Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Όταν γεννήθηκε ο θρύλος της F1 (video)

Για πολλούς ο μεγαλύτερος πιλότος της F1. Ο Ayrton Senna (Άιρτον Σένα Ντα Σίλβα, όπως ήταν το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε σαν σήμερα, 21 Μαρ...

Για πολλούς ο μεγαλύτερος πιλότος της F1. Ο Ayrton Senna (Άιρτον Σένα Ντα Σίλβα, όπως ήταν το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε σαν σήμερα, 21 Μαρτίου του 1960 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο βραζιλιάνος πιλότος της Φόρμουλα 1 που έγινε σύμβολο με τα χρώματα της McLaren Honda, στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Το 1988, το 1990 και το 1991.

Την 1η Μαΐου 1994, θα γινόταν το Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο στην πίστα της Ίμολα.Στον 7ο γύρο της διαδρομής το μονοθέσιο του έφυγε εκτός πίστας χτυπώντας ένα τοίχο από τσιμέντο με την ταχύτητα των 217 χλμ/ώρα. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Μπολόνια λίγες ώρες μετά. Η τύχη του είχε βέβαια κριθεί την στιγμή που απεγκλωβίστηκε από το μονοθέσια του καθώς σύμφωνα με του γιατρούς δεν είχε ελπίδες να επιζήσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου το μονοθέσιο με το οποίο αγωνιζόταν, ύστερα από μετατροπές που είχαν γίνει παρουσίαζε αστάθεια και χειρότερη απόδοση. Τους ισχυρισμούς του επιβεβαίωσε και το πόρισμα σχετικά με το ατύχημα, δεκατρία χρόνια μετά.

Εντύπωση προκαλεί το ότι κατά την διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών για τον αγώνα στον οποίο έχασε τη ζωή του ο Αϊρτον Σένα, υπήρξε ακόμα ένας θάνατος οδηγού, του Αυστριακού Ratzenberger. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μονοθέσιου του Αϊρτον Σένα, βρέθηκε σε αυτό μια αυστριακή σημαία, την οποία σκόπευε να επιδείξει ο βραζιλιάνος μετά τον αγώνα και προς τιμήν του αυστριακού συναδέλφου του.


Δεν υπάρχουν σχόλια