Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Κλισέ» μεν, μονόδρομος δε

Γράφει ο ΓΕΡΟΠΑΝΘΗΡΑΣ Μια από τις πλέον «κλισέ» φράσεις που συναντάμε στα δημοσιογραφικά κείμενα είναι το «μονόδρομος η νίκη». Χρησιμοπ...

Γράφει ο ΓΕΡΟΠΑΝΘΗΡΑΣ

Μια από τις πλέον «κλισέ» φράσεις που συναντάμε στα δημοσιογραφικά κείμενα είναι το «μονόδρομος η νίκη». Χρησιμοποιείται δε στις περιπτώσεις εκείνες που το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι επιτακτική ανάγκη για μια ομάδα, από τη στιγμή που οποιοδήποτε άλλο θα της δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα ή θα μεγάλωνε ακόμη περισσότερο τα ήδη υπάρχοντα. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, ισχύει στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Πανιωνίου με την ΑΕΛ, ίσως στον υπέρτατο βαθμό του.

Δεν χρειάζεται, άλλωστε, ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κανείς τη σπουδαιότητα της κατάκτησης του τρίποντου. Επιγραμματικά, γιατί η ομάδα θα κρατήσει (τουλάχιστον) τη διαφορά των τριών βαθμών από τη 13η θέση που οδηγεί στο μπαράζ, γιατί θα βάλει από κάτω ακόμη έναν αντίπαλο στη μάχη της παραμονής και γιατί θα πάρει ψυχολογία ενόψει του προγράμματος «φωτιά» που την περιμένει τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές.

Αυτά, βέβαια, είναι τα εύκολα. Τα δύσκολα αρχίζουν από εδώ και πέρα κι έχουν να κάνουν με το τι πρέπει να γίνει για να έρθει το τρίποντο. Για να το πούμε, λοιπόν, με όσο γίνεται πιο ήπιους τόνους, πρέπει οι πάντες να «θυμηθούν» σε ποια ομάδα αγωνίζονται και να «ξεχάσουν» την εικόνα τους στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές ή, αν προτιμάτε, μετά τη ρεβάνς της Τούμπας. Πρέπει οι πάντες να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στο παιχνίδι και να αφήσουν στην άκρη την ανούσια γκρίνια για τις διαιτητικές αποφάσεις από το πρώτο λεπτό. Πρέπει οι πάντες να μπουν στο γήπεδο με το μάτι να γυαλίζει και αποφασισμένοι να βγουν από αυτό μόνο με τη νίκη.

Από αυτό το «οι πάντες» εξαιρείται ο κόσμος, γιατί θεωρώ δεδομένο ότι για ακόμη μια φορά θα κάνει αυτό που πρέπει. Θα βάλει, δηλαδή, στην άκρη την πικρία, την απογοήτευση και, ίσως, το θυμό για τη συνολική φετινή εικόνα της ομάδας και θα βρεθεί και πάλι στο πλευρό της. Κι αν αυτή τη φορά υπάρξει και λίγο μεγαλύτερη προσέλευση από τις προηγούμενες ακόμη καλύτερα.

ΥΓ. Επειδή «ο φόβος φυλάει τα έρμα», επειδή «το γοργόν και χάριν έχει», αλλά κι επειδή «κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε», ίσως να είναι φρόνιμο να ξεκινήσουν σύντομα οι διαδικασίες ενεργοποίησης των οψιόν ανανέωσης σε όποια συμβόλαια υπάρχουν και, γενικά, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε η ομάδα που θα τελειώσει τη φετινή σεζόν να μη χρειάζεται πολλές διορθώσεις ενόψει της επόμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια