Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ραλλάτος: «Ζω την κάθε μέρα στον Πανιώνιο, μπορούμε και το 3x3» (photos)

Ο "Πάνθηρας" Γρηγόρης Ραλλάτος μίλησε στο Panionianea Radio. Η "ψυχή" του μπασκετικού Πανιωνίου, ο Γρηγόρης Ραλλάτ...

Ο "Πάνθηρας" Γρηγόρης Ραλλάτος μίλησε στο Panionianea Radio.

Η "ψυχή" του μπασκετικού Πανιωνίου, ο Γρηγόρης Ραλλάτος, βρέθηκε στο στούντιο της ραδιοφωνικής συχνότητας του panionianea.gr και παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Διαβάστε τα σημαντικότερα από όσα είπε ο έμπειρος αθλητής στην "Πανιώνια Εκπομπή" και τους Γιώργο Καρμίρη, Παναγιώτη Κυπραίο.

Για το δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν και την βελτίωση: «Όλοι πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Από ένα σημείο και μετά πεισμώναμε περισσότερο και αυτό βγήκε από την προπόνηση. Στην αρχή ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, ήταν νέα ομάδα, μέχρι να βρούμε ο ένας τον άλλον χρειάστηκε χρόνος και εμείς δεν είχαμε χρόνο. Ήταν αναμενόμενο να έρθουν κάποιες ήττες και σε συνδυασμό με την τιμωρία του άδειου Αρτάκης δεν ήταν εύκολα τα πράγματα».

Για τη νέα τιμωρία της έδρας: «Θέλω να μιλήσω ως παίκτης της ομάδας και όχι σαν Πανιώνιος που είμαι. Θεωρώ πολύ άδικο αυτό που έχει γίνει αυτή τη στιγμή. Η δεύτερη αγωνιστική που έχουμε τιμωρηθεί αυτή τη στιγμή είναι επειδή είμαστε υπότροποι με τον Παναθηναϊκό, που έχει να κάνει με επεισόδια εκτός γηπέδου. Είναι αυστηρό».

Για το πως φοβήθηκαν ποτέ: «Όχι. Δεν υπήρξε στιγμή που να είναι είπε κάποιος τελείωσε το πράγμα. Αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί ειδικά στο τέλος του πρώτου γύρου θα είχαμε καταφέρει να πάρουμε κάποιες νίκες και να είχαμε σωθεί. Όπως αυτό με τον Άρη. Ακόμα και εκείνο το ματς στην Αμαλιάδα που στο τελευταίο σουτ χάσαμε το ματς».

Για την δουλειά που γίνεται: «Ελάτε σε μία προπόνηση, κάνουμε καταπληκτική προπόνηση. Μας αδικεί που παλεύουμε για την σωτηρία, δυστυχώς είναι από τα προβλήματα του πρώτου γύρου. Χωρίς να ρίχνω ευθύνες για το τι έγινε στον πρώτο γύρο γιατί ήταν θέμα χρόνου. Ο coach και όλο τι team κάνουν εκπληκτική δουλειά, όπως και η διοίκηση από την μεριά της».

Για την τεράστια προσπάθεια με τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν δύο οπτικές για μένα. Η μία του αθλητή και η άλλη που είμαι Πανιώνιος μέχρι το κόκκαλο. Με τον Ολυμπιακό εντάξει το πάθος που είχαμε δεν υπήρχε, θέλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, αλλά εκείνη την μέρα ίσως ήταν η στιγμή να γίνει. Είχαμε όλοι ανατριχιάσει σε εκείνο το ματς. Από την αρχή ο κ. Ζιάγκος επέμενε ότι έπρεπε η ομάδα να δείξει αμυντική αντίδραση, γιατί επιθετικά υπάρχει ταλέντο».

Για το κενό στο πρωτάθλημα και αν επηρεάζει την ομάδα ενόψει Άρη: «Είναι μία ατυχία για εμάς που σταμάτησε τώρα το πρωτάθλημα για την Ευρωλίγκα, καθώς είχαμε βρει καλό ρυθμό. Προσπαθώ να εξηγήσω όσο μπορώ στους ξένους τι σημαίνει Αλεξάνδρειο. Πρέπει να αναγνωρίζουμε και τον αντίπαλο. Το θέλουν πάρα πολύ και το ξέρω, θα είναι και γεμάτο το γήπεδο. Είμαστε καλύτεροι. Εμαι απόλυτος, είμαστε καλύτερη ομάδα, πιο φορμαρισμένη, πιο ομάδα, πιο οργανωμένη. Απλά και ο αντίπαλος, ο Άρης, θέλει το ματς απαραίτητα, όπως και εμείς βέβαια. Δεν υποτιμώ σίγουρα τον Άρη και το Αλεξάνδρειο, όμως έχουμε ως στόχο τη νίκη».

Για τον φοβερό δεύτερο γύρο της ομάδας: «Σκεφτείτε ο δεύτερος γύρος να ήταν ο πρώτος γύρος. Θα ήταν διαφορετικά πράγματα. Για όσους δεν έχουν καταλάβει πάμε να κάνουμε επτά νίκες σε έναν γύρο, πορεία πρωταθλητισμού».

Για την μεγαλύτερη νίκη έως τώρα: «Λόγω αντιπάλου με την ΑΕΚ. Κάθε νίκη είναι πολύ μεγάλη για εμάς. Είμαστε στα κόκκινα και κοιτάμε κάθε ματς, είναι ένας τελικός».

Το σήμα για το "3x3" από τον Γρηγόρη Ραλλάτο
Για το αν μπορεί η ομάδα να κάνει ακόμα και το "3x3" στα τελευταία ματς: «Γιατί όχι; Δεν βρίσκω κανέναν λόγο που η ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει τον Άρη, τον ΠΑΟΚ εντός και το Ρέθυμνο εκτός. Εξαρτάται από εμάς. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε αυτή την αισιοδοξία και την πίστη».

Για το αν είναι καλό που οι ξένοι της ομάδας ξέρουν από καυτή έδρα, όπως του Αρτάκης, ενόψει Αλεξάνδρειου: «Νομίζω ότι καταλαβαίνουν τι είναι ο Πανιώνιος. Αυτό σε κάνει να αγωνιάς για τα ντέρμπι. Θέλουμε ντέρμπι, θέλουμε τέτοια ματς. Και οι ξένοι το έχουν καταλάβει αυτό και θέλουν τέτοια παιχνίδια».

Για το δικό του όνειρο που αγωνίζεται στην ομάδα που αγαπάει: «Κάθε μέρα την ζω στον Πανιώνιο. Είναι γραφικά όσα πω. Πάω στην προπόνηση, φοράω την φανέλα και είναι κάτι μαγικό. Στην αρχή πνίγηκα, τις πρώτες μέρες δεν μπορούσα. Ήθελα να τα κάνω όλα μαζί, αισθανόμουν ότι θα τους απογοητεύσω όλους και αυτό έβγαινε και στην προπόνηση. Όταν ηρέμησα λίγο και το είδα διαφορετικά όλα έγιναν καλύτερα. Μπαίνω στο γήπεδο , κοιτάω την εξέδρα και είναι απερίγραπτο συναίσθημα».

Για την θέση "4" που παίζει φέτος: «Άλλοι θα πουν είναι πιο εύκολη, εγώ θα πω είναι ότι έχεις συνηθίσει. Είχα συνηθίσει να παίζω με πλάτη, όχι να τρέχω τόσο πολύ και να παίζω στα πόδια. Το νέο μου σώμα με βοηθάει πολύ, νιώθω σαφως πιο άνετος. Βέβαια η δύναμη που έχω δεν βοηθάει στο μπάσκετ, γιατί οποιαδήποτε επαφή στο μπάσκετ είναι φάουλ, οπότε προσπαθω να την διαχειρίζομαι πιο έξυπνα».

Ακούστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη του Ραλλάτου (από το 19:26)


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος 

Δεν υπάρχουν σχόλια