Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μέχρι τη νότια Ιταλία έγινε αισθητός ο σεισμός στην Ύδρα

Η ισχυρή δόνηση έγινε αντιληπτή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι η Θεσσαλία - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για το σει...

Η ισχυρή δόνηση έγινε αντιληπτή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, από την Κρήτη μέχρι η Θεσσαλία - Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για το σεισμό που σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής - Πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες εννιά ώρες μετά την ισχυρή σεισμικό δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής με επίκεντρο 9 χλμ νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις περιοχές από την Κρήτη έως τη Θεσσαλία αναστατώνοντας τους πολίτες και δημιουργώντας ανησυχία, ενώ τη δόνηση αντιλήφθηκαν ακόμη και σε περιοχές της νότιας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο δεδομένου του μεγάλου εστιακού βάθους, που υπολογίστηκε στα 110 χλμ.

Όπως δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Αθανάσιος Γκανάς, η βραδινή δόνηση είναι ο κύριος σεισμός προσθέτοντας ότι δεν έχουν καταγραφεί μετασεισμοί.

Κατά τον κ. Γκανά πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο στο Μυρτώο πέλαγος, περιοχή από την οποία μπορεί να προκληθούν αναλόγου μεγέθους σεισμοί.

Σε επικοινωνία που είχε το βράδυ της Παρασκευής το protothema.gr με τον δήμαρχο Ύδρας, Άγγελο Κοτρώνη, στην περιοχή δεν υπάρχουν ζημιές και οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι.

«Εμείς εδώ, ίσα – ίσα που τον καταλάβαμε. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί, οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αισθητή η δόνηση και στη νότια Ιταλία

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός και στο ελληνόφωνο χωριό Καλημέρα, στην πόλη του Λέτσε και στην κωμόπολη Γκαλλίπολι, στην περιφέρεια της Απουλίας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δεκάδες πολίτες τηλεφώνησαν στους πυροσβέστες και στην αστυνομία αλλά μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν τραυματίες ή υλικές ζημιές.

Παράλληλα, ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εν λόγω δόνηση έγινε αισθητή και στην Σικελία, στην πόλη των Συρακουσών, ενώ κάτοικοι της Καλαβρίας έγραψαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό.

prothothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια