Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι τρεις νίκες δεν «σβήνουν» την αρνητική διαιτησία

Ντόρσει: "Στον Ολυμπιακό θα είχα ίδια αντιμετώπιση;" H εξασφάλιση της παραμονής του Πανιωνίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά...

Ντόρσει: "Στον Ολυμπιακό θα είχα ίδια αντιμετώπιση;"

H εξασφάλιση της παραμονής του Πανιωνίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Basket League, μετά την διετή απουσία της, επισφραγίστηκε με την 7η νίκη των «κυανέρυθρων» και η ομάδα μπάσκετ απέδειξε με τον πιο πειστικό τρόπο, ότι δεν άξιζε να κινδυνεύσει με υποβιβασμό, όπως συνέβη στην περσινή, μεγάλη περιπέτεια της τελευταίας αγωνιστικής...

Οι τέσσερις νίκες του Πανιωνίου, σε διάστημα 40 ημερών από την επανέναρξη του πρωταθλήματος και στην δεύτερη θητεία του Βασίλη Φραγκιά στον πάγκο, αποτελούν ορόσημο αναφοράς για την πίστη που υπήρχε στην νέα διοίκηση της ΚΑΕ, στο τεχνικό επιτελείο και φυσικά στους 8 παίκτες που «κουβάλησαν το κάρο από την λάσπη» και κράτησαν την ομάδα, εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση, όμως, στην ΚΑΕ, στην ομάδα και στην πλειοψηφία των «κυανέρυθρων» φιλάθλων ότι και στα δυο καθοριστικά παιχνίδια στο Ρέθυμνο και στην Ρόδο, καθώς και στον πρόσφατο αγώνα με το Περιστέρι, η διαιτητική συμπεριφορά στους «κυανέρυθρους» ήταν αρνητική. Το γεγονός ότι σημειώθηκαν τρείς νίκες, δεν αποπροσανατολίζει τους διοικούντες και τα στελέχη της ΚΑΕ για την διαιτησία που είχε ο Πανιώνιος. Αντιθέτως, ο απολογισμός των εμφανίσεων, σε συνάρτηση και σύγκριση με την διαιτησία, είναι ότι ο Ιστορικός νίκησε, έχοντας αντιμετωπίσει... κόντρα διαιτητικές αποφάσεις. Απλά, ήταν κοινή γραμμή διοίκησης και τεχνικού επιτελείου να μην ανέβουν οι τόνοι διαμαρτυρίας και φωνών, πριν εξασφαλιστεί μαθηματικά η παραμονή, ώστε και οι βασικοί παίκτες, παρά τα πολλά παράπονα που είχαν, να μην έχαναν την αυτοσυγκέντρωση τους στον μεγάλο στόχο και ασχολιόντουσαν συνεχώς με τις αποφάσεις των ρέφέρι, όσο εξόφθαλμα άδικες ήταν σε πολλές περιπτώσεις και στα 3 συγκεκριμένα παιχνίδια που είχαν χαρακτηρισμό επιβίωσης.

Κι αν στον πρώτο γύρο και ειδικά μετά το εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ντέβιον Μπέρι είχε αναρωτηθεί με την φράση «μόνο αν ματώσω, θα σφυρίξουν;», καταδεικνύοντας τι άλλο θα έπρεπε να κάνει για να του καταλογίζονται τα φάουλ που του γίνονται, στον αγώνα του δεύτερου γύρου με το Περιστέρι, ο συμπατριώτης του, Τζόι Ντόρσει που αποβλήθηκε με 5 φάουλ, έκανε «τρολ» στα αποδυτήρια, λέγοντας στους συμπαίκτες του: «Λέτε αν έπαιζα ακόμα στον Ολυμπιακό να με αντιμετώπιζαν έτσι οι διαιτητές; Δεν το πιστεύω ποτέ... Τώρα καταλαβαίνω».

Ο δε Μπέρι του απάντησε: «Τζόι, έχω 22 πόντους και όχι 20. Το καλάθι μετρούσε...».
Στην ΚΑΕ έχει ωριμάσει η σκέψη να δημιουργηθεί ένα DVD με όλες τις επίμαχες φάσεις και να κατατεθεί στην ΚΕΔ, ενώ πιθανότατα, ο ίδιος ο πρόεδρος, Γιώργος Χριστοδουλόπουλος θα παραστεί στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας για να διαμαρτυρηθεί επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια