Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μάντζιος: «Πάει το Κύπελλο στον Πανιώνιο» (photos - sound)

Ο Άκης Μάντζιος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Panionianea Radio. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του...

Ο Άκης Μάντζιος παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Panionianea Radio.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του Ιστορικού, Άκης Μάντζιος, ήταν ο καλεσμένος της ραδιοφωνικής εκπομπής του panionianea.gr.

Ο Μάντζιος αναδείχθηκε στον Πανιώνιο και ουσιαστικά δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί μέλος της Πανιώνιας οικογένειας. Αγωνίστηκε στην ομάδα στη θέση του κεντρικού αμυντικού και του αμυντικού χαφ για οκτώ χρόνια (1991-98) και είχε πάνω από 220 συμμετοχές συνολικά. Ήρθε στον σύλλογο από τον Α.Ο. Κηφισιάς σε ηλικία 22 ετών και αμέσως καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα.

Τα πρώτα χρόνια στον σύλλογο γνώρισε δύο υποβιβασμούς (1992-93 και 1996-97), για να κερδίσει όμως αμέσως την άνοδο από τη Β΄ Εθνική. Κορυφαία του στιγμή η κατάκτηση του κυπέλλου το 1998, όταν υπήρξε εκ των αρχηγών της ομάδας που νίκησε στον τελικό με 1-0 τον Παναθηναϊκό.

Προπονητικά, το 2009 βρέθηκε στο τεχνικό τιμ του Πανιωνίου, ενώ την περίοδο 2011-12 αποτελέσε τον πρώτο προπονητή του Ιστορικού

Ο Άκης Μάντζιος βρέθηκε στο στούντιο του Panionianea Radio και παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τον Πανιώνιο και όχι μόνο...

Διαβάστε κάποια από τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης: 

Για τον Πανώνιο και τον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με την Λαμία: 

"Η ομάδα τα τελευταία 2-3χρόνια, παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Μάλιστα, αναγκάζεται να αφήνει σημαντικούς του παίκτες, ωστόσο διεκδικεί συνεχώς με καλή παρουσία την έξοδο στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα. Όσον αφορά το Κύπελλο, η πρόκριση εξαρτάται από τον Πανιώνιο. Έχει και το αβαντάζ του 1-0. Εδώ που φτάσαμε το γκολ είναι σημαντικό και κρατήθηκε το μηδέν πίσω στο πρώτο ματς. Είναι μία δύσκολη ομάδα η Λαμία στην έδρας της, όμως ο Πανιώνιος αν βρει χώρο στην επίθεση μπορεί να κάνει ζημιά. Η Λαμία είναι μία μαζεμένη ομάδα πίσω, δυνατή, δυσκολοκατάβλητη, αλλά είναι στο χέρι του Πανιωνίου. Αν βρει το γκολ ο Πανιώνιος θα τελειώσει νομίζω η υπόθεση".

Για τον κυανέρυθρο στόχο φέτος στο Κύπελλο:

"Παραδοσιακά ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που της πάει το Κύπελλο. Έχει να αντιμετωπίσει την Λαμία και είναι μία καλή ευκαιρία για νπάει στον ημιτελικό και μετά στον τελικό, ανάλογα και με την κλήρωση. Είναι σημαντικό το παιχνίδι αυτό για να καταφέρει ο Πανιώνιος να πάει στα ημιτελικά, κάτι που έχει να γίνει μετά από πολλά χρόνια".

Για την 5η θέση στο πρωτάθλημα: 

"Νομίζω θα γίνει μάχη, μέχρι τέλους. Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα καταφέρει έχει το προβάδισμα. Το θέμα της κούρασης είναι λογικό, γιατί η ομάδα έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς, δεν πρόλαβε να ξεκουραστεί ουσιαστικά. Σε κάποια παιχνίδια βγαίνει η κούραση και είναι λογικό αυτό. Όταν δεν έχει πολύ μεγάλο ρόστερ θα βγει η κούραση. Η ομάδα όμως έχει και νέα παιδιά, είναι σημαντικό αυτό".

Για τον φετινό Πανιώνιο: 

"Θα πρέπει να διαχωρίσουμε τον Πανιώνιο μέχρι τον Δεκέμβριο, εκεί έγιναν αλλαγές. Έφυγαν Χατζισαφί, Μασούντ, Οικονόμου, παίκτες βασικοί για τον Πανιώνιο. Μετά έγιναν οι μεταγραφές. Πριν είχε χτιστεί η ομάδα επιθετικά πάνω στον Μασούντ, μετά άλλαξε αυτό".

Για τον Μιχάλη Γρηγορίου:

"Το δουλεύει ο coach, αλλάζει πράγματα, αυτό κάποια στιγμή πιάνει, κάποια στιγμή δεν πιάνει. Το σημαντικό είναι ότι και ο ίδιος ουσιαστικά παίζει, αυτό το εισπράττουν και οι παίκτες και όλοι, ότι δηλαδή ο προπονητής προσπαθεί να παίξει και να αλλάξει πράγματα".

Για την αμυντική λειτουργία του Πανιωνίου: 

"Το ζητούμενο είναι η σταθερότητα, όταν δεν υπάρχει φαίνονται τα προβλήματα. Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι φέτος ο Πανιώνιος είναι πιο αδύναμος απ' ότι τις προηγούμενες χρονιές. Στηριζόταν ο Πανιώνιος στην άμυνα του τα προηγούμενα χρόνια".

Για την χρόνια του 1998 που με τον Πανιώνιο κατέκτησε το Κύπελλο, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν: 

"Η ομάδα είχε προβλήματα οικονομικά, στην διάρκεια είχε φύγει από προπονητής ο συγχωρεμένος ο Κυράστας και ανέλαβε ο βοηθός ο Εμβολιάδης. Στόχος ήταν η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία, δεν ήταν στόχος το Κύπελλο. Στη συνέχεια όμως όσο περνούσαμε μας άνοιξε η όρεξη. Φτάσαμε στους "4" και είπαμε αφού μπορούμε διεκδικούμε τα πάντα. Ήταν έντονες στιγμές και αξέχαστες αυτές που ζήσαμε και με τον ΠΑΟΚ και στον τελικό με τον Παναθηναϊκό".

Για εκείνη την ομάδα: 

"Ήμασταν μία ομάδα οικογένεια, ήμασταν πολλοί Έλληνες και είχαμε πει ότι αν περάσουμε τον ΠΑΟΚ θα πάρουμε το Κύπελλο. Περάσαμε τον ΠΑΟΚ μέσα στην γεμάτη Τούμπα και πιστέψαμε ότι θα πάρουμε το Κύπελλο. Με αυτή την ψυχολογία μπήκαμε στον τελικό κόντρα στον δυνατό Παναθηναϊκό τότε. Είχαμε πολύ πάθος, θέλαμε το Κύπελλο, βάλαμε την θέληση μας στο γήπεδο και τα καταφέραμε Και στο ματς με τον ΠΑΟΚ και στον τελικό ήμασταν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο μέχρι τις 3 το βράδυ! Μιλάγαμε για το ματς κλπ.".

*Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Άκη Μάντζιου, ο οποίος μίλησε για πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα (από το 38:45 και μετά)



Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια