Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με την ιστορία δεν παίζουν...

Γράφει ο ΓΕΡΟΠΑΝΘΗΡΑΣ... Όποιος από οποιοδήποτε πόστο ασχολείται με τη συγκεκριμένη ομάδα, πρέπει από την αρχή να ενημερώνετε για ένα ...

Γράφει ο ΓΕΡΟΠΑΝΘΗΡΑΣ...

Όποιος από οποιοδήποτε πόστο ασχολείται με τη συγκεκριμένη ομάδα, πρέπει από την αρχή να ενημερώνετε για ένα πράγμα: Με την ιστορία της ομάδας δεν παίζει κανείς. Κι όταν λέμε κανείς εννοούμε κανείς, έστω κι αν το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχει μοχθήσει για την ομάδα, έστω κι αν αποδεδειγμένα έχει προσφέρει.

Ακόμη, λοιπόν, και η σκέψη να προσληφθεί σε ένα σύλλογο, άρρηκτα συνδεδεμένο με την προσφυγιά ένας άνθρωπος που ασπάζεται ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές τύπου «τσακίστε τους πρόσφυγες», αποτελεί από μόνη της ντροπή. Πόσω μάλλον να μη μένει στη σκέψη, αλλά και να υλοποιείται με την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου στον Στιβ Γιαντζόγλου.

Του ανθρώπου, δηλαδή, που έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει υπέρμαχος της «Χρυσής Αυγής» που δίνει το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του συγκεκριμένου ναζιστικού μορφώματος και που έχει φωτογραφηθεί σε… τρυφερά ενσταντανέ με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Ακόμη κι αν πρόσληψή του εξασφάλιζε την αποφυγή του υποβιβασμού, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μη σωθεί η χρονιά και να πέσει η ομάδα στην Α2, αλλά να το κάνει με το κεφάλι ψηλά, σεβόμενη την ιστορία, σεβόμενη τις προσφυγικές της καταβολές, σεβόμενη το αίμα που έχυσαν γι αυτή κάποιοι άνθρωποι.

Ντροπή και πάλι ντροπή σε αυτούς που πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση. Και, προφανώς, δεν εξιλεώνονται με την ανάκλησή της. Πρέπει να βγουν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη που δεν σεβάστηκαν την ιστορία της ομάδας. Προσέξτε όμως… Απλώς να ζητήσουν συγγνώμη, χωρίς να μπουν καν στη διαδικασία αναζήτησης δικαιολογιών για την απόφασή τους.

Μέσα, πάντως, σε όλο αυτό το ντροπιαστικό σκηνικό, υπάρχει και κάτι ελπιδοφόρο. Η άμεση αντίδραση των «Πανθήρων» που για ακόμη μια φορά έδειξαν ότι ξέρουν πολύ καλά πού βρίσκονται και ποια ομάδα υποστηρίζουν και απέδειξαν ότι αποτελούν ίσως το πιο υγιές κομμάτι της. Ή, έστω, το κομμάτι της εκείνο που ξέρει να σέβεται τα σύμβολα και την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια