Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σαρικόπουλος: «Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Στο Panionianea Radio μίλησε ο μπασκετμπολίστας του Ιστορικού, Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο 27χρονος σέντερ φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπ...

Στο Panionianea Radio μίλησε ο μπασκετμπολίστας του Ιστορικού, Ζήσης Σαρικόπουλος.

Ο 27χρονος σέντερ φιλοξενήθηκε στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr και μίλησε για τον φετινό μπασκετικό Πανιώνιο.

Αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στον στόχο της αναμέτρησης με τον Κόροιβο, στο αν είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια, στον νέο προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Ζιάγκο, στην δική του παρουσία στον Πανιώνιο, αλλά και στην αναμονή της ομάδας να παίξει μπροστά στον κόσμο της.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζήσης Σαρικόπουλος στο Panionianea Radio: 

-Ποιος είναι ο στόχος στο παιχνίδι με τον Κόροιβο, με την ομάδα να έχει και δύο σημαντικές απώλειες;

"Στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι να παρουσιαζόμαστε όλο και πιο βελτιωμένοι. Νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος που πρέπει να έχουμε. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα άργησε να χτιστεί, με λίγη προετοιμασία, καθώς τα περισσότερα παιδιά ήρθαν τη τελευταία στιγμή. Έγινε και η αλλαγή προπονητή, έχουμε και την ατυχία με τους 2 βασικούς γκαρντ που τραυματίστηκαν,  οπότε σίγουρα είναι δύσκολο το ματς. Καλούμαστε να παίξουμε σε μια πολύ απαιτητική έδρα κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα. Εκ των έσω θα καλύψουμε τις απώλειες που υπάρχουν. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά".

-Σε φοβίζει το "0-3" ως τώρα στο πρωτάθλημα;

"Δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Κλιθήκαμε να παίξουμε 2 σημαντικά παιχνίδια για εμάς στην έδρα μας, χωρίς τη παρουσία του κόσμου μας. Στη πρεμιέρα παίξαμε κόντρα σε μια φορμαρισμένη ομάδα την Λάρισα, που είναι νεοφώτιστη αλλά είναι πλήρης και μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Επομένως δεν με απασχολεί αυτό ακόμα".

-Είσαι αισιόδοξος για τη συνέχεια;

"Καταρχάς άμα δεν ήμουν αισιόδοξος γιατί γνώριζα τη κατάσταση στην ομάδα πριν έρθω, δεν θα ερχόμουν στον Πανιώνιο. Η ομάδα είχε κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες αλλά δεν με απασχολεί η πορεία μας μέχρι στιγμής. Με απασχολεί μόνο η επόμενη μέρα και πως θα καταφέρουμε να βελτιωθούμε, που ήδη βελτιωνόμαστε. Να έρθουμε πιο κοντά όλοι και να αποκτήσουμε χημεία".

-Πότε πιστεύεις πως η ομαδα θα είναι έτοιμη να φτάσει σε νίκες;

"Το πότε δεν μπορώ να στο απαντήσω. Κανείς δεν είναι σε θέση να το απαντήσει. Από την πρώτη εβδομάδα που ήρθα στην ομάδα είδα ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια, αποκτήθηκαν παίκτες, γίνεται καλή δουλειά κλπ. Έχουν γίνει τεράστια άλματα. Απλά η ομάδα δεν είχε την πολυτέλεια της προετοιμασίας και καλούμαστε στο ξεκίνημα της χρονιάς να βρούμε τα βασικά αγωνιστικά όλοι μαζί".

-Αλλαγή προπονητή, με τον Ζιάγκο στο "τιμόνι" πλέον...

"Με τον coach έχω ξανά συνεργαστεί και γνωρίζω την φιλοσοφία του. Θέλει να βελτιώσουμε την άμυνα μας, αυτό είναι το κομμάτι που χρειαζόμαστε την μεγαλύτερη βελτίωση. Σίγουρα κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία. Ήδη νομίζω έχει ξεκινήσει και έχει περάσει την δική του φιλοσοφία".

-Γύρισες πιο ώριμος και πιο έμπειρος στον Πανιώνιο. Πες μου δύο λόγια για σένα...

"Καταρχάς χαίρομαι που βρίσκομαι στον Πανιώνιο. Ο Πανιώνιος έχει μία ιδιαίτερη θέση μέσα μου, γιατί ήταν η ομάδα που ξεκίνησα επαγγελματικά, όταν γύρισα από την Αμερική. Χάρηκα που επέστρεψα. Είναι μία διαφορετική ομάδα τώρα και διαφορετικός ο ρόλος μου. Σίγουρα μου δίνει μεγάλο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή την προσπάθεια. Έχω ωριμάσει μπασκετικά και γνωρίζω καλύτερα τις καταστάσεις και σε έναν βαθμό προσπαθώ να το περάσω και στα άλλα παιδιά. Ο Πανιώνιος έχει πίεση, λειτουργεί όπως οι μεγάλες ομάδες, γιατί έχει κόσμο, ιστορία και μπασκετική παράδοση".

-Τέλος, φαντάζομαι πως περιμένετε πως και πως να παίξετε στο Αρτάκης με τον κόσμο σας μαζί, σωστά;

"Σε όλα τα παιδιά και για μένα προσωπικά μας έχει κοστίσει και μας έχει λείψει η παρουσία του κόσμου. Είναι το κάτι παραπάνω για εμάς. Ειδικά στο ματς με τον Προμηθέα ενδεχόμενος να ήταν διαφορετική η έκβαση του αγώνα. Εγώ το λέω ξανά είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια