Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η ταφό-πλακα του ποδοσφαίρου!!!

(Ένα παραβολικό σχόλιο πάνω σε μία ακόμη απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος) Γράφει ο Λουζιτανός... Γεια σας! Έχω...

(Ένα παραβολικό σχόλιο πάνω σε μία ακόμη απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος)

Γράφει ο Λουζιτανός...

Γεια σας!

Έχω ένα μαγαζάκι κοντά στην Πλατεία, μικρή ιστορική οικογενειακή επιχείρηση, που υπάρχει εδώ και 4 γενιές κοντά, απλά για να βγάζω τα προς το ζην. Πληρώνω εφορεία (έστω και με δόσεις), υπαλλήλους, ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, σύκα, κλπ. Βγαίνω και δε βγαίνω. Μάλιστα, κάθε καλοκαίρι και Χριστούγεννα έρχονται κάτι κακομαθημένα πλουσιόπαιδα, δήθεν ως πελάτες και κλέβουν από το εμπόρευμά μου άμα δεν κοιτάω.

Αλλά κι αυτό στο πρόγραμμα είναι, εξάλλου δεν θα πλουτίσω ποτέ, το ξέρω καλά. Γιατί κανείς με καθαρό κούτελο δεν πλούτισε και για μένα το καθαρό κούτελο έχει σημασία... Οι περιορισμένοι αλλά εκλεκτοί μου πελάτες, που προτιμούν να έρχονται στο μαγαζί είναι κυρίως ρομαντικοί τύποι και το προτιμούν λόγω της ιστορίας του. Γιατί το ξέρω και το ομολογώ ακόμη και εγώ ότι στα πολυκαταστήματα μπορεί κανείς να βρει αυτό που θέλει πιο εύκολα.

Ξέρω πως στο κράτος μας δεν αξίζει πλέον κανείς να έχει μια μικρή επιχείρηση, καθότι «δεν επιτρέπεται» η ανάπτυξη αν δεν είσαι λαμόγιο, να ξέρεις κόσμο, να ξέρεις ποιον να πληρώσεις ρε αδερφέ, για να ανέβεις στην επιχειρηματική αφρόκρεμα. Ξέρω και πως η κοινωνία είναι σαν βάλτος, που όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις μούχλα από κάτω. Αλλά εγώ συνεχίζω να είμαι αυτός που είμαι, δεν θέλω να πολιτευτώ με το περιβάλλον μου, υπάρχω για τους λίγους και τουλάχιστον ως τώρα, νόμιζα ότι όριζα τον εαυτό μου και συνάμα το μαγαζάκι μου.

Αλλά προχθές, έγινε (πάλι) κάτι που με προσγείωσε ανώμαλα. Ο μεγαλοϊδιοκτήτης ενός Mall πήγε σαν πελάτης να αγοράσει κάτι σε ένα άλλο κατάστημα, αλλά αντί για λεφτά κρατούσε πιστόλι και απαιτούσε να του δώσουν αυτό που ήθελε. Έγινε σαματάς φυσικά και μετά από λίγο έφυγε άπραγος, γιατί οι υπάλληλοι δεν τον εξυπηρέτησαν. Αμέσως, για λόγους ασφαλείας έκλεισε επί τόπου το το μαγαζί που πήγε να ψωνίσει.

Ίσως θα περίμενε κανείς ότι ο μεγαλοϊδιοκτήτης με το πιστόλι θα πήγαινε στο δικαστήριο και θα του επιβάλονταν ποινές, ακόμη και για την άδεια λειτουργίας του Mall του (όταν πήγα να βγάλω άδεια λειτουργίας για το μαγαζάκι μου, μου είπαν ότι δεν πρέπει να έχεις ποινικό μητρώο). Όλα αυτά υποθετικά βέβαια γιατί σε παρόμοια περιστατικά σε καταστήματα στο παρελθόν δεν έγινε τίποτα που να κάνει τον κόσμο να νιώθει ασφαλής στα ψώνια του και ξέρω πολλούς που είχαν πολλά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη αλλά έχουν μια χαρά μαγαζάρες...

Εντούτοις, το τρομερό επακόλουθο από το περιστατικό, ήταν ότι βγήκε η κυβέρνηση και είπε ότι από αύριο όλα τα μαγαζιά θα κλείσουν για λόγους ...ασφαλείας. Αυτή η κυβέρνηση για την οποία πληρώνω εφορεία, ΙΚΑ, ΜΙΚΑ, σύκα αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσω το μαγαζάκι μου μέχρι νεωτέρας, ότι δε θα μπορώ να έχω έσοδα, αφού οι λιγοστοί μου πελάτες δε θα μπορούν να έρθουν και να ψωνίσουν, ότι θα υποστώ οικονομικό μαρασμό, γιατί το κόστος για τη λειτουργία μου εξακολουθεί να τρέχει, οι υπάλληλοί μου πρέπει να πληρωθούν για να ζήσουν... Διότι κάποιος μεγαλοκαρχαρίας, κάποιο αρχιλαμόγιο, γνωστό στους κύκλους της ίδιας κυβέρνησης (μάλιστα ακούγεται ότι ήταν και από τους σπόνσορές της), θέλησε να κάνει τις δοσοληψίες του φανερά με πιστόλι!

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση, για το κράτος ισονομίας και πρόνοιας που διασφαλίζει, για τις ίσες ευκαιρίες και τις δυνατότητες ανάπτυξης που χαρίζει σε όσες επιχειρήσεις και όσους ιδιοκτήτες πάνε ...με το σταυρό στο χέρι.

Ευχαριστώ για μια ακόμη απόφαση της πλάκας για κάποιους, ή της ταφο-πλακας για κάποιους άλλους, με γνώμονα το κοινό συμφέρον, τη διαφάνεια και την «εξυγίανση»...
Φίλοι του Ιστορικού, φίλοι του ποδοσφαίρου, αυτού που με το ζόρι συνεχίζει να είναι επαγγελματικό στην Ελλάδα, περαστικά μας!

ΥΓ: Εδώ θα είμαστε και θα δείτε ότι για μία ακόμη φορά, η «διακοπή» του πρωταθλήματος θα διαρκέσει μόλις 2 το πολύ 3 εβδομάδες (από τις οποίες η μία ήταν ούτως ή άλλως στο πρόγραμμα λόγω Εθνικών), θα καταλαγιάσει ο θόρυβος και δεν θα γίνει τίποτε ουσιαστικό ούτε θα αλλάξει τίποτε προς το κοινό καλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια