι, μετά από σχεδόν ένα χρόνο και με τόσους Πανιώνιους φιλάθλους παρόντες, θα έπρεπε να είχε λυθεί αυτή η παρεξήγηση και όχι να συνεχίζω να εμφανίζομαι σαν αυτός που έδωσε την εντολή να επιτεθεί η αστυνομία στους φιλάθλους μας"

-Πολλά ακούγονται κι έχουν γραφτεί γύρω από την ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου και το στοίχημα. Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο εσείς; Γιατί ακόμα και αυτά νομίζω ότι έχουν να κάνουν και με το θέμα της αποχής των οργανωμένων, αλλά και της απουσίας κόσμου που ίσως επηρεάζεται από τα όσα ακούγονται...

"Σίγουρα επηρεάζει κι αυτό. Απλά νομίζω αυτές οι... τύπου καφενειακές συζητήσεις δεν αποφεύγονται. Σίγουρα λοιπόν έχει επηρεάσει τον κόσμο, όπως και κάτι ακόμα που έχει επηρεάσει ίσως τον κόσμο είναι ότι και εγώ συνέλαβα στην διάλυση των Τρικάλων. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Εγώ αποδεδειγμένα δεν είχα πάρει ποτέ ούτε την διοίκηση της ομάδας (σ.σ. Τρίκαλα), ούτε 1% των μετοχών, ούτε υπήρξα στο Δ.Σ., ούτε τίποτα. Δεν κατάφερα να κάνω κάτι τότε, δεν ολοκληρώθηκε τίποτα. Όλα αυτά, καθώς και η πρότερη μου απασχόληση σε διευθυντικές θέσεις στοιχηματικών εταιριών του εξωτερικού, έχουν φτιάξει ένα προφίλ το οποίο με βάση την γενικότερη αναξιοπιστία που υπάρχει στον ελληνικό αθλητισμό, είναι κάτι που προκαλεί καφενειακές συζητήσεις. Ε, μ' αυτό το πράγμα δεν μπορώ να ασχοληθώ παραπάνω δυστυχώς".

-Όσον αφορά γενικότερα την παρουσία του κόσμου, είστε ικανοποιημένος από την παρουσία τους στο γήπεδο;

"Γενικά, τηρουμένων των συνθηκών και το πως δημιουργήθηκε και ξεκίνησε η φετινή ομάδα και των αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά και του γεγονότος πως φέτος οι φίλαθλοι είναι περισσότεροι από πέρυσι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια, η ομάδα πέρασε από ένα σερί νικών, με τον Κολοσσό υπήρχε αρκετός κόσμος, όμως με το Περιστέρι δεν μου άρεσε η εικόνα, γιατί ήταν και ιδιαίτερος λόγος να βρεθεί ο κόσμος και για την Ρενάτα, που τα μισά έσοδα πήγαν στην "Ελπίδα" για καρκινοπαθή παιδιά, κάτι που ήθελε και η ίδια η Ρενάτα. Όταν, όμως, παίζει ο Πανιώνιος σε ένα γήπεδο με 700-800 θέσεις και συζητάμε αν είναι καλή η προσέλευση του κόσμου, αντί να γεμίζει το γήπεδο, σίγουρα ικανοποιημένοι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε. Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια με το Περιστέρι ήταν 130, δηλαδή στο τελευταίο αγώνα είχαμε τα λιγότερα εισιτήρια. Ήταν και το ποδόσφαιρο λίγο αργότερα το ξέρω, καταλαβαίνω τις ανάγκες του κόσμου, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν αποτελεί προτεραιότητα πλέον".

-Και σίγουρα δεν είναι μόνο οι Πάνθηρες που δεν έρχονται, υπάρχει κόσμος γενικά που δεν έρχεται στο "Σοφία Μπεφόν"...

"Σίγουρα ο φίλαθλος κόσμος θα μπορούσε να στηρίξει περισσότερο και να γεμίσει το γήπεδο. Ναι μεν δεν είναι στη Νέα Σμύρνη, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να πάει κάποιος, υπάρχει και τραμ από την πλατεία που περνάει. Αν αυτό το γήπεδο δεν μαζεύει κόσμο είναι αποτυχία πρωτίστως της διοίκησης, πρώτος εγώ θα το πω, δεν μπορώ να ρίξω ευθύνη στον κόσμο".

-Να επιστρέψουμε και στο αγωνιστικό. Είναι δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα και ανταγωνιστικό. Ρεαλιστικός στόχος για εσάς είναι η παραμονή;

"Εγώ ντρέπομαι να λέω ότι στόχος είναι η παραμονή - πραγματικά το λέω - και στην ομάδα δεν έχω ποτέ μιλήσει για παραμονή. Άλλο η περσινή ομάδα που ήταν μεταβατική και ήρθαμε στη μέση της χρονιάς, με τα προβλήματα που υπήρχαν. Οι δικοί μου στόχοι είναι η ομάδα να μπει στην 8αδα. Δεν ξέρω αν θα γίνει, αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτό. Θα κριθεί από τα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Εμείς, με την κοιλιά που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό, κι όμως βλέπουμε ότι απέχουμε μία νίκη από τα play-off και επίσης βλέπουμε ότι πολλές ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο. Με μία νίκη μπορεί να πέσεις και με μία να μπεις στην 8αδα. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει το βήμα μπροστά, αν και δεν ξεκίνησε η σεζόν όπως θα έπρεπε για να γίνει αυτό το βήμα... Αυτή είναι η αλήθεια".

-Και για να κλείσουμε με εσάς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στην ομάδα, δεν υπάρχει κάποια σκέψη αποχώρησης; Το ρωτάμε γιατί στο ξεκίνημα της σεζόν είχαν γίνει διάφορες συζητήσεις για να αποχωρήσετε, είχαν γίνει γνωστά αυτά...

"Είμαι εδώ, δεν πρόκειται να εγκαταλείψω την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχω κάνει με τους συνεργάτες μου και την ομάδα κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω την δουλειά που έχουμε κάνει στη μέση. Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά η φετινή, το ξαναλέω δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ξεκίνησε με μία ομάδα που χτίστηκε απλά για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Φτιάχτηκε πολύ αργά η ομάδα. Στην πορεία είδαμε ότι μπορούσαμε να χτυπήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες, έγιναν κάποιες αλλαγές, βάλαμε περισσότερα χρήματα φυσικά από την τσέπη μας και καταφέραμε να έχουμε μία ομάδα που θα μπορέσει να παλέψει αξιοπρεπώς για να μην κινδυνέψει και εφόσον πάνε όλα καλά να κυνηγήσει την 8αδα".

-Εφόσον η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία και είστε και του χρόνου στον Πανιώνιο, σκοπός σας είναι να ανέβει ένα επίπεδο;

"Δεν θέλω να πω κάτι και να δεσμευτώ για του χρόνου. Εάν συνεχίσω εγώ, θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Δηλαδή, χωρίς μία πλήρη εικόνα για το πότε θα είναι διαθέσιμο το γήπεδο, τι θα γίνει με τις ακαδημίες και χωρίς κάποιον συμπαίκτη από τον κόσμο του Πανιωνίου. Και αυτό το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρχαν κάποιοι σοβαροί άνθρωποι και με πολύ καλή οικονομική άνεση, που είχαν διάθεση να βοηθήσουν, αλλά παρέμειναν μόνο στην διάθεση και τα λόγια. Εκτός από αυτό, βγαίνουν και κάποια "αγκάθια" του παρελθόντος. Σίγουρα διαβάσατε για την προσφυγή του Τσουράκη από την Β' Εθνική και έπρεπε να αποπληρώσουμε άμεσα το χρέος για να μην πάει στην εγγυητική. Σίγουρα διαβάσατε για τα ΒΑΝ που φάγαμε από την FIBA και καθυστέρησαν ακόμα και την αλλαγή του Πάσαλιτς. Συνολικά ήταν κάπου στα 38.000 ευρώ, αν δεν κάνω λάθος. Γνωρίζω επίσης στην πορεία πως θα βγουν και κάποιες προσφυγές από την χρονιά της ανόδου της ομάδας από την Α2 επί διοικήσεως Βαρουξάκη. Να πω εδώ πέρα ότι ο Ερασιτέχνης έδειξε την διάθεση για το πόσο του Τσουράκη, που εμείς ήδη έχουμε εξοφλήσει, να μας το επιστρέψει με κάποιες δόσεις και είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί γνωρίζω και την κακή οικονομική κατάσταση του ερασιτέχνη. Είναι πολύ σημαντικό γιατί το πρότειναν οι ίδιοι. Από την πλευρά του κ. Λιανού και εκείνης της διοίκησης δεν υπάρχει κάποιος να μας έχει ενημερώσει για να αποπληρώσει τα χρέη. Από πλευράς της Α2 από όσο γνωρίζω υπάρχει συμφωνητικό μεταξύ Βαρουξάκη και Ερασιτέχνη να καλύψει τις οφειλές ο κ. Βαρουξάκης".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Μαργαρίτα Αντωνάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια