Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Μη μου λες εμένα για όλα αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά»

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Mάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. "Γι' αυτό σου λέω μη μου λες εμένα για όλα αυτά τα μεγαλεία,...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Mάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. "Γι' αυτό σου λέω μη μου λες εμένα
για όλα αυτά τα μεγαλεία, τα παλάτια, τα λεφτά. Γι' αυτό σου λέω εγώ είμαι μια χαρά, να κλαις τον άλλονε λοιπόν το φουκαρά". Ο στίχος του Λουκιανού Κηλαηδόνη, που έφυγε χθες από τον μάταιο τούτο κόσμο, ταιριάζει «γάντι» στον Πανιώνιο. Που να καταλάβουν οι άλλοι πως νιώθουμε εμείς κάθε Κυριακή, κάθε αγωνιστική; Που να καταλάβουν ότι είτε είμαστε 2οι στη βαθμολογία, είτε 12οι για μας έχει σημασία να στέκεται με αξιοπρέπεια η ομάδα; Το βράδυ της Κυριακής ζήλεψα τους «Πάνθηρες», νεότερους και… γεροντότερους. Ναι τους ζήλεψα. Ηθελα να «βουτήξω» ανάμεσα τους, να τραγουδώ και να φωνάζω για τον Ιστορικό. Βέβαια στα… κλεφτά έριξα 2-3 συνθήματα. Ζούμε ωραίες στιγμές στην «κυανέρυθρη» οικογένεια. Και αν είμασταν σε άλλη χώρα ίσως το «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές…» που ακούστηκε μετά το ματς με τη Ξάνθη να γινόταν πραγματικότητα. Όμως το δικαίωμα στο όνειρο κανένας δεν μπορεί να μας το στερήσει. Συνεχίζουμε. Εμπρός Ιστορικέ!

*** Στο ματς με την Ξάνθη η υπεροχή μας ήταν συντριπτική. Ένα ματς για 6-0 τελείωσε 2-0. Και εδώ θέλω να υπογραμμίσω ότι όπως δεν θέλουμε να μας αδικούν (στο "κορμί" του Πανιωνίου η αδικία έχει κάνει χαρακιές…), ετσι δεν θέλουμε να αδικούν τους αντιπάλους μας. Το πέναλτι με το οποίο ο Μπεν έκανε το 2-0 δεν υπήρχε. Η φάση, οριακά, ήταν έξω από τη περιοχή. Όπως παραδέχθηκε και ο Λουτσέσκου η νίκη του Ιστορικού ήταν δίκαιη πέρα για πέρα. Όμως εμείς όπως σωστά «φωνάξαμε» για τον Κατσικογιάννη και το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε σε βάρος μας στη Τρίπολη, έτσι αντρίκια και Πανιώνια λέμε ότι ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να δώσει φάουλ και όχι πέναλτι.

*** Νικήσαμε τη Ξάνθη και προχωράμε. Τώρα το Σάββατο με τη Βέροια εκτός. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία θα πάρουμε το τρίποντο. Μόνο έτσι. Κανένας δεν θα μας χαριστεί. Ολοι θέλουν να μας νικήσουν. Γιατί εμείς είμαστε το διαφορετικό, το ανατρεπτικό στοιχείο σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος κάνει καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και γι’ αυτό όλοι θέλουν να μας δουν να φεύγουμε ηττημένοι από το γήπεδο. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο αρχιτέκτονας αυτής της εξαιρετικής ομάδας, το ξέρω και το τονίζει συνεχώς λέγοντας : «Δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά…». Και με την ευκαιρία αναρωτιέμαι μήπως είναι ώρα να κάνουμε νέο συμβόλαιο με τον Μιλόγεβιτς; Να κάνουμε πενταετές θα έλεγα εγώ. Να τον αφήσουμε χωρίς άγχος, αυτόν και τους συνεργάτες του να δουλέψουν και να κάνουν τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια; Η διοίκηση του Δάρρα & του Ζαμάνη κάνει τιτάνιο έργο προκειμένου η ομάδα να είναι συνεπής και να απαλλαγεί κάποια στιγμή από τη θηλιά των χρεών. Θα ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη τέλειος συνδυασμός ο Βλάνταν απερίσπαστος να δουλέψει για την ομάδα…

*** Συχνά – πυκνά, οι «Πάνθηρες» με κάνουν περήφανο. Το περασμένο Σάββατο στον αγώνα με τον Εθνικό για την Α2 οι Πάνθηρες τραγούδησαν ρυθμικά το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού του Εθνικού, Κώστα Κατσούρη που έχασε τη ζωή του από άνανδρη επίθεση που είχε δεχτεί ενώ παρακολουθούσε την ομάδα του σε αγώνα, στην Κρήτη. Οι «Πάνθηρες», τα παιδιά μου έχουν αρχές, είναι Πανιώνιοι. Δεν είναι ψευτόμαγκες και θρασύδειλοι τραμπούκοι. Να πω και ένα μπράβο στους ηρωϊκούς οπαδούς του Εθνικού που τραβούν και αυτοί το δικό τους γολγοθά, που φώναξαν "Boban ψυχάρα για πάντα Πανιωνάρα". Οσο για τον πιο ωραίο φίλαθλο της χώρας, τον Γιάννη Ματζουράνη, τον αγαπημένο μας Εθνικάρα, που πολλές φορές έρχεται στη Νέα Σμύρνη μια μεγάλη αγκαλιά και ένα ευχαριστώ που πήγε και χαιρέτησε τη κερκίδα του Πανιωνίου και εισέπραξε το θερμό μας χειροκρότημα!

*** Τη Κυριακή οι «Πάνθηρες» αφού έστησαν και πάλι μια εκπληκτική κερκίδα που επί 90 λεπτά «έσπρωχνε» τους παίκτες του Ιστορικού, κρέμασαν στη θύρα 3 ένα πανό με νόημα, που συνυπογράφω: «Ελεύθερες, οργανωμένες, μετακινήσεις για όλους». Ναι ελεύθερες μετακινήσεις για να ξαναβρούμε τις «χαμένες» μας Κυριακές. Μπράβο ρε «Πάνθηρες»….

*** Το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν μαγικό, ήταν ονειρικό, ήταν κόκκινο & μπλε. Νίκησαν όλες οι ομάδες μας. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, πόλο. Αγόρια & κορίτσια! Και επειδή είμαστε Πανιώνιοι και έχουμε περάσει πικρά σαββατοκύριακα με ήττες, στις νίκες χαιρόαμστε αλλά… «δεν ξενερώνουμε ποτέ…»!

*** Στην πολύ όμορφη γιορτή της πίτας του Πανιώνιου ΓΣΣ ο αειθαλής δάσκαλος όλων των αθλητικών συντακτών, ο μεγάλος Πέτρος Λινάρδος ανακοίωσε την έκδοση του 10ου βιβλίου του. Η βιογραφίο του Δημητρού Δάλλα, του ανθρώπου που κράτησε «ζωντανό» τον Πανιώνιο μετά την Μικρασιατική καταστροφή. Ο Δάλλας μόλις πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, άρχισε να αναζητά σε προσφυγικούς καταυλισμούς τα "παιδιά" του, τους αθλητές του συλλόγου που σώθηκαν. Κατάφερε να εντοπίσει γύρω στους είκοσι και το γυμναστή Σοφοκλή Μάγνη, ο οποίος ανέλαβε την προγύμνασή τους αμισθί! Με τη μαγιά αυτή χτίζει τον αθηναϊκό Πανιώνιο. Αντιτίθεται εξαρχής στην ιδέα που προωθήθηκε να συγχωνευτούν όλα τα παλιά σμυρναϊκά σωματεία: Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης, Πέλοψ Μελαντίας και Αρμενική σε μια νέα ομάδα υπό τον τίτλο "Σμυρναϊκή Ένωση» και προχωρά με πείσμα στην ανόρθωση του Πανιωνίου. Σύνθημά του, το οποίο επαναλάμβανε σε όποιον τον αποθάρρυνε, ήταν το: "Ο Πανιώνιος είναι Ιδέα. Και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν!". Ο Πέτρος Λινάρδος, τον οποίο η ΠΑΕ Πανιώνιος έχει τιμήσει δίνοντας το όνομα του στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, τόνισε ότι τα δικαιώματα του βιβλίου τα παραχωρεί στον ερασιτέχνη Πανιώνιο και τα όποια έσοδα θα δοθούν για την ανάδειξη νέων αθλητών του συλλόγου.

*** Σας χαιρετώ. Πάντα στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!



Δεν υπάρχουν σχόλια