Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Toυ Νίκου Τσιάπη... Πανιώνιος & Skoda Ξάνθη θα τεθούν αντιμέτωποι το απόγευμα της Κυριακής (17.15) στη Νέα Σμύρνη ίσως στην πιο αμφίρ...

Toυ Νίκου Τσιάπη...

Πανιώνιος & Skoda Ξάνθη θα τεθούν αντιμέτωποι το απόγευμα της Κυριακής (17.15) στη Νέα Σμύρνη ίσως στην πιο αμφίρροπη αναμέτρηση της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα, στόχος αμφότερων των ομάδων αποτελεί το τρίποντο ώστε να αποκτήσουν υπό προϋποθέσεις ακόμα και διψήφια βαθμολογική διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη και να πλησιάσουν στις θέσεις που οδηγούν στα πλέϊ οφ.


Οι κυανέρυθροι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στα τρίποντα μετά την ήττα της προηγούμενης Δευτέρας στη Λιβαδειά (2-0) αλλά παράλληλα και να φτάσουν στη 3η συνεχόμενη εντός έδρας επικράτηση μετά τις (εξίσου Κυριακάτικες) επιτυχίες επί των Απόλλωνα & Ατρόμητου (με 2-1 αμφότερες). Αν τα καταφέρουν, θα πετύχουν ως γηπεδούχοι 3 διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο & 5η την τελευταία πενταετία. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί άλλωστε κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της σεζόν 2009/2010, του δεύτερου της σεζόν 2011/2012, του πρώτου της σεζόν 2012/2013 & του δεύτερου της ίδιας σεζόν!

Να επισημανθεί πως ενώ στις 5 πρώτες αγωνιστικές είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι σε 3 περιπτώσεις (όσες δηλαδή σε όλη την περσινή αγωνιστική περίοδο!) , στη συνέχεια το ισόπαλο αποτέλεσμα έχει λάμψει δια της απουσίας του στους αγώνες των Νεοσμυρνιωτών όπου σημειώθηκε το ''διπλό'' για 3 συνεχόμενα ματς (6η, 7η & 8η αγωνιστική). Έπειτα, τρέχει ένα νέο σερί του ''άσου'' (9η, 10η, 11η & 12η αγωνιστική) & εφόσον επαληθευτεί και στο Κυριακάτικο ματς θα κάνει την εμφάνιση του σε 5 συναπτούς αγώνες, κάτι που συνέβη για 6 συνεχείς αγωνιστικές κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου της Superleague 2012/2013. Είχε εμφανιστεί ο ''άσος'' ως αποτέλεσμα από την 22η αγωνιστική και την εκτός έδρας ήττα με 2-1 στο νησί των Φαιάκων που αποτέλεσε μεταξύ άλλων το ''κύκνειο άσμα'' του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από τον πάγκο μέχρι και την 27η αγωνιστική και την εντός έδρας νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με το ίδιο σκορ που ουσιαστικά ''κλείδωσε'' την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία για την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Οι ακρίτες από την πλευρά τους θα ψάξουν την επιστροφή στις εκτός έδρας νίκες μετά το 1-5 επί της Καλλονής που παραμένει μέχρι στιγμής το μοναδικό τους διπλό στο πρωτάθλημα και κατ' επέκταση θα προσπαθήσουν να φτάσουν τους 6 βαθμούς σε 2 συνεχόμενες αγωνιστικές για 2η φορά για τη φετινή σεζόν. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο που παρουσιάζει στατιστικό ενδιαφέρον και αφορά τις 2 ομάδες εστιάζεται στο ότι φέτος έχουν παρουσιάσει κοινή αγωνιστική συμπεριφορά σε ορισμένα ματς με τους ίδιους αντιπάλους είτε ως γηπεδούχοι είτε ως φιλοξενούμενοι.
Δεν είναι τυχαίο πως τόσο ο Πανιώνιος όσο και η Ξάνθη ηττήθηκαν στη Τούμπα με 3 τέρματα διαφορά (4-1 & 3-0 αντίστοιχα), έφυγαν με μηδενική βαθμολογική συγκομιδή από τη Λιβαδειά (ήττες 2-0 αμφότεροι) & πέτυχαν σημαντικές εντός έδρας ανατροπές εναντίον του Απόλλωνα (2-1 & 3-2 από 0-1 & 0-2 αντίστοιχα).

Επιπλέον, άξια αναφοράς χρίζει μία παράξενα επαναλαμβανόμενη σύμπτωση που ακολουθεί τον Ιστορικό αμέσως μετά από ήττες στη Βοιωτία από τον Λεβαδειακό. Παρατηρείται πως έχει εξαιρετική αντίδραση στο αμέσως επόμενο εντός έδρας ματς με 3 νίκες στις 4 αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο λόγος για το 1-0 επί της Καλλιθέας για την 6η αγωνιστική του 2005/2006, το 2-1 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς για την 18η αγωνιστική του 2007/2008 & το 1-0 επί της ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική της περσινής περιόδου. Μοναδική εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα αποτελεί το 1-3 από τον Αστέρα Τρίπολης για την 4η αγωνιστική του 2009/2010, που παραμένει μέχρι σήμερα το μοναδικό τρίποντο των Αρκάδων στη Νέα Σμύρνη.

Ο Ράϊνερ Μάουερ θα επιστρέψει στη πλατεία ως αντίπαλος προπονητής του Πανιωνίου μετά από 7
χρόνια, όταν και ως τεχνικός του ΟΦΗ γνώρισε την ήττα με 1-0 στην εκπνοή της αναμέτρησης η οποία αποδείχθηκε πολύ κρίσιμη από βαθμολογικής άποψης για τους κυανέρυθρους αν ληφθεί υπόψη η τελική κατάταξη με την βαθμολογική διαφορά που κέρδισαν την 5η θέση έναντι των Κρητικών. Να τονίσουμε πως πριν από εκείνο το ματς, ο μέσος όρος βαθμών ανά αγώνα τόσο του Ιστορικού όσο και της ομάδας του Γερμανού τεχνικού ήταν αντίστοιχος με την σημερινή περίπτωση. Αν μη τι άλλο θετική και ενθαρρυντική συκγυρία για τους κυανέρυθρους.

Είναι γεγονός ότι η πιο πρόσφατη επικράτηση των κυανέρυθρων έναντι της Ξάνθης παραμένει το προαναφερθέν 3-0 στις 7/3/2010 στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της περιόδου 2009/2010. Έκτοτε, αγνοούν τη νίκη σε 6 αγώνες ανεξαρτήτου έδρας με 3 ισοπαλίες & 3 ήττες.
Να σημειωθεί ακόμα πως το μοναδικό εντός έδρας ματς του Πανιωνίου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο που δεν ανέδειξε νικητή ήταν εναντίον της έτερης ομάδας της Θράκης για την 4η αγωνιστική σε αναμέτρηση όπου οι φιλοξενούμενοι ισοφαρίστηκαν στην εκπνοή της. Κάτι αντίστοιχο, βέβαια συνέβη και στο περσινό 3-3 μεταξύ Ιστορικού & Ξάνθης στη Νέα Σμύρνη για την 29η αγωνιστική όπου και πάλι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα στην επνοή.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, υπερτερεί οριακά ο Πανιώνιος με 10 νίκες έναντι 9 της Skoda Ξάνθης ενώ 7 ματς ολοκληρώθηκαν χωρίς νικητή. Αν μη τι άλλο εξαιρετικοί αριθμοί για τους Ακρίτες οι οποίοι έχουν σταθεί πολύ καλά στην εν λόγω έδρα & μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι με μέσο όρο 1.31 βαθμών ανά αγώνα αποτελούν την καλύτερη επαρχιακή δύναμη που έχει αγωνιστεί (τουλάχιστον 10 φορές) στη Νέα Σμύρνη! Μην ξεχνάμε όμως παράλληλα πως εναντίον της ο Ιστορικός έχει πετύχει τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες (συγκριτικά με την 2η πιο αποτελεσματική επαρχιακή ομάδα που έχει αγωνιστεί τουλάχιστον σε 10 περιπτώσεις στη πλατεία, τον ΟΦΗ δηλαδή) με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το 4-1 του 1993/1994, το 3-0 του 1995/1996, το 4-0 του 1999/2000 & το 3-0 του 2009/2010!

Δεν υπάρχουν σχόλια