Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάνθηρες στην Ξάνθη!

O Ιστορικός με μαγκιά, τσαμπουκά και "εκτελεστή" τον Αραμπούλι νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη με 2-1 και έσβησε επιτέλους το αρ...

O Ιστορικός με μαγκιά, τσαμπουκά και "εκτελεστή" τον Αραμπούλι νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη με 2-1 και έσβησε επιτέλους το αρνητικό πρόσημο, φτάνοντας στους 2 βαθμούς στην βαθμολογία!


Οι κυανέρυθροι, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο, σημείωσαν δύο τέρματα με τον "killer" Αραμπούλι, δημιούργησαν φάσεις, αλλά το κυριότερο έβγαλαν φοβερό πάθος στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους στο τέλος του αγώνα την πολύ μεγάλη νίκη.

Η ομάδα του Παπαβασιλείου είχε σε μεγάλη μέρα τόσο τον Γεωργιανό φορ, όσο και τους Άρσε, Παπανικολάου, αλλά και τον Καμαρά που πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι, ενώ και αμυντικά ο Πανιώνιος είχε καλή παρουσία, με εξαίρεση την φάση που δέχτηκε το γκολ, όταν ο Λισγάρας με κεφαλιά αμαρκάριστος -μετά από κόρνερ- είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την ομάδα του.

Πλέον έχουμε την διακοπή του πρωταθλήματος και μετά ο Ιστορικός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έκανε την πρώτη του τελική προσπάθεια, με το μακρινό σουτ του Οικονομίδη να περνάει άουτ.

Στη συνέχεια, όμως, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζαν τις γραμμές τους, πιέζοντας κατά διαστήματα την άμυνα των κυανέρυθρων.

Πάντως, η Ξάνθη αν και είχε την κατοχή της μπάλας δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Μαλέρμπ. Οι καλύτερες στιγμές της στο πρώτη ημίχρονο ήταν αυτή του 18ου λεπτού, όταν ο Στάρτζεον έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ και αυτή του 34ου με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου να διώχνει την κεφαλιά του Λισγάρα.

Από την άλλη, ο Ιστορικός, ήθελε να προβληματίσει τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, στο 39', ο Οικονομίδης έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, έδωσε την μπάλα στον Άρσε, το σουτ του οποίου όμως κόντραρε και μπλόκαρε ο Άμπαντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος μπήκε αποφασισμένος να παίξει πιο επιθετικά και στο 47 το καλό σουτ του Μασούρα έδιωξε σε κόρνερ ο Άμπαντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Αραμπούλι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, όμως στο 53' η καλή εικόνα της ομάδας απέφερε καρπούς. Ο Άρσε βγήκε στην κόντρα, έδωσε ωραία στον Μασούρα, αυτός με την μία γύρισε στον Αραμπούλι ο οποίος με κοντινό πλασέ προ κενής εστίας έκανε το 0-1.

Η χαρά των κυανέρυθρων όμως κράτησε λίγο. Στο 55' μετά από κόρνερ ο Λισγάρας βρέθηκε εντελώς μόνος του μέσα στην περιοχή -ο Παπαγεωργίου τον έχασε- και με εύκολη κεφαλιά ισοφάρισε. Πολύ κακή αντίδραση της άμυνας σε στατική φάση, με την Ξάνθη να ισοφαρίζει χωρίς να... ιδρώσει.

Στο 63' ο Καμαρά, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγώνα, έκανε όμορφη ενέργεια και καλό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία για να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Μετά από σέντρα του Καμαρά, ο Λισγάρας δεν έδιωξε σωστά, με τον Αραμπούλι να σουτάρει απο κοντά, όμως ο Άμπαντ έδιωξε δύσκολα.

Στο 67' ο Γεωργιανός φορ κατάφερε βρει ξανά δίχτυα. Μετά από φοβερή πάσα του Καμαρά, που ξεκλείδωσε την άμυνα της Ξάνθη, ο Παπανικολάου γύρισε όμορφα την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι και από κοντά ο Αραμπούλι έγραψε το 1-2.

Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Παπαβασιλείου κρατούσε σχετικά εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα, με την Ξάνθη να μην μπορεί να μην απειλήσει την εστία του Μαλέρμπ.

Μάλιστα ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που προσπαθούσε να βρει διαδρόμους και για τρίτο γκολ, με τους Αραμπούλι, Παπανικολάου και Καμαρά να είναι πολύ δραστήριοι.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σταρτζέον έκανε πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Οικονομίδη και λογικά είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με την Ξάνθη να μένει με 10 παίκτες στον ελάχιστο χρόνο του τέλους.

Το 1-2 έμεινε έως το φινάλε του αγώνα, με τους παίκτες του Πανιωνίου, τους ανθρώπους της ομάδας και το τεχνικό τιμ να πανηγυρίζουν όλοι μαζί "μία γροθιά" την μεγάλη νίκη, η οποία ανεβάζει τον Πανιώνιο στους δύο βαθμούς!

ΞΑΝΘΗ: Άμπαντ, Σταρτζέον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Τεσέιρα, Ρενέλα, Καρασαλίδης, Μουλέν, Σόσα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Λυμπεράκης (90' Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μασούρας (61' Καμαρά), Παπανικολάου, Άρσε (81' Τσιλούλης), Οικονομίδης, Αραμπούλι

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια