Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αριθμοί και στοιχεία: Πανιώνιος - Ηρακλής

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για το εντός έδρας παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ηρακλή. Αναλυτικά: Ερχόμενος από τρεις διαδοχικές ήττες από το...

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για το εντός έδρας παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά: Ερχόμενος από τρεις διαδοχικές ήττες από τον Ήφαιστο εκτός, το Περιστέρι Winmasters εντός και το Ρέθυμνο Cretan Kings εκτός έδρας, ο Πανιώνιος Su Casa υποδέχεται το Σάββατο (1/2, 15:45) τον Ηρακλή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα εμφανιστεί έχοντας πια στον πάγκο της τον Ηλία Καντζούρη αντί του Γιάννη Καστρίτη, έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών που μετρούσε με την επικράτηση της επί της Λάρισας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Ο Πανιώνιος Su Casa έφυγε με τη νίκη από το Ιβανώφειο στο παιχνίδι της 26ης Οκτωβρίου. Είχε επικρατήσει με 101-96 χάρη στα πολύ υψηλά ποσοστά του (18/32 δίποντα και κυρίως 14/23 τρίποντα), με κορυφαίους τους Σαμάρντο Σάμιουελς με 20 πόντους, έξι ριμπάουντ, Μουχάμεντ Πάσαλιτς με 17 πόντους και 9/9 βολές, Δημήτρη Βεργίνη με 15 πόντους και επτά ριμπάουντ και Φώτη Λαμπρόπουλο με 13 πόντους και επτά ριμπάουντ. Για τους “κυανόλευκους” ο Ολιβιέρ Χάνλαν είχε 20 και ο Τζαμάλ Σούλερ 16 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η νίκη του πρώτου γύρου διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του Πανιωνίου Su Casa στα ματς με τον Ηρακλή, αφού ήταν η 29η σε σύνολο 39 αγώνων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το παιχνίδι θα γίνει στην Αθήνα εκεί όπου η “κυανέρυθρη” κυριαρχία είναι ακόμη πιο ξεκάθαρη. Εκεί ο Πανιώνιος Su Casa μετράει 18 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο πλαίσιο της ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93) όμως το αήττητο στην έδρα του δεν εξαντλείται στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα αφού είχε κάνει το 10-0 στα χρόνια της Α1 (από το 1986 ως το 1992).

Οι τρεις τελευταίες, εντός έδρας νίκες του Πανιωνίου Su Casa σημειώθηκαν με διψήφιες διαφορές όπως οι 12 από τις 18 στο πλαίσιο της ΕΚΟ Basket League. Η μικρότερη διαφορά σε ματς της Αθήνας ήταν εκείνη των τεσσάρων του ματς κατάταξης των πλέι οφ του 2000. Τότε οι “κυανέρυθροι” είχαν επικρατήσει με 80-76 (Διαμαντόπουλος 20, Γέλιτς 15 - Ελις 17, Χατζηβρέττας 16).

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ



ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ SU CASA

*Με τέσσερις εύστοχες βολές ο Δημήτρης Βεργίνης θα φτάσει τις 400 στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Τόμισλαβ Πέτροβιτς εκτέλεσε μόνο τρίποντα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Πανιωνίου Su Casa. Έμεινε άποντος μετρώντας συνολικά 0/5 σε αυτά.

*Ο Πανιώνιος Su Casa κάνει περισσότερα λάθη από κάθε άλλη ομάδα στο Πρωτάθλημα, αφού έχει μέσο όρο 15,06.

ΗΡΑΚΛΗΣ

*Ο Θόδωρος Ζάρας απέχει 20 πόντους από τους 2.000 στην καριέρα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Ολιβιέρ Χάνλαν είχε διψήφιο αριθμό πόντων στα πέντε τελευταία και συνολικά σε 16 από τα 17 παιχνίδια του Ηρακλή στο Πρωτάθλημα.

*Ο Ηρακλής είναι η δεύτερη πιο αποτελεσματική ομάδα τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα στη φετινή ΕΚΟ Basket League, εκτελώντας με 52,41%, και 36,41% αντίστοιχα, ποσοστά που είναι χαμηλότερα μόνο από εκείνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια