Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γρηγορίου: «Έχει κάτι μαγικό ο Πανιώνιος...»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο τεχνικός του Ιστορικού ...

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Ο τεχνικός του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και μίλησε -μεταξύ άλλων- για τη νίκη με εξαιρετική εμφάνιση του Πανιωνίου επί της Λάρισας, για το που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, αλλά και το τι τον αφήνει ικανοποιημένο έως τώρα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην προσθήκη του Σπιριντόνοβιτς, στάθηκε στο "κεφάλαιο" Μασούντ, ενώ μίλησε για τον ερχόμενο εκτός έδρας αγώνα με την Λαμία και την κατάσταση των Σιώπη, Ντουρμισάι, Οικονόμου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Γρηγορίου στο Panionianea Radio: 

-Coach σημαντική νίκη επί της ΑΕΛ, με πολύ καλό ποδόσφαιρο. Που οφείλεται αυτή η καλή εικόνα και η άνετη επικράτηση; 

"Στην διάθεση των παιδιών, που είναι το σημαντικό. Αυτό ήταν και το ζητούμενο αυτές τις τελευταίες μέρες, μετά τα παιχνίδια με τον ΠΑΣ. Είχα πει στα παιδιά ότι έπρεπε να βρούμε την διάθεση μας, θέλαμε να είμαστε ψηλά στην βαθμολογία και κόντρα στην ΑΕΛ μας δόθηκε η ευκαιρία. Εκτός από αυτό, σημαντικό είναι ότι δεν θέλαμε να αδικήσουμε τους εαυτούς μας. Γνωρίζαμε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας και αυτό θέλαμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά τα κατάφεραν στο 100%. Θα μπορούσαμε και πιο νωρίς και περισσότερα τέρματα. Η όλη παρουσία μας αφήνει ικανοποιημένους, όπως και οι βαθμοί φυσικά".

-Μετά από αυτές τις πέντε αγωνιστικές, τι πιστεύετε ότι χρειάζεται βελτίωση στην ομάδα, ενόψει και της συνέχειας;

"Θέλουμε περισσότερο συγκέντρωση. Αυτό που έχω πει και στα παιδιά είναι ότι καθαρά από θέμα συγκέντρωσης χάσαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια κάποιους βαθμούς. Και κάποια άτυχες στιγμές, αλλά κυρίως συγκέντρωσης. Ένα δευτερόλεπτο αδράνειας κοστίζει πολλές φορές. Η συγκέντρωση έχει να κάνει και στις στημένες φάσεις, με τα μαρκαρίσματα. Δεν είναι και τόσο εύκολο πολλές φορές, ειδικά όταν ο αντίπαλος υπερτερεί στο ψηλό παιχνίδι. Εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερα ψηλά παιδιά, αλλά το δουλεύουμε αρκετά. Παράδειγμα τα Γιάννινα έχουν παίκτες πολύ δυνατούς παίκτες και πολλούς σε αυτό το κομμάτι, του ψηλού παιχνιδιού. Θέλουμε βελτίωση και προσπαθούμε συνεχώς".

-Αντίθετα, τι είναι αυτό που σας κάνει χαρούμενο έως τώρα;

"Μου αρέσει που η ομάδα βγάζει ενθουσιασμό και διάθεση το γήπεδο. Έχουμε μία νεανική ομάδα, η οποία χρειάζεται ενθουσιασμό και χρειάζεται τον κόσμο στο πλευρό της και ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας που είναι στο πλευρό μας. Είμαστε η πιο νέα επίθεση, σε ηλικία, στο πρωτάθλημα και ίσως με διαφορά. Ο Γεσίλ, Λάμπρου, ο Μασούρας, ο Σπιριντόνοβιτς νέα παιδιά όλα. Γενικά η ομάδα από την τρίτη αγωνιστική έχει πολλές ατυχίες. Αρχικά έχει αλλάξει όλη η ομάδα, ουσιαστικά ο Βλάχος από βασικούς παίζει φέτος σε σχέση με πέρυσι. Στο κέντρο μεταφέρθηκε ένα παιδί, ο Σαββίδης σε αμυντικό χαφ, που δεν έπαιζε εκεί πέρυσι. Από την πρώτη μέρα τα πάει πολύ καλά ο παίκτης όμως. Ανταποκρίνεται στην θέση που παίζει. Η επίθεση μας είναι επίσης καινούργια. Ο Λάμπρου πέρυσι είχε λίγο χρόνο συμμετοχής, ο Γεσίλ προς το τέλος έπαιξε, μόνο ο Μασούρας είναι από πέρυσι στους βασικούς. Ο Ντουρμισάι πέρυσι ήταν στην Λαμία. Καταλαβαίνετε ότι έχουμε ανακατατάξεις. Ήρθε και ο Σπιριντόνοβιτς να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι αυτό που μου έλεγαν πριν έρθω εδώ, είναι πραγματικά οικογενειακό. Κάθε παιδί που έρχεται άμεσα μπαίνει στην ομάδα και στο κλίμα της".

-Σπιριντόνοβιτς. Ένας παίκτης που στα δύο ματς που αγωνίστηκε έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής...

"Τα στοιχεία που είδαμε και γι' αυτό τον πήραμε είναι συγκεκριμένα. Είναι ένας παίκτης γρήγορος, πάει στο ένας εναντίον ενός, παίζει γρήγορα στην επιθετική γραμμή. Αποκτήσαμε το παιδί και το βασικό για να τον πάρουμε είναι ότι ήταν ήδη έτοιμος, με προετοιμασία στα πόδια του και δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα που ήταν. Έτσι έδωσα την έγκριση μου, γιατί ήταν ένας παίκτης που είχε καλά στοιχεία. Ήρθε εδώ, εντάχθηκε άμεσα στην ομάδα και αυτό οφείλεται και στα άλλα τα παιδιά. όποιος μπαίνει στην οικογένεια της ομάδας εντάσσεται γρήγορα στο ρόστερ".

-Αρκετοί έλεγαν ότι η ομάδα ίσως έπρεπε να αποκτήσει έναν ακόμα επιθετικό, αφού ο Ντουρμισάι ήταν άπειρος στην Α' Εθνική. Όμως τόσο αυτός όσο και ο Γεσίλ, όποιος παίζει, τα πάει εξαιρετικά έως τώρα. Η γνώμη σας πάνω σ' αυτό; 

"Εμείς κάνουμε προσπάθεια με τα συγκεκριμένα δύο παιδιά. Είχαμε πει ότι δεν θα πάρουμε κι άλλον επιθετικό, πίστευα από την αρχή στους Γεσίλ, Ντουρμισάι. Ο Γεσίλ είναι μεν επιρρεπής στους τραυματισμούς, αλλά όλα είναι θέμα δουλειάς. Είχε μεγάλους τραυματισμούς στο παρελθόν, αν δεν βγάλει σύντομα άλλον τραυματισμό, με ενδυνάμωση και όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε για να τον στηρίξουμε θα είναι πάρα πολύ καλός. Ο Ντουρμισάι ένα μεγάλο ταλέντο. Του δώσαμε την ευκαιρία  να ανταποκριθεί και το πέτυχε. Φαινόταν από τις προπονήσεις πως μπορεί να τα καταφέρει και πίστευα από την αρχή σε αυτόν. Γι' αυτό δεν πήραμε και άλλο επιθετικό, γιατί έχουμε δύο πολύ καλούς παίκτες και θα πρέπει να στηριχτούμε επάνω τους. Άλλωστε ο Πανιώνιος είναι στο DNA του να βγάζει ποδοσφαιριστές και αυτά τα δύο παιδιά όπως και άλλα προσφέρονται για να κάνουν μία καλή καριέρα μέσω του Πανιωνίου. Ήδη παίζουν σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Πανιώνιος και ο καθένας θα ακολουθήσει την δική του καριέρα που του αναλογεί".

-Κεφάλαιο Μασούντ. Ο Ιρανός ήταν πάρα πολύ καλός στο ματς με την ΑΕΛ και έπαιξε όπως πρέπει και μπορεί. Είπατε στην συνέντευξη Τύπου ότι είχατε μία κουβέντα μαζί του. Θέλετε να μας πείτε κάτι παραπάνω;

"Το είπα και στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής, είναι τιμή για τον ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Πανιώνιο να είναι ο Μασούντ εδώ. Γενικότερα στην μεγάλη ιστορία του Πανιωνίου έχουν περάσει τεράστιοι παίκτες, αλλά στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας ο Μασούντ αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο. Και αγωνιστικά και σαν προσωπικότητα. Οπότε όταν η ομάδα διαθέτει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι κάτι του συμβαίνει και δεν παίζει όπως μπορεί. Σωματικά είναι πολύ καλά, οπότε στο ψυχολογικό κομμάτι έπρεπε να συγκεντρωθούμε. Έχανε την αυτοσυγκέντρωση του κατά την διάρκεια των παιχνιδιών και αδικούσε τον εαυτό του. Στην προπόνηση είναι εντελώς άλλος άνθρωπος. Εγώ πραγματικά που τον γνώρισα φέτος έπαθα πλάκα. Είναι η μέρα με τη νύχτα ανάμεσα σε προπονήσεις και αγώνα. Βέβαια δεν τον προστατεύουν οι διαιτητές και αυτό είναι αλήθεια. Είναι ένα παιδί που δέχεται και μαρκαρίσματα και του βάζουν "man to man". Όταν λοιπόν ασχολούνται όλοι μαζί του και δεν παίρνει αυτά που πρέπει να πάρει είναι ένα πρόβλημα. Δεν είναι κομπιούτερ, είναι άνθρωπος. Είχαμε μία συζήτηση και για το ποδόσφαιρο και γενικά. Το είπα και την Κυριακή ήταν τεράστια θυσία που έβαλε τον εαυτό του σε διαδικασία του να ρισκάρει το μουντιάλ μόνο και μόνο για ένα παιχνίδι. Θα μπορούσε να πει ότι δεν μπορούσε να παίξει. Έπαιξε όμως πήρε το ρίσκο, γιατί αγαπάει τον Πανιώνιο και τους συμπαίκτες του. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε και εσείς. Κινδυνεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ, αν και δεν το πιστεύω, θεωρώ ότι θα πάει στο Μουντιάλ. Είναι αρχηγός του Ιράν. Όλα αυτά τα έβαλε σε ρίσκο για την ομάδα μας. Συζητήσαμε, λοιπόν, για όλα τα θέματα και πραγματικά ήταν μία παραγωγική συζήτηση, είχα γεμίσει με αυτή την συζήτηση. Έλεγα και στους συνεργάτες μου πριν το ματς της Κυριακής ότι θα ήταν ένας διαφορετικός Μασούντ".

-Επόμενο παιχνίδί αυτό κόντρα στην Λαμία εκτός έδρας. Πως θα πάει ο Πανιώνιος σε αυτή την αναμέτρηση;

"Ο Πανιώνιος θα πάει και σε αυτό το παιχνίδι όπως πάει σε κάθε ματς. Θα επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό, θα προσπαθήσουμε να έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα για να κάνουμε περισσότερες επιθέσεις. Βέβαια είναι ανάλογα και το παιχνίδι, αλλά επειδή με ρωτήσατε για την Λαμία, θα πάμε έτσι. Θέλαμε από την αρχή της σεζόν να αλλάξουμε την φιλοσοφία μας την αγωνιστική. Πέρυσι έκλεινε χώρους η ομάδα και έβγαινε περισσότερο στην κόντρα. Φέτος, έπρεπε να αλλάξουμε το στυλ παιχνιδιού, να πιέζουμε πιο ψηλά και να παίρνουμε την κατοχή. Το να αλλάξουμε την φιλοσοφία δεν είναι τόσο εύκολο και θέλει και χρόνο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει συνηθίσει δύο χρόνια κάτι συγκεκριμένο, θέλει χρόνο να μάθει αλλιώς. Ο Πανιώνιος πλέον αντιμετωπίζεται αλλιώς από τους αντιπάλους. Θέλουμε να πηγαίνουμε από την αρχή για νίκη στα παιχνίδια και τα έχουμε καταφέρει αρκετά. Χρειάζεται χρόνος. Βέβαια, να πούμε ότι η ομάδα μόλις 15 μέρες ξεκουράστηκε το Καλοκαίρι δεν θυμάμαι εγώ τόσα χρόνια άλλη φορά να υπάρχει τόσο λίγη ξεκούραση για μία ομάδα. Αυτά τα παιδιά κάνουν τεράστια προσπάθεια. Θέλω να πω σε αυτό το σημείό ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του Πανιωνίου, όπου και να παίζουμε οι Πάνθηρες, ο κόσμος είναι δίπλα μας. Γι΄αυτά τα παιδιά είναι μεγάλη συμβολή από τον κόσμο. Ελάχιστοι γκρίνιαξαν μεσοβδόμαδα, αλλά όλοι το κάνουν από αγάπη για την ομάδα και το ξέρω".

-Έως τώρα πως βιώνετε την παρουσία σας στον Πανιώνιο; 

"Αγαπώ πολύ την δουλειά μου, όμως θέλω να πω ότι αυτό το δέσιμο που νιώθω τόσο σύντομα με τον Πανιώνιο είναι κάτι το διαφορετικό, Μου έλεγαν για τα αποδυτήρια αυτής της ομάδας, αλλά το νιώθω πλέον κιόλας. Είναι μεγάλη ομάδα ο Πανιώνιος. Αυτό σε κάνει να αγαπήσεις γρήγορα και να δεθείς γρήγορα με την ομάδα. Είναι αυτό το κάτι μαγικό που έχει ο Πανιώνιος. Δεν κάνω κοπλιμέντα, δεν είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος, αλλά λέω ρεαλιστικά πράγματα".

-Κλείνοντας, θέλω να μου πειτε για την κατάσταση του Μανώλη Σιώπη και των Ντουρμισάι, Οικονόμου, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμούς;

"Ο Μανώλης κάνει τεράστια προσπάθεια. 'Εχει το ίδιο πρόβλημα που είχε και στον Ολυμπιακό. Σε καθημερινή βάση θέλει πολύ να προλάβει το ματς της Δευτέρας, θεωρώ ότι θα τα καταφέρει.Ο Ντουρμισάι είναι πιο δύσκολο. Έχει πιο βαρύ διάστρεμμα, δεν νομίζω να προλάβει για την Δευτέρα, αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρα. Εγώ είμαι της αρχής να μην ρισκάρουμε για κανέναν παίκτη, να μην ρισκάρουμε την υγεία ενός ποδοσφαιριστή για ένα ματς. Πάνω απ' όλα η υγεία του κάθε παίκτη. Ο Βαγγέλης δουλεύει πάρα πολύ, είναι μεγάλο χρονικό διάστημα έξω. Για να επιστρέψει 100% στην διακοπή του πρωταθλήματος θα γίνει αυτό και με τον Ολυμπιακό νομίζω θα είναι έτοιμος.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια