Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μακ Γκίλ: «Έχουμε κάνει μεγάλη διαδρομή ως ομάδα»

Ο Ρίκι Μακ Γκιλ ήρθε στον Πανιώνιο, έχοντας εξαιρετικές συστάσεις κάτι που απέδειξε με την μέχρι τώρα πορεία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα ...

Ο Ρίκι Μακ Γκιλ ήρθε στον Πανιώνιο, έχοντας εξαιρετικές συστάσεις κάτι που απέδειξε με την μέχρι τώρα πορεία του στο Ελληνικό πρωτάθλημα πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, όπως στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου ο Ιστορικός πήρε μια μεγάλη νίκη με την συμβολή του.

Ο 22χρονος guard σημείωσε 18 πόντους (3/4 τρίποντα) στο εν λόγω ματς, ενώ έχει συμμετάσχει στα 14 από τα 15 παιχνίδια των κυανέρυθρων στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 7 πόντους και 3,5 ασίστ σε 23.4 λεπτά συμμετοχής.

 Ο Αμερικάνος play maker παραχώρησε συνέντευξη στα media της ΚΑΕ Πανιώνιος Su Casa, όπου αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας αλλά και την προσωπική του σε αυτή την 4μηνη παρουσία του στην Ελλάδα, τονίζοντας η ομάδα έχει κάνει μεγάλη πορεία μέχρι τώρα, αφού υπάρχει καλή επικοινωνία και αλληλοβοήθεια στο παρκέ.

Πιο αναλυτικά, ο Rickey McGill μίλησε…

Για τη – μέχρι τώρα – πορεία του Πανιωνίου Su Casa: “Αυτούς τους τέσσερις μήνες που βρίσκομαι εδώ έχουμε κάνει μεγάλη διαδρομή ως ομάδα. Στην αρχή προσπαθούσαμε να γίνουμε ένα, να γίνουμε ομάδα και όσο προχωρούσε ο χρόνος και τα παιχνίδια, γίναμε καλύτεροι, αρχίζοντας από την άμυνα.
Βοηθάμε ο ένας τον άλλον στο παρκέ, μιλάμε, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία για να έχουμε καλύτερη συνεννόηση και να γίνουμε ένα σπουδαίο σύνολο που θα πετύχει.

 Για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο ρόστερ, μιας και βρίσκεται από την αρχή σε αυτό: “Δεν μας μπερδεύουν οι αλλαγές. Όσοι είμαστε στην ομάδα, όταν έρχεται κάποιος νέος παίκτης προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε. Τον Devin Sweetney που είναι ο τελευταίος που ήρθε, προσπαθούμε να τον βάλουμε στο κλίμα, να μάθει τα plays. Έτσι γίνεται με όλους αυτό το διάστημα που είμαστε στην ομάδα”.

Για το επερχόμενο (18/1) ματς με το Περιστέρι: “Κάνουμε πολλή δουλειά στο βίντεο, βλέποντας τους αγώνες όπου έχασαν, τι έκαναν οι άλλες ομάδες για να τους νικήσουν, ώστε να κάνουμε το ίδιο και να τους νικήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στον πρώτο γύρο, πλέον είμαστε μια διαφορετική ομάδα και κοιτάμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι…”

 Για την αναμέτρηση στην Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο και τα προβλήματα που οδήγησαν στην ήττα: “Όντως αντιμετωπίσαμε κάποια σημαντικά προβλήματα από την αρχή του αγώνα, όπως τα ριμπάουντ, γιατί και σε περιπτώσεις που αστοχούσαν, χάναμε το αμυντικό ριμπάουντ με αποτέλεσμα να τους δίνουμε νέες ευκαιρίες να σκοράρουν. Αυτό μας στοίχισε, καθώς πήραν μια διαφορά υπέρ τους στο σκορ και μετά αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε για να μειώσουμε”.

 Για αυτά που πρέπει να αλλάξει η ομάδα με αφορμή αυτό το παιχνίδι: “Πρέπει να… πετάξουμε το πρώτο ημίχρονο που κάναμε. Το ριμπάουντ είναι ένας παράγοντας που πρέπει να βελτιώσουμε ως ομάδα. Δε γίνεται να τα περιμένουμε όλα γι’ αυτό μόνο από δύο παίκτες. Όσοι είναι στην πεντάδα κάθε φορά πρέπει να προσπαθούν για το ριμπάουντ”.

 Για τους προσωπικούς του στόχους: “Να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να εξελίσσομαι ως παίκτης, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της”.

 Για τη θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: “Με ενδιαφέρει να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει με οποιοδήποτε τρόπο, ανεξαρτήτως θέσης ή ρόλου. Αυτό που θέλω είναι να ακολουθώ τις οδηγίες του προπονητή να βελτιώνω τις αγωνιστικές μου αδυναμίες, ώστε να είμαι χρήσιμος στην ομάδα”.

 Τέλος, ο 22χρονος rookie έστειλε το μήνυμά του στον κυανέρυθρο κόσμο: “Ελάτε στο γήπεδο με την ίδια ενέργεια κι εμείς θα προσπαθήσουμε να σας χαρίσουμε τη νίκη και να σας κάνουμε χαρούμενους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια