Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ξάνθη-Πανιώνιος: Στατιστικά & συμπτώσεις

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης * Το μεσημέρι της Κυριακής (15.00), Ξάνθη & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία από τις πιο σημαντι...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης


* Το μεσημέρι της Κυριακής (15.00), Ξάνθη & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής όπου αποκλειστικός στόχος αμφότερων αποτελεί η κατάκτηση των 3 βαθμών της νίκης προκειμένου να διατηρηθούν στα υψηλά βαθμολογικά πατώματα.

* Οι Ακρίτες ψάχνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα στην 6η φετινή προσπάθεια έπειτα από 4 ισοπαλίες & 1 ήττα. Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα φετινά τους τρίποντα έχουν σημειωθεί μακριά από τη Θράκη και μαζί με τον Πλατανιά παραμένουν μέχρι στιγμής οι μοναδικές ομάδες της Superleague 2017/2018 που δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα ως γηπεδούχοι!

* Από την πλευρά τους, οι κυανέρυθροι θα προσπαθήσουν να φύγουν με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μακριά από τη Νέα Σμύρνη ώστε να πλησιάσουν περαιτέρω την κορυφή της κατάταξης. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου καταγράφουν υψηλότερη συγκομιδή βαθμών εκτός παρά εντός έδρας!

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός τους ως φιλοξενούμενοι είναι 2 νίκες, 2 ισοπαλίες & 1 ήττα μετά τα 5 πρώτα χρονικά ματς. Πρόκειται για ''φωτοτυπήμενο'' εκτός έδρας ξεκίνημα με το αντίστοιχο της περσινής σεζόν και αν μη τι άλλο επιθυμούν το εν λόγω σερί να συνεχιστεί και στον 6ο χρονικά εκτός έδρας παιχνίδι πανηγυρίζοντας το ''διπλό'' στα Πηγάδια, όπως αντίστοιχα έκαναν πέρσι στη Λιβαδειά (1-4) στις 18/12/2016.

* Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των δύο αντιπάλων στην πρωτεύουσα της ακριτικής πόλης, προηγείται η Ξάνθη με 16 νίκες έναντι 5 του Πανιωνίου ενώ 7 αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Αναμφισβήτητα πρόκειται για την χειρότερη εκτός έδρας προϊστορία που εμφανίζουν οι Νεοσμυρνιώτες συγκριτικά με όλες τις επαρχιακές ομάδες της χώρας τις οποίες έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 6 φορές (ΟΦΗ, Λάρισα, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανσερραϊκός, Βέροια, Εργοτέλης κλπ).

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως οι Ακρίτες παραμένουν μέχρι και σήμερα η μοναδική επαρχιακή ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου εναντίον της οποίας ο Ιστορικός έχει αρνητική συνολική προϊστορία ανεξαρτήτου έδρας (με μίνιμουμ 10 ματς συνολικής προϊστορίας ανεξαρτήτου έδρας) παρά το γεγονός ότι μετράει 3 συνεχόμενες νίκες εναντίον τους με μηδέν παθητικό!

Πιο συγκεκριμένα :

26η αγ. 2015/2016 : Πανιώνιος-Ξάνθη 3-0 (12.03.2016)
  4η αγ. 2016/2017 : Ξάνθη-Πανιώνιος 0-2 (17.09.2016)
19η αγ. 2016/2017 : Πανιώνιος-Ξάνθη 2-0 (05.02.2017)

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η δεύτερη επαρχιακή δύναμη της χώρας (μετά τον ΟΦΗ) από πλευράς συμμετοχών στη μεγάλη κατηγορία αποτελούσε ανέκαθεν άκρως δυσκολοκατάβλητο εμπόδιο για τους κυανέρυθρους, ακόμα και σε χρονιές που τερμάτιζαν σε πολύ υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις από τους Θρακιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια