Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η απαράδεκτη απόφαση της ΚΕΠ της ΕΣΠΕΔΑ

Η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ διαλύει το Final8 του πρωταθλήματος των κορασίδων αφού χωρίς ουσιαστικό λόγο το ανέβαλε μόνο για να...

Η επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΔΑ διαλύει το Final8 του πρωταθλήματος των κορασίδων αφού χωρίς ουσιαστικό λόγο το ανέβαλε μόνο για να εξυπηρετήσει μια ομάδα και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό.

Την απόφαση της αναβολής την πήρε ΚΕΠ της ΕΣΠΕΔΑ που αποτελείτε από τον Κογκαλίδη Γιώργο, Χαλβατζή Νεκτάριο και Δελαγραμμάτικα Νίκο.

Η απόφαση που πήραν οι τρεις Πειραιώτες Παράγοντες είναι καθαρά παράτυπη και μάλιστα δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα στην δημοκρατική λειτουργία της Ένωσης.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε και την διαμαρτυρία αρκετών ομάδων που συμμετέχουν στο fian8.

Σας παραθέτουμε την επιστολή που υπογράφει ο Πανιώνιος, Άλιμος, Απολλώνιος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον άλλη μία τουλάχιστον ομάδα έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας.

''Χθες, 17 Απριλίου 2018 και μόλις τρείς μέρες πριν από την έναρξη του Final 8, ενημερωθήκαμε με mail από την ΕΣΠΕΔΑ ότι η διοργάνωση του Final 8 των Κορασίδων Α’ της ένωσης το οποίο είχε προγραμματισθεί για τις 20-21-22/4 αναβάλλεται για τις 27-28-29/4.

Ως λόγος αναβολής αναφέρεται η συμμετοχή αθλήτριας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π στα τελικά του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος, με την σχολή "Μωραίτη", το οποίο διεξάγεται στην Κύπρο, χωρίς όμως να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες (ημερομηνίες, ώρες διεξαγωγής αγώνων, όνομα αθλήτριας), προκειμένου να μπορεί να αξιολογηθεί η νομιμότητα του αιτήματος σύμφωνα με τον κανονισμό. Το αίτημα του Ολυμπιακού έπρεπε να κριθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 20 περίπτωση ε) του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και διεξαγωγής πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Π.Ε.

Το εν λόγω άρθρο προβλέπει τους λόγους αναβολής αγώνα και όχι ολόκληρης διοργάνωσης και προβλέπει ότι:

"...Αν το σωματείο την ημέρα του αγώνα διαθέσει ένα τουλάχιστο αθλητή του που αγωνίζεται στην Ελλάδα, την ίδια μέρα με τη σχολική ομάδα στην Τελική φάση του Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος πετοσφαίρισης ή συμμετέχει στους αγώνες του Παγκόσμιου σχολικού πρωταθλήματος πετοσφαίρισης".

Σύμφωνα με την Προκήρυξης του Final 4 του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που σας επισυνάπτεται, η οποία θα έπρεπε να έχει συνεκτιμηθεί κατά την έκδοση της απόφασής σας, προκύπτει ότι ο πρώτος αγώνας διεξάγεται την Δευτέρα 23/4 ως εκ τούτου δεν συμπίπτει με τον αγώνα της αθλήτριας του Ολυμπιακού στο Final 8 της ΕΣΠΕΔΑ σύμφωνα με το άρθρο 20 του Κεφαλαίου Ε του Γενικού Κανονισμού Πρωταθλημάτων, συνεπώς το αίτημα του Ολυμπιακού δεν ήταν σύμφωνο με τον κανονισμό, άρα απορριπτέο.

Η ύπαρξη κωλύματος κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (και όχι σε διαφορετικό χρόνο) ως λόγος αναβολής επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη απόφαση σας, την οποία σας επισυνάπτουμε ( 22473/29-3-2018). Η απόφαση αυτή εκδόθηκε κατ' ερμηνεία του άρθρου 20 του κανονισμού και πρέπει να ληφθεί υπόψιν, προκειμένου να μην τηρείτε δυο μέτρα και δύο σταθμά κατά την ερμηνεία του ίδιου άρθρου και των λόγων αναβολής, προς εξυπηρέτηση του ίδιου μάλιστα σωματείου.

Κατόπιν αυτών θεωρούμε ότι η διοργάνωση αναβλήθηκε ΠΑΡΑΤΥΠΑ προς εξυπηρέτηση μίας και μόνης αθλήτριας ενός συλλόγου (ο οποίος δεν είναι καν σίγουρο αν θα αγωνιστεί σε ημιτελικό/τελικό μιας και θα πρέπει αρχικά να προκριθεί στον προημιτελικό) και προς βλάβη 100 και πλέον αθλητριών 7 συλλόγων μόλις τρείς ημέρες από την έναρξη της διοργάνωσης.

Η λανθασμένη ερμηνεία του κανονισμού και η παράτυπη αναβολή της διοργάνωσης (ενώ μάλιστα υπάρχει και πρόσφατη απόφασή σας περί του αντιθέτου) θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία της.
Για τους λόγους αυτούς, αιτούμαστε την ανάκληση της απόφασης περί αναβολής της διοργάνωσης, εφόσον έγινε κατά παράβαση του άρθρου 20 περ. ε και προτείνουμε να διεξαχθούν κανονικά τα παιχνίδια της Παρασκευής 20/4 (προημιτελικοί) και του Σαββάτου 21/4 (ημιτελικοί).

Έτσι θα τηρηθεί ο κανονισμός, θα διευκολυνθούν οι υπόλοιπες συμμετέχουσες ομάδες, που είναι ψυχολογικά και αθλητικά έτοιμες για την διοργάνωση, και η ένωση, μιας και θα γνωρίζει τις 2 ομάδες που θα προκριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εντός της ημερομηνίας που έθεσε η ΕΟΠΕ (22/4).

Προς διευκόλυνση του Ολυμπιακού, της αθλήτριάς του και της προαγωγής του ευ αγωνίζεσθε συμφωνούμε να διεξαχθούν οι δύο τελικοί (μικρός/μεγάλος) το επόμενο Σαββατοκύριακο σε περίπτωση που μετέχει η ομάδα του Ολυμπιακού Σε αντίθετη περίπτωση (αποκλεισμού του Ολυμπιακού από τα προημιτελικά) και οι τελικοί θα πρέπει να διεξαχθούν στην ημερομηνία που αρχικώς ορίστηκε 22/4''

Μέσω της σελίδας του στο facebook, οι κυανέρυθροι τονίζουν σχετικά:

"ΠΑΡΑΤΥΠH και ΑΝΗΘΙΚΗ εξυπηρέτηση σωματείου για αθλήτρια η οποία αγωνίζεται παράλληλα και με την ομάδα του σχολείου της, το οποίο πιθανόν!!! να προκριθεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα σε ημερομηνίες που κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν και δεν συμπίπτουν καν.
Απόφαση εκ του πονηρού και χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για αναβολή, η οποία λήφθηκε τρεις (3) ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα 7 σωματεία, τις προσπάθειες ενός χρόνου 100 και πλέον αθλητριών και θέτοντας υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του/των Πρωταθλήματος/των.

ΥΓ: Για εμάς κύριοι, μπορείτε να κάνετε και να λέτε ό,τι θέλετε αλλά ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ θα τα σέβεστε, το καταλάβατε;"

Πηγή: volleyland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια