Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δάρας: «Στόχος οι υψηλές θέσεις, έχουμε πετύχει μεγάλο άθλο»

Την πεποίθησή του ότι ως την Πέμπτη θα έχει βρεθεί λύση και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 25 Αυγούστου, εξέφρασε ο Χρήστος Δάρ...

Την πεποίθησή του ότι ως την Πέμπτη θα έχει βρεθεί λύση και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 25 Αυγούστου, εξέφρασε ο Χρήστος Δάρας.

Μιλώντας στην "Έρα Σπορ", ο πρόεδρος του Πανιωνίου και αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας τόνισε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη θα είναι επιζήμια για όλες τις ομάδες, ενώ επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι επτά «άστεγες» ΠΑΕ.

Αναφερόμενος στους «κυανέρυθρους» είπε ότι ο στόχος γενικά είναι υψηλός, να παλεύει δηλαδή η ομάδα για την πρώτη πεντάδα και όχι να... χαροπαλεύει.

Παράλληλα μίλησε για την "υπόθεση" Κότνικ, τονίζοντας ότι ο Πανιώνιος έχει εκπληρώσει κανονικότατα τις υποχρεώσεις του απέναντι στον ποδοσφαιριστή και είναι πιθανό ο Σλοβένος τερματοφύλακας να αποσύρει την προσφυγή του πριν φτάσει η ώρα της εκδίκασης.

Τέλος, αναφέρθηκε στην οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως έχει επιτευχθεί ένας μεγάλος άθλος μέχρι στιγμής και η καινούρια διάταξη των 120 δόσεων θα βοηθήσει την ΠΑΕ να πετύχει  την οικονομική ανάσταση της ομάδας.

Αναλυτικά ο Χρήστος Δάρας μίλησε:

Για το πώς διαγράφεται η κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη διαμάχη με τον υφυπουργό Αθλητισμού:

«Έχω ξαναπεί ότι πρέπει οπωσδήποτε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 25 του μήνα. Από εκεί και πέρα κάθε αναβολή είναι επιζήμια γιατί θα τραβήξει επί μακρόν γιατί υπάρχει και η Εθνική. Να μην ξεχνάμε ότι όλες οι ομάδες βρίσκονται στην κορύφωση της προετοιμασίας, ενώ κάποιες άλλες έχουν ήδη αρχίσει τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα είναι κακό για όλους γιατί θα φτάσουν στους δύο μήνες άπραγοι. Είναι πολύ δυσάρεστο να υπάρξει τέτοια κατάσταση. Πιστεύω, όμως, ότι δεν θα υπάρξει γιατί όλοι ξέρουν ότι είναι αναγκαιότητα να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Την Πέμπτη θα περάσει η προκήρυξη γιατί αν δεν γίνει αυτό δεν μπορεί να γίνει κλήρωση. Όσο για τη διαμάχη με τον υφυπουργό, φαίνεται ότι έχει βρεθεί φόρμουλα. Η πρόταση που μας έγινε ήταν να γίνουν 14 οι ομάδες του χρόνου και 12 την μεθεπόμενη περίοδο. Το δεύτερο δεν πέρασε με την υποσημείωση ότι θα το ξανασυζητήσουμε. Είναι, όμως, ανέφικτο να μείνουν 12 ομάδες, ενώ του χρόνου θα γίνουν κανονικά 14, με υποβιβασμό τριών ομάδων από τη Σούπερ Λίγκα και άνοδο μιας από τη Β’ Εθνική».

Για το γεγονός ότι η Β’ Εθνική εμμένει στην αρχική της απόφαση περί ανόδου δύο ομάδων και τον υποβιβασμό τεσσάρων:

«Η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ. Νομίζω, όμως, είναι λογικό να ισχύσει το τρεις πέφτουν και μια ανεβαίνει από το τέσσερις και δύο, γιατί είναι βαρύ να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες».

Για το ότι είναι εξίσου βαρύ για τη Β’ Εθνική η άνοδος μόνο μιας ομάδας:
«Σίγουρα είναι το ίδιο βαρύ, γι αυτό και στις προθέσεις μας ήταν να γίνει μπαράζ για την τελευταία θέση».

Για το λόγο που χαρακτήρισε ανέφικτη τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 12 ομάδες:

«Αν πάει στις 12 ομάδες μετά από δύο χρόνια θα παίζει μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Βάλτε τις τέσσερις μεγάλες τον Άρη και τον ΟΦΗ, η δυναμική των οποίων είναι τέτοια που δεν θα τους αφήσει να ξαναπέσουν, θα παίζουν οκτώ ομάδες για να μείνουν δύο και όλη η επαρχία θα κινδυνεύσει να έχει έναν ή δύο εκπροσώπους στη Σούπερ Λίγκα».

Για το θέμα των τηλεοπτικά άστεγων και την απόφασή τους να μην υπογράψουν την προκήρυξη, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση:

«Για να περάσει η προκήρυξη πρέπει να την ψηφίσουν οι 12 από τις 16 ΠΑΕ. Είναι άδικο επτά ομάδες να μην έχουν τηλεοπτική στέγη κι, αν δεν έχουν, δεν θα ψηφίσουν την προκήρυξη, οπότε δεν θα μπορεί να περάσει, αφού αυτό προβλέπεται από το Καταστατικό. Κατά συνέπεια, λοιπόν, δεν μπορεί να γίνει κλήρωση και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι είναι για το συμφέρον όλων να βρουν στέγη και να ψηφίσουν. Σας πληροφορώ ότι και οι «στεγασμένες» έχουν τεράστιο πρόβλημα αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί θα καθυστερήσει και η μηνιαία καταβολή από τον πάροχο που τους στεγάζει. Και για μένα σαν Πανιώνιος που περιμένω το έσοδο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα καθυστερήσει η καταβολή της πρώτης δόσης και, ουσιαστικά κι εγώ άστεγος θα βγω στο τέλος».

Για το αν το τριήμερο που μεσολαβεί ως την Πέμπτη προμηνύεται… καυτό:

«Δεν ξέρω τι ζυμώσεις έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, αλλά εισπράττω αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή και θα μπορέσουν να βρουν στέγη και οι υπόλοιποι. Όλοι πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να βρουν λύση πάση θυσία, γιατί θα είναι ολέθριο λάθος και για τις στεγασμένες ομάδες να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ζούμε από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και ένας μήνας καθυστέρηση δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Για τους στόχους του Πανιωνίου:

«Από τότε που αναλάβαμε κάθε χρόνο πηγαίνουμε και καλύτερα. Ο στόχος είναι μια αξιοπρεπής παρουσία, όχι όπως τα παλιά, και από εκεί και πέρα το καλύτερο δυνατό. Τις δύο πρώτες χρονιές τερματίσαμε σε θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη, ενώ πέρσι είμαστε μια θέση εκτός πεντάδας. Έχουμε υψηλούς στόχους, δηλαδή να είμαστε σε θέση εξόδου στην Ευρώπη, ανεξάρτητα από το αν τελικά αυτό γίνεται απλώς για να λέμε ότι βγήκαμε στην Ευρώπη. Γιατί, κακά τα ψέματα, φτάνουμε στο σημείο να αποκλειόμαστε από ομάδες που δεν τις ξέρει η μάνα τους. Κι αυτό δείχνει την ποιότητα του προϊόντος που έχουμε και πάμε να πουλήσουμε. Πρέπει, λοιπόν, πρώτα να βελτιώσουμε το προϊόν και μετά να έχουμε απαιτήσεις».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Πανιώνιος με τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του άρθρου 52 περί εγγυημένων μελλοντικών εσόδων και την προσφυγή του Κότνικ:

«Η μη συμμόρφωση στο άρθρο 52 έχει ως συνέπεια μόνο πρόστιμο και δεν νομίζω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη. Εμείς εξακολουθούμε να προσπαθούμε για μια θέση που οδηγεί στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό, όμως, είναι άλλη ιστορία, γιατί και πρόπερσι πήραμε τη θέση αλλά τελικά δεν παίξαμε στην Ευρώπη. Για να το πω διαφορετικά, ο στόχος μας είναι να βρίσκεται η ομάδα στις πρώτες θέσεις και να μη χαροπαλεύει. Για τον Κότνικ, καλό θα είναι να περιμένουμε. Ο Πανιώνιος έχει εκπληρώσει κανονικότατα τις υποχρεώσεις του απέναντι στον ποδοσφαιριστή και λέω να περιμένετε γιατί, τελικά, δεν θα υπάρξει αυτή η προσφυγή. Ο παίκτης προχώρησε σε αυτή την ενέργεια για λόγους που θα καταλάβουμε όλοι άμεσα. Και κατά πάσα πιθανότητα θα την αποσύρει πριν φτάσει η ώρα της εκδίκασης».

Για το πού βρίσκεται ο βασικός στόχος της οικονομικής εξυγίανσης:

«Όταν αναλάβαμε με τον κύριο Ζαμάνη την ΠΑΕ, παίρνοντας το 90% των μετοχών είχαμε ένα φορτίο γύρω στα εννέα εκατομμύρια. Πρέπει να είσαι πολύ τρελός για να αναλάβεις ένα τέτοιο φορτίο και με μια γενική οικονομική κατάσταση της χώρας στα όρια της πτώχευσης. Δεν αφήσαμε, όμως, την ομάδα να πέσει κατηγορία που ήταν και το πιο εύκολο για να μην υπάρχει αυτός ο βραχνάς. Εμείς ξεκινήσαμε κι είπαμε ότι θα προχωρήσουμε και θα βαστήξουμε. Κι από εκεί και πέρα και βαστήξαμε, και είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις, και έχουμε κατεβάσει το χρέος στα 4,2 εκατομμύρια. Η καινούρια διάταξη, μάλιστα, των 120 δόσεων θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την οικονομική ανάσταση της ομάδας. Κι ήδη έχουμε πετύχει μεγάλο άθλο, γιατί και ο Πανιώνιος βρίσκεται στην κατηγορία που του αρμόζει κι εμείς μπορέσαμε να μην πάμε φυλακή».

Για το πότε θα απαλλαγεί η ομάδα οριστικά από αυτόν τον βραχνά:

«Πλέον τα χρήματα που οφείλονται πρέπει να αποπληρωθούν σε βάθος 120 δόσεων. Η ρύθμιση, βέβαια, δεν περιλαμβάνει οφειλές σε παίκτες και προπονητές, αλλά εμείς το μεγαλύτερο ποσό το έχουμε πληρώσει, αφού με το τηλεοπτικό συμβόλαιο αυτές οι απαιτήσεις καλύπτονται εύκολα. Όλα τα υπόλοιπα θα μπουν στις 120 δόσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια