Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αλλάξτε κάτι τώρα!

Γράφει ο Λουζιτανός... Άλλη μία εντός έδρα ήττα για τον Ιστορικό, απέναντι στην ΑΕΚ, σε μία σειρά δύσκολων αγώνων που συνεχίζεται με τ...

Γράφει ο Λουζιτανός...


Άλλη μία εντός έδρα ήττα για τον Ιστορικό, απέναντι στην ΑΕΚ, σε μία σειρά δύσκολων αγώνων που συνεχίζεται με το εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο.

Η ήττα ήταν δικαιότατη, με βάση την εμφάνιση των δύο ομάδων. Ο Κότνικ, προσπάθησε να… «κλέψει» το βαθμό, αλλά ανεπιτυχώς, καθώς δυστυχώς με τον τρόπο που αγωνίζονταν οι παίκτες μας, ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ.

Ο Πανιώνιος χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για συγκομιδή βαθμών. Δεν τα κατάφερε και τόσο καλά ως τώρα απέναντι στις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες, δεν τα καταφέρνει και κόντρα στις δυνατές. Το πιο προβληματικό όμως, είναι οι εμφανίσεις της ομάδος, οι οποίες χειροτερεύουν κάθε αγωνιστική. Τόσο σε ομαδικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό. Από το ντεφορμάρισμα βασικών ποδοσφαιριστών και τα «χαμένα» ημίχρονα των προηγούμενων αγωνιστικών, ο Πανιώνιος σήμερα δεν έδειξε τίποτε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Με ουσιαστικά μηδέν ευκαιρίες στην έδρα του, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε ότι ήθελε πραγματικά τους βαθμούς, δεν είχε καμία τύχη. Δεν μπορούμε να τα έχουμε με την τύχη, σήμερα, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη διαιτησία. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας.

Ο Γρηγορίου ήρθε στην ομάδα με το πλάνο του να φτιάξει μια πιο επιθετική τακτική, καθώς όλοι φέτος θα «περίμεναν» τον Πανιώνιο και με βάση τη λογική του έπρεπε να ασκεί η ομάδα περισσότερη πίεση ψηλά και να γίνει πιο δημιουργική. Αυτό που βλέπουμε βέβαια στους περισσότερους αγώνες πολύ απέχει κάτι τέτοιο. Αν η δημιουργικότητα που δουλεύεται στις προπονήσεις είναι οι ασταμάτητες για μία ακόμη φορά λόμπες του Μπανανά και του Οικονόμου προς τους σχετικά κοντούς μεσοεπιθετικούς μας παίκτες, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Εξαφανίστηκαν αγωνιστικά τόσο ο Γεσίλ, που δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τους τραυματισμούς, ο Λάμπρου, ο Μασούρας και ο Μασούντ, που ουσιαστικά δεν τροφοδοτούνταν ή δεν μπορούσαν δικαιολογημένα να κερδίσουν στο ψηλό παιχνίδι. Και ο Σπιριντόνοβιτς να μην έλειπε, δεν επρόκειτο και αυτός να βοηθήσει με τον τρόπο που έπαιζε η ομάδα.

Το κακό όμως είναι γενικότερο. Ο Πανιώνιος για μία ακόμη φορά ήταν άνευρος, δεν έδωσε έμφαση ούτε στην άμυνα, ούτε και στην επίθεση, δεν «έπεισε». Ουσιαστικά βγήκε στο γήπεδο και υποτάχθηκε στη μοίρα του για 90 λεπτά. Έτσι, η ομάδα των 2 τελευταίων σεζόν, που είχε ως βασικό όπλο την άμυνα και το στιβαρό μεσοαμυντικό χώρο της, έχει μία από τις χειρότερες άμυνες του πρωταθλήματος (4η χειρότερη). Πλέον, ο Πανιώνιος είναι από τα πιο εύκολα «θύματα» στο να δεχτεί γκολ και αν ο Κότνικ δεν ήταν πολύ καλός τερματοφύλακας, το παθητικό (γενικά αλλά και σήμερα) θα είχε γράψει πολλά περισσότερα. Το όπλο της ομάδας για να παίρνει αποτελέσματα και βαθμούς έχει χαθεί, στην «αλλαγή πλάνου», το οποίο όμως στον βαθμολογικό πίνακα μέχρι τώρα δεν φαίνεται να αποδίδει.

Οι τελευταίοι 2 προπονητές που πέρασαν από τον Ιστορικό, παρέτασαν ομάδες με ψυχολογία, που έτρωγαν σίδερα στον αγωνιστικό χώρο και ακόμη και στις ήττες είχαν δώσει το 100% τους. Επ’ ουδενί δεν έδειχναν νωχελικές και ο κάθε αντίπαλος ήξερε ότι για να πετύχει γκολ πρέπει να ιδρώσει πολύ. Αν δούμε λίγο τα στατιστικά, στην περυσινή χρονιά σε 30 αγώνες η ομάδα δέχθηκε 23 γκολ. Το 2015-2016, σε 30 αγώνες το παθητικό ήταν 26 γκολ. Πλέον, σε 9 αγώνες ο Πανιώνιος έχει δεχθεί 9 γκολ, το οποίο εάν το αναγάγουμε σε 30 αγώνες, μας δίνει παθητικό 30 γκολ. Δηλαδή 7 γκολ παραπάνω από πέρυσι, ήτοι αύξηση στα γκολ που δεχόμαστε κατά περίπου 33%.

Τον ρόλο που παίζει η άμυνα στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον κατανοούμε εύκολα εάν ρίξουμε μια ματιά στον πίνακα κατάταξης. Ο Ατρόμητος (επόμενος αντίπαλος του Ιστορικού) με τερματοφύλακα και 2 στόπερ όλους παίκτες Πανιωνίου των τελευταίων 2 σεζόν, έχει παθητικό μόλις 3 γκολ και βρίσκεται στην 1η θέση. Χωρίς ιδιαίτερο δημιουργικό ποδόσφαιρο, χωρίς φαμφάρες και υπεροψία, αλλά με ουσία και δυναμική. Και αυτόν θα αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος την επόμενη αγωνιστική, ελπίζοντας σε θετικό αποτέλεσμα για να μείνει κοντά στην 5άδα.

Όμως, είτε με αριθμούς, ή απλά με αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, ο Πανιώνιος δεν…πείθει. Πιστεύω ότι η δυναμική της ομάδας είναι για περισσότερα πράγματα και γι’ αυτό με στεναχωρεί αυτή η εικόνα. Δεν θα έλεγα ακόμη ότι υπάρχει θέμα προπονητή, αλλά τα σημεία με προβληματίζουν ως φίλαθλο. Περιμένω άμεσες αλλαγές, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, στην ενέργεια που βγάζει η ομάδα στο γήπεδο και κατόπιν και στο καθαρά τακτικό τομέα. Περιθώρια δεν υπάρχουν, σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα έχει play-offs. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα …χθες!

Δεν υπάρχουν σχόλια