Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Θα επαναλάβει τo ''comeback'' του 2007/2008;!

Καθώς το πρωτάθλημα πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του με τον Ιστορικό να υπολείπεται βαθμολογικά έναντι των συνδιεκδικητών στη μάχη για ...


Καθώς το πρωτάθλημα πλησιάζει προς την ολοκλήρωση του με τον Ιστορικό να υπολείπεται βαθμολογικά έναντι των συνδιεκδικητών στη μάχη για την κατάληψη της πολυπόθητης 5ης θέσης (η οποία μετά τον αποκλεισμό της Λάρισας από τον τελικό του κυπέλλου δίνει το τελευταίο Ευρωπαϊκό εισιτήριο της περιόδου 2018/2019), ο Νίκος Τσιάπης γυρίζει για ακόμα μία φορά το χρόνο πίσω κατά μία δεκαετία (όπως είχε κάνει εκ νέου στο ακόλουθο άρθρο λίγες μέρες πριν μπει το 2018 : http://www.panionianea.gr/2017/12/20172018-20072008.html) υπενθυμίζοντας την αν μη τι άλλο σπουδαία κυανέρυθρη ανατροπή που είχε σημειωθεί στο φινάλε της περιόδου 2007/2008!


Κυριακή 6 Απριλίου 2008
Έχει μόλις ολοκληρωθεί η ισόπαλη (2-2) αναμέτρηση απέναντι στην Βέροια που βρισκόταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού παίζοντας ουσιαστικά το τελευταίο της ''χαρτί'' για παραμονή στην κατηγορία. Ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα δεν άφησε ικανοποιημένο κανένα από τους δύο κυανέρυθρους μονομάχους καθώς αφενός ο Ιστορικός έμενε πλέον σχεδόν εκτός διεκδίκησης της 5ης θέσης, αφετέρου η ομάδα της Ημαθίας εξαντλούσε και τις τελευταίες της ελπίδες για αποφυγή του υποβιβασμού. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με 1-2 και οι Νεοσμυρνιώτες χρειάστηκαν γκολ του Φανούρη Γουνδουλάκη στο 80ό λεπτό της συνάντησης προκειμένου να πάρουν τον (πολύτιμο όπως αποδείχθηκε μετέπειτα) βαθμό της ισοπαλίας. Σε κάθε περίπτωση επρόκειτο περί μεγάλης απώλειας βαθμών για τον Πανιώνιο που φαινομενικά έδειχνε να χάνει οριστικά το τρένο της 5ης θέσης και της εισόδου στα πλέϊ οφ σε συνδυασμό με το ''διπλό'' (0-1) του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι!

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής της Superleague 2007/2008 είχε διαμορφωθεί ως εξής :

5. Αστέρας Τρίπολης 44
6. Πανιώνιος 39
7. Λάρισα 39


Κυριακή 13 Απριλίου 2008
Μία εβδομάδα ο αργότερα, ο Ιστορικός κατέβηκε στο Ηράκλειο προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο για την 29η αγωνιστική. Το έργο των φιλοξενούμενων μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς οι Κρητικοί προέρχονταν από το εμφατικό 4-1 επί του Παναθηναϊκού, την δίχως άλλο πιο σπουδαία επικράτηση τους για εκείνη την αγωνιστική περίοδο! Καθώς εξελίσσονται όλοι οι αγώνες με κοινή ώρα έναρξης τα πάντα είναι ρευστά και προμηνυόταν αγωνιώδες φινάλε στις 3 αναμετρήσεις που υπήρχε ενδιαφέρον ''πεντάδας''! Περίπου δέκα λεπτά πριν την εκπνοή, ο Ντάριο Φερνάντες με απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε τη σημαντική εκτός έδρας νίκη (1-2) στον Πανιώνιο ενώ την ίδια ώρα η Λάρισα έφτασε σε περιπετειώδη νίκη (3-2) επί του Εργοτέλη & ο Λεβαδειακός με γκολ στις καθυστερήσεις έφυγε με το ''διπλό'' (1-2) από την Τρίπολη επικρατώντας του Αστέρα!

Μετά πλέον και την ολοκλήρωση της 29ης αγωνιστικής η βαθμολογία είχε διαμορφωθεί ως εξής :

5. Αστέρας Τρίπολης 44
6. Πανιώνιος 42
7. Λάρισα 42



Κυριακή 20 Απριλίου 2008
Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Πανιώνιος υποδεχόταν τον Ατρόμητο που έπαιζε ματς ''ζωής ή θανάτου'' για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι δύο αντίπαλοι έψαχναν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη με το ισόπαλο αποτέλεσμα να μην εξυπηρετεί καμία από τις 2 ομάδες! Οι Περιστεριώτες πήραν προβάδισμα με τους κυανέρυθρους να φτάνουν στην 7η συνολικά ανατροπή τους στα πλαίσια της περιόδου 2007/2008 (!) με 2 γκολ του Λάμπρου Χούτου στο δεύτερο ημίχρονο και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λάρισας επί του ΠΑΟΚ (4-3) & την εκτός έδρας ήττα του Αστέρα Τρίπολης από την ΑΕΚ (2-0), κατάφεραν να πετύχουν το σπουδαίο ''comeback'' που ελάχιστοι περίμεναν και να τερματίσουν για 2η συνεχόμενη χρονιά στην 5η θέση με 45 βαθμούς λόγω της κερδισμένης τους ισοβαθμία απέναντι στους ''βυσσινί''!

Η τελική βαθμολογία εκείνου του πρωταθλήματος ήταν η εξής :

5. Πανιώνιος 45
6. Λάρισα 45
7. Αστέρας Τρίπολης 44


Επρόκειτο για μία αναμφισβήτητα ανέλπιστη ανατροπή της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής για τον Ιστορικό, κάτι που δεν συνηθίζεται διαχρονικά στο ελληνικό πρωτάθλημα! Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πανιώνιος τότε είχε βρεθεί στο -5 μόλις 2 αγωνιστικές πριν το φινάλε, δηλαδή σε πρακτικά δυσκολότερη θέση από αυτή που βρίσκεται βαθμολογικά αυτή τη στιγμή (-5 στις 3 αγωνιστικές πριν το τέλος)! Γενικότερα στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου (2007/2008) είχαν λάβει χώρα αρκετές μεγάλες βαθμολογικές ανατροπές με την έκφραση ''ποτέ μη λες ποτέ'' να βρίσκει εφαρμογή πιο συχνά από κάθε άλλη φορά!


Θα καταφέρουν άραγε οι κυανέρυθροι να επαναλάβουν το σπουδαίο προ δεκαετίας "comeback'' και να κερδίσουν έστω και την ύστατη στιγμή τη μάχη της πεντάδας;! Η απάντηση θα δοθεί στις 3 επόμενες αγωνιστικές όπου θα ψάξουν το απόλυτο ώστε να εξαντλήσουν τις πιθανότητες τους για μία ακόμα μεγάλη βαθμολογική ανατροπή όπως το 2007/2008. Η εν λόγω προσπάθεια θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή (22/4 - 19.00) με την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό, για την οποία θα υπάρξει η καθιερωμένη pre-game στατιστική ανάλυση το Σάββατο (21/4). 

Δεν υπάρχουν σχόλια