Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ρανιέρι, Λέστερ, Ελλάδα και Πανιώνιος

Ο Ρανιέρι ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος, το εξιλαστήριο θύμα για τις αποτυχίες της εθνικής μας, ο άνθρωπος που συνέδεσαι το όνομά του αφε...

Ο Ρανιέρι ήταν ο αποδιοπομπαίος τράγος, το εξιλαστήριο θύμα για τις αποτυχίες της εθνικής μας, ο άνθρωπος που συνέδεσαι το όνομά του αφενός μεν με την πιο “μαύρη σελίδα” του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο Εθνικής και αφετέρου έκανε τη μεγαλύτερη (ή από τις μεγαλύτερες) ποδοσφαιρική έκπληξη με τη μικρή Λέστερ, η οποία υπό την καθοδήγησή του στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας!

Τεράστια ποδοσφαιρική έκπληξη εφάμιλλη με την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας.

Το κατόρθωμα της Λέστερ καταδεικνύει ακόμη ότι: το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που επαληθεύεται ο μύθος του Δαβίδ με το Γολιάθ με τη μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Κοντολογίς το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα δεν είναι ποτέ προδιαγεγραμμένο, δε δημιουργεί βεβαιότητα όπως μ’ άλλα αθλήματα και αυτό είναι που το καθιστά συναρπαστικό ως προς την έκβασή του και όχι πάντα ως προς το θέαμα που προσφέρει. Για αυτό είναι και το πιο διαδεδομένο και αγαπητό λαϊκό άθλημα στον κόσμο! Επιπλέον το επίτευγμα – έκπληξη του Ρανιέρι και των ποδοσφαιριστών της Λέστερ καταδεικνύει ότι τα πολλά χρήματα δεν αποτελούν πάντοτε τη λύση, ούτε ότι λάμπει είναι χρυσός και ότι προβάλλεται αξίζει πραγματικά!

Η έκπληξη που πέτυχε ο Ρανιέρι με τους ποδοσφαιριστές του ήταν τεράστια! Προβαλλόμενη στη δική μας πραγματικότητα σχετίζεται με τη φετινή έκπληξη του Πανιωνίου, όπου με προϋπολογισμό ομάδας σχεδόν Β’ Εθνικής, αλλά σωστή δουλειά σε όλους τους τομείς, κατάφερε να μπει στη δοκιμασία των play offs και να βγει στην Ευρώπη.

Ο Ιστορικός αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, μπορεί να έχει περαιτέρω ανοδική πορεία, ώστε να σταθεροποιηθεί στους πρωταγωνιστές του Ελληνικού πρωταθλήματος και ν’ αποτελέσει μόνιμο επισκέπτη των Ευρωπαϊκών γηπέδων. Δηλ. να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει ν’ ανήκει!

Πάνος Κατσούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια