Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ήταν... Πάνθηρας κόντρα στον Ολυμπιακό και στους «γκρι»!

Ο Πανιώνιος πάλεψε κόντρα στον ισχυρό Ολυμπιακό και την τριάδα των διαιτητών, όμως παρά την τεράστια προσπάθεια δεν κατάφερε να κάνει τη...

Ο Πανιώνιος πάλεψε κόντρα στον ισχυρό Ολυμπιακό και την τριάδα των διαιτητών, όμως παρά την τεράστια προσπάθεια δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στη νίκη. Τελικό αποτέλεσμα 73-79. 

Η ομάδα του Ζιάγκου είχε να αντιμετωπίσει μία από τις πιο δυνατές ομάδες της Euroleague, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ και φυσικά πιο ποιοτικό ρόστερ. Παρ' όλα αυτά οι κυανέρυθροι κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό, πάλεψαν σε όλο το παιχνίδι και χωρίς υπερβολή "λύγισαν" στις λεπτομέρειες.

Καθοριστικός παράγοντας ήταν η διαιτησία, όπου ουσιαστικά δεν άφησαν τους παίκτες του Ιστορικού να διεκδικήσουν τη νίκη, προστατεύοντας την ομάδα του Σπανούλη. Οι "γκρι" έδωσαν δύο τεχνικές ποινές κατά του Μπρέιζελτον, ο οποίος αποβλήθηκε με 5 φάουλ, όπως και ο Κουακουμενσά ενώ δεν άφηναν τους κυανέρυθρους να παίξουν άμυνα, καθώς τους είχαν γεμίσει με φάουλ!

Όπως και να έχει ο Πανιώνιος έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο και αν παίξει ανάλογα τις τελευταίες αγωνιστικές κόντρα σε Άρη, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο θα καταφέρουν να πετύχουν το "θαύμα" της παραμονής!

Το παιχνίδι

Οι κυανέρυθροι μπήκαν πολύ καλά στο παρκέ, ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί κόντρα στον πολύ ισχυρό Ολυμπιακό και μάλιστα στα πρώτα 17 λεπτά ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν για πρώτη φορά με 26-27. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 32-39 για τους φιλοξενούμενος, με τον απόλυτα εύστοχο Παπαπέτρου να ευστοχεί σε τρίποντο - «buzzer beater»!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαιτητές έδιναν με υπερβολική ευκολία φάουλ κατά του Πανιωνίου, αντιθέτως κατά του Ολυμπιακού είχαμε μία εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση Χαρακτηριστικό είναι πως στα μέσα περίπου της δεύτερης περιόδου ο Πανιώνιος είχε 12 φάουλ, ενώ ο Ολυμπιακός μόλις 3!

Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου ο Πανιώνιος παρέμεινε κοντά στο σκορ, έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση κυρίως με τον Κάμινγκς, όμως στη συνέχεια οι «ερυθρόλευλοι» ανέβασαν ρυθμούς. Παπαπέτρου, ΜακΛιν και Σπανούλης βρήκαν χώρους, ευστόχησαν και ανέβασαν την διαφορά του Ολυμπιακού πάνω από τους 10 πόντους. Στα τελευταία δύο λεπτά οι κυανέρυθροι με τον Κράβιτς να το… παίρνει πάνω του, έριξαν την διαφορά, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 50-58.

Οι «Πάνθηρες» του Ζιάγκου μπήκαν πάρα πολύ καλά στην τελευταία περίοδο και με τον Μπρέιζελτον μείωσε ακόμα και στον έναν πόντο (61-62, 6:34). Έξι λεπτά πριν το τέλος οι διαιτητές έδωσαν χωρίς κανέναν δισταγμό τεχνική ποινή κατά του Μπρέιζελτον, ο οποίος και αποβλήθηκε με 5 φάουλ! Ο λόγος; Επειδή ο Αμερικανός έδωσε πιο δυνατά απ’ότι έπρεπε την μπάλα στον διαιτητή! Υπερβολική ευαισθησία από τον ρέφερι, που σε ανάλογη περίπτωση από πλευράς Ολυμπιακού δεν νομίζουμε να έδινε το παραμικρό! Οι φοβερές διαιτητικές αποφάσεις δεν σταμάτησαν ούτε στη συνέχεια, με την τριάδα των "γκρι" να δίνουν συνεχώς... ασυλία στην ομάδα του Πειραιά!

Νταλό και Κάμινγκς δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν σε πολύ σημαντικές βολές, ενώ αντίθετα Σπανούλης και Μάντζαρης με εύστοχα τρίποντα έδωσαν "αέρα" επτά πόντων στον Ολυμπιακό (65-72, 2:07). Με τρίποντο ο Δίπλαρος μείωσε στους τέσσερις (68-75), όμως ο Μάντζαρης ξανά εύστοχος από την γραμμή του τριπόντου ουσιαστικά "τελείωσε" τον αγώνα (προβάδισμα 9 πόντων).

Τελικό σκορ 79-73 για τους φιλοξενούμενους, με τον Κάμινγκς και τον Κράβιτς να έχουν πετύχει από 22 πόντους ο καθένας, ενώ ακολούθησε ο Μπρέιζελτον με 10.

Δεκάλεπτα: 16-13, 32-39, 50-58, 73-79

Διαιτητές: Σχινάς, Ψαριανός, Γεωργιάδης


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια