Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η μεγάλη βραδιά για τον Μίκη στην Εστία Νέας Σμύρνης (photo)

Η Εστία Νέας Σμύρνης με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης διοργανώνει συναυλία, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα δ...

Η Εστία Νέας Σμύρνης με αφορμή την συμπλήρωση 95 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης διοργανώνει συναυλία, τιμώντας τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8.30 το βράδυ, στο προαύλιο χώρο της Εστίας.

Η συναυλία γίνεται επίσης επί τη ευκαιρία και του εορτασμού των 92ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μικρασιατικής καταγωγής συνθέτης, πρόκειται να παρευρεθεί στην εκδήλωση, κατά την οποία θα ανακηρυχθεί επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» με ερμηνευτές τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Σοφία Παπάζογλου.

Έτσι, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο συνθέτης επιστρέφει στον τόπο του, τη Νέα Σμύρνη, εδώ όπου έζησε τα νεανικά και αργότερα τα πιο δημιουργικά του χρόνια και έγραψε τα πιο σπουδαία έργα του. Στα 13 του το 1938 έγινε Νεοσμυρνιώτης κατοικώντας στην οδό Σμύρνης 39 (η σημερινή Πλαστήρα) με τους γονείς του στο σπίτι του θείου του! Εδώ συνάντησε, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε το 1953 την Μυρτώ Αρτίνογλου για να μείνουν μαζί στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 39, σε ένα κτίριο σμυρναϊκής αρχιτεκτονικής του 1929. Ο Μίκης εμπνεύστηκε στη Νέα Σμύρνη και συνέθεσε το κορυφαίο έργο «Αξιον Εστί», μεταξύ άλλων αριστουργημάτων της πιο δημιουργικής περιόδου του. Αργότερα φυλακίστηκε επί δικτατορίας, αυτοεξορίστηκε στο Παρίσι και επέστρεψε στην Ν. Σμύρνη το 1974 ξεκινώντας από το γήπεδο του Πανιώνιου μια σειρά μεγαλειωδών συναυλιών που σημάδεψαν την εποχή της μεταπολίτευσης.

Info:

  • Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017
  • Ώρα: 8.30 μ.μ.
  • Στον προαύλιο χώρο της Εστίας Νέας Σμύρνης
  • Είσοδος: Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια