Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έκλεισε με μία ακόμα νίκη τα φιλικά του παιχνίδια ο Ιστορικός!

Με μία ακόμα νίκη έκλεισε τα φιλικά του παιχνίδια ο Πανιώνιος, επικρατώντας με 2-1 της Παναχαϊκής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Η ομάδα...

Με μία ακόμα νίκη έκλεισε τα φιλικά του παιχνίδια ο Πανιώνιος, επικρατώντας με 2-1 της Παναχαϊκής στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό σε γενικές γραμμές ικανοποίησε τους περίπου 600 φιλάθλους της που έδωσαν το “παρών” στις εξέδρες, αποδίδοντας κατά διαστήματα -κυρίως στο πρώτο ημίχρονο- γρήγορο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Στον πίνακα των σκόρερ για τον Ιστορικό γράφτηκαν τα ονόματα των Κούρντι και Σπιριντόνοβιτς, ενώ το ντεμπούτο τους με τα κυανέρυθρα πραγματοποίησαν οι Μπανανά, Πίριζ.

Να σημειώσουμε ότι στα 6 φιλικά παιχνίδια που έδωσε η ομάδα στο στάδιο της προετοιμασία της, πέτυχε 4 νίκες και είχε δύο ισοπαλίες, μένοντας δηλαδή αήττητη!

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς την επόμενη Κυριακή (26/08) ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα από τον αντίπαλο του στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως στα πρώτα 11 λεπτά είχε πραγματοποιήσει τέσσερις τελικές προσπάθειες.

Ντουρμισάι, Σπιριντόνοβιτς και Μασούρας ήταν ορεξάτοι, έβγαλαν ενέργεια και πραγματοποίησαν επιθετικές ενέργειες. Καλύτερη εξ΄αυτών το πλασέ του Σπιριντόνοβιτς από δύσκολη πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 26' οι κυανέρυθροι βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ο Κεϊτά έδωσε υπέροχα την μπάλα στα δεξιά στον ανεβασμένο Κούρντι, αυτός διέσχισε σχεδόν το μισό γήπεδο και απέναντι από τον Κολοβούρη έκανε ψύχραιμο πλασέ για το 1-0 του Πανιωνίου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή, στην πρώτη της ουσιαστική επιθετική ενέργεια κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μωραϊτης έκανε ατομική ενέργεια και με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια.

Στο ακριβώς επόμενο λεπτό η ομάδα του Ανιγκό λίγο έλειψε να “απαντήσει”. Ο Οικονομίδης έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπεσε στην γωνία του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 34' ο Ντουρμισάι βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Κολοβούρη, έκανε πολύ όμορφο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ.

Έξι λεπτά μετά ο Ντουρμισάι προσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή να βρει την αντίπαλη εστία, όμως πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Οικονομίδης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έδωσε την μπάλα στον Σπιριντόνοβιτς μέσα στην περιοχή, το δυνατό σουτ του οποίου κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 45' ο Πανιώνιος πέτυχε το γκολ που δικαιούταν. Ο Ντομίνγκες έκανε μία εκπληκτική μπαλιά από την άμυνα του, έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον “Σπίρι”, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Ιστορικού!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ανιγκό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Πίριζ και Ντε Ταντέο, εκτός πέρασαν οι Οικονομίδης, Σταυρόπουλος. Έτσι ο Ουρουγουανός μέσος έκανε το ντεμπούτο του με τα κυανέρυθρα.

Οι κυανέρυθρα στα πρώτα 10 λεπτά της “επανάληψης” πίεσε την Παναχαϊκή, προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα, όμως δεν το κατάφερε. Στο 52' το ωραίο σουτ του Μασούρα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καπούταγλης, ενώ στο προηγούμενο λεπτό του σουτ του Κεϊτά είχε περάσει άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ανιγκό στο 64' να προχωράει σε τέσερις ακόμα αλλαγές.

Στο 71ο λεπτό ο Καμαρά πέρασε στο σπριντ τον αντίπαλο αμυντικό, “τσίμπησε” την μπάλα από τον τετματοφύλακα της Παναχαϊκής, όμως βγήκε σε πλάγια θέση και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 76' ο νεοεισελθών Σαραμαντάς πάτησε περιοχή, έκανε και το σουτ υπό πίεση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τρία λεπτά αργότερα η Παναχαϊκή πραγματοποίησε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Πατάπης έκανε την κεφαλιά, με τον Μανοϊλοβιτς να πέφτει στην γωνία του και να διώχνει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.

Στα τελευταία 15 λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Πανιώνιο να χάνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που προήλθε και από τις αλλαγές που έγιναν από τον Ανιγκό.


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μανοϊλοβιτς, Κότσιτς (75' Σαραμαντάς), Κούρντι (76' Παπαγεωργίου), Μπανανά, Ντομίνγκες (79' Τσιλούλης), Σταυρόπουλος (46' Ντε Ταντέο), Οικονομίδης (46' Πίριζ), Κεϊτά (64' Άλμπεργκ), Μασούρας (64'Αλί), Σπιριντόνοβιτς (46' Σεράφ), Ντουρμισάι (64' Καμαρά)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κολοβούρης, Πολίμος, Ντάσιος, Σωτηράκος, Κοτσώνης, Παπατόλιος, Κολ, Πλέγας, Ελευθεριάδης, Καρατσανάκοφ, Μωραϊτης
Αγωνίστηκαν και οι: Καπουταγλης, Σταμόπουλος, Πολυχρόνης, Τσελεπίδης, Παταπής, Λουμπαρδέας, Μασούρας Ν., Κυνηγόπουλος, Μαυρίας, Αντωνακόπουλος, Σταυρόπουλος

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια