Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάνθηρες... πρόκρισης στην Θεσσαλονίκη!

Τη νίκη με 2-1 πήρε ο Ιστορικός στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και έκανε πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου....

Τη νίκη με 2-1 πήρε ο Ιστορικός στην Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη και έκανε πολύ μεγάλο βήμα πρόκρισης για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει κριθεί άνετα από το πρώτο ημίχρονο για τον Πανιώνιο, τελικά ο Γεσίλ στο 93' σκόραρε και έδωσε το... φιλί της ζωής στους κυανέρυθρους!

Ο Ιστορικός, για την δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου, "πάτησε" τον Άρη στα πρώτα 45 λεπτά, πέτυχε ένα γκολ (με τον Λάμπρου) και έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για να πετύχει δύο με τρία τέρματα ακόμη.

Στην "επανάληψη" ο Πανιώνιος δεν μπήκε καλά στο γήπεδο και αυτό το "πλήρωσε", καθώς δέχτηκε την ισοφάριση. Στη συνέχεια η ομάδα του Γρηγορίου ανέβασε ξανά ταχύτητα, δημιούργησε μεγάλες φάσεις και τελικά στο 93' πήρε αυτό που άξιζε, τη νίκη, με "χρυσό" σκόρερ τον Γεσίλ!

Το παιχνίδι

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε μία ανανεωμένη ενδεκάδα στον αγωνιστική χώρο του “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες από τα συνεχή παιχνίδια της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι Κάργας, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Σαββίδης, Μασούρας και Ντουρμισάι ήταν οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν στην ενδεκάδα της ομάδας, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Από το πρώτο λεπτό ο Πανιώνιος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να σκοράρει και να πάρει με το... καλησπέρα το προβάδισμα στο σκορ.

Η ομάδα του Γρηγορίου, χωρίς υπερβολή, “πάτησε” τους γηπεδούχους μέσα στην έδρα τους και με ωραίο ποδόσφαιρο έβρισκε συνεχώς κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα.

Αρχικά στο 4' ο Γκιοατά έκανε ένα σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ούτε το σουτ του Ντουρμισάι στο επόμενο λεπτό βρήκε στόχο.

Στο 8ο λεπτό η τελική προσπάθεια του Σαββίδη πέρασε άουτ, ενώ στο 24' χάθηκε διπλή τεράστια ευκαιρία για τον Ιστορικό. Αρχικό το σουτ του Λάμπρου μέσα από την περιοχή έδιωξε με τα πόδια ο Καντιοίρης και στην εξέλιξη της φάσης το ωραίο γυρισό σουτ του Μασούρα πέρασε λίγο άουτ.

Οκτώ λεπτά μετά (32') ο Ντουρμισάι έβγαλε σε θέση βολής τον Μασούρα, όμως το πλασέ που έκανε έδιωξε δύσκολα ο τερματοφύλακας του Άρη, ο οποίος και κράτησε ξανά το “μηδέν” στην εστία του.

Στο 35' εκ νέου ο Μασούρας θέλησε να γίνει σκόρερ, έκανε ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Σαββίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ, όμως ξανά ο Καντιμοίρης έδιωξε πολύ δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 39' ήρθε επιτέλους το γκολ, που τόσο πολύ έψαχνε ο Πανιώνιος. Ο Λάμπρου μπήκε στην περιοχή από δεξιά, πέρασε εύκολα τον αντίπαλο του και με ένα πολύ ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ιστορικό.

Το 0-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνο, με το εν λόγω σκορ βέβαια να μοιάζει πολύ μικρό με βάση την εικόνα του αγώνα και την απόλυτη κυριαρχία του Πανιωνίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος δεν μπήκε το ίδιο καλά όπως στο πρώτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και προσπάθησαν να “χτυπήσουν” την κυανέρυθρη άμυνα.

Στο 59' Ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ και ο Σόουζα στην προσπάθεια του για κεφαλιά έκανε φάουλ στον Κότνικ μέσα στην μικρή περιοχή. Έτσι το γκολ που μπήκε στη συνέχεια της φάσης ακυρώθηκε.

'Εξι λεπτά αργότερα ο Πανιώνιος απείλησε με τον Γεσίλ. Ο επιθετικός του Πανιωνίου, ο οποίος είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το σουτ, με τον Καντιμοίρη να διώχνει.

Στο 69' ξανά ο Γεσίλ προσπάθησε να σκοράρει, όμως το σουτ που έκανε κόντραρε.

Πέντε λεπτά μετά (74') οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Από εκτέλεσε κόρνερ η μπάλα έφτασε στα καρέ του Πανιωνίου. Ο Σαραμαντάς έδιωξε την μπάλα στο σουτ του Σόουζα, 'ομως ο Πασάς από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι κυανέρυθρα στη συνέχεια πήραν ξανά τα ηνία του αγώνα και στο 81' είχαν μία καλή στιγμή. Ο Μασούντ πέρασε όμορφη κάθετη πάσα στον Γεσίλ, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Καντιμοίρη, όμως το πλασέ του δεν ήταν καλό και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 86' ο Μασούντ έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί αμυντικός του Άρη απώθησε στον αέρα τον Λάπρου, με τον διαιτητή Καραντώνη να μην δείχνει κάτι.

Δύο λεπτά αργότερα ο επιθετικός Πανιώνιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2΄. Ο Χατζισαφί πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αριστερά, έκανε το σουτ, με τον Καντιμοίρη να διώχνει την μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γεσίλ πήρε το “ριμπάουντ”, έπεσαν επάνω του αμυντικοί του Άρη μέσα στην περιοχή, με τον Καραντώνη όμως να δίνει επιθετικό φάουλ!

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Ιστορικό. Ο Χατζισαφί έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ με το αριστερό απέναντι από τον Καντιμοίρη, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη έκανε τεράστια απέκρουση με το ένα χέρι και κράτησε το 1-1.

Στο 93' όμως ήρθε... δικαιοσύνη. Έγινε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Λάμπρου έπιασε το σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής, ο Γεσίλ με τακουνάκι άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 1-2.

ΑΡΗΣ: Καντιοίρης, Μπούρμπος, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μουμίν, Ιντζόγλου, Παυλίδης (72' Μπαργκάν), Πλατέλλας, Κάσσος, Πασάς (90'Μιλούνοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Παπαγεωργίου, Κάργας, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (64' Μασούντ), Μασούρας (79' Χατζισαφί), Λάμπρου, Ντουρμισάι (64' Γεσίλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια