Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Εκτός Εθνικής με υπουργική απόφαση!

Εκτός Εθνικής Ιράν τέθηκαν ο Μασούντ Σοτζέι και ο Εχσάν Χατζισαφί σύμφωνα με χθεσινή δημόσια ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού της χώρας και...

Εκτός Εθνικής Ιράν τέθηκαν ο Μασούντ Σοτζέι και ο Εχσάν Χατζισαφί σύμφωνα με χθεσινή δημόσια ομιλία του Υπουργού Αθλητισμού της χώρας και το θέμα έχει πάρει ήδη διαστάσεις... χιονοστιβάδας στον διεθνή Τύπο!

«Ο Εχσάν Χατσιζαφί και ο Μασούντ Σοτζέι δεν έχουν πλέον θέση στην Εθνική ομάδα του Ιράν, μια και πέρασαν την κόκκινη γραμμή που έχει ορίσει η πατρίδα», ήταν τα λόγια του Μοχάμεντ Ρεζά Νταβαρζανί, ο οποίος αναφέρεται φυσικά στη συμμετοχή των δύο παικτών εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όπως πρόσθεσε ο Νταβαρζανί, η ευθύνη για την απόφαση ανήκει στην Κυβέρνηση της χώρας, το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, εξαιρώντας τον προπονητή της Εθνικής, Κάρλος Κεϊρός, η αντίδραση του οποίου για το ζήτημα αναμένεται εντός της ημέρας. Μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες δεν είχε υπάρξει και κάποια δήλωση στήριξης από τους συμπαίκτες τους στην Εθνική, οι οποίοι είχαν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ τους την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως, η Ομοσπονδία του Ιράν δεν έχει ανακοινώσει καμία τέτοια απόφαση για τους δύο παίκτες του Πανιωνίου και μάλλον δεν πρόκειται να το κάνει, ακόμα κι αν έχει συμφωνήσει ή πειθαρχήσει με τη θέληση του Υπουργού Αθλητισμού. Διότι αν παραδεχθεί ότι απέκλεισε ποδοσφαιριστές για πολιτικούς λόγους, θα τεθεί θέμα τιμωρίας από τη ΦΙΦΑ για την Εθνική Ιράν, η οποία έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός της
ΦΙΦΑ στο Instagram έχει κατακλυστεί από μηνύματα Ιρανών φιλάθλων με το hashtag “saveShojaeiandHajsafi”, δηλαδή «σώστε τους Σοτζέι και Χατζισαφί», ενώ πολλά διεθνή μέσα, όπως η «L'Equipe», έχουν ήδη εκτενείς αναφορές στην υπουργική απόφαση για τον αποκλεισμό των δύο παικτών του Πανιωνίου. Έτσι, αργά ή γρήγορα αναμένεται αντίδραση από τη διεθνή συνομοσπονδία, χωρίς φυσικά κανείς να ξέρει ποια θα είναι αυτή.

Όσον αφορά τους Σοτζέι και Χατζισαφί, οι πληροφορίες από το «κυανέρυθρο» στρατόπεδο αναφέρουν ότι ήταν ήρεμοι όλες αυτές τις ημέρες και δεν αντιμετωπίζουν με φόβο τις απειλές, αλλά ούτε κι αυτήν την τελευταία εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια