Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ιστορικός!

Τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup πανηγύρισε ο Ιστορικός, ο οποίος επικράτησε στο κλειστό του Ελληνικού της Μ...

Τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup πανηγύρισε ο Ιστορικός, ο οποίος επικράτησε στο κλειστό του Ελληνικού της Μπεσίκτας με 77-67.


Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια έφτασαν στην σπουδαία επιτυχία.

Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου και πλέον και μαθηματικά εξασφάλισε την πρόκριση του.

Οι ΜακΚόλουμ, Κάρτερ και Μίλμπουρν οδήγησαν επιθετικά την ομάδα, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των Λάνγκφορντ, Ντούβνιακ.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στις εξέδρες του Ελληνικού, με τους φίλους του Ιστορικού να ενισχύουν και να δίνουν σημαντική ώθηση στους κυανέρυθρους για να φτάσουν στη νίκη.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι , καθώς είχε σωστές επιλογές στην επίθεση, ενώ και αμυντικά τα πήγε περίφημα.

Το σκορ της πρώτης περιόδου ήταν 23-14 υπέρ των κυανέρυθρων.

Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου δεκαλέπτου, όπου ο Πανιώνιος έφτασε την διαφορά του ακόμη και στους 15 πόντους 35-20.

Στα τελευταία λεπτά όμως οι Τούρκοι ανέβασαν την απόδοση τους, βρήκαν τις λύσεις και έτσι έφτασαν και στο -6. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 38-32 για τον Ιστορικό.


Η Μπεσίκτας συνέχισε το ίδιο δυναμικά, όπως τελείωσε το ημίχρονο και με ένα σερί 6-0, ισοφάρισε αρχικά 38-38. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι, πέντε λεπτά περίπου πριν τι τέλος της περιόδου, πέρασαν μπροστά στο σκορ με 43-40.

Στα επόμενα λεπτά ο Πανιώνιος αντέδρασε και κατάφερε εκ νέου να περάσει προβάδισμα στο σκορ, με το αποτέλεσμα του τρίτου δεκαλέπτου να βρίσκει τον Ιστορικό μπροστά με 52-51.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Ιστορικός μπήκε καλύτερα στο παρκέ και στα πρώτα τρία λεπτά ανέβασε την υπέρ του διαφορά στους οκτώ πόντους (59-51).

Οι κυανέρυθροι του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς, με τους Κάρτερ και ΜακΚόλουμ να οδηγούν την ομάδα στο σκοράρισμα.

Έτσι, ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση, με το τελικό 77-67 να μοιάζει απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Στο τέλος της αναμέτρησης οι περίπου 1.500 φίλοι του Ιστορικού αποθέωσαν παίκτες και τεχνικό τιμ, ζητώντας τους τη νίκη-πρόκριση επί του Άρη για το Κύπελλο Ελλάδος.

*Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν και περίπου 60 φίλοι της Μπεσίκτας, οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 38-32, 52-51, 77-67

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 17 (1), Ντούβνιακ 7 (1), Κάρτερ 16 (3), Μίλμπουρν 14 (2), Αθανασούλας, Μπατής, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 7, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 3, Σαλούστρος 2

Μπεσίκτας (Καντεμίρ): Γιαγκμούρ 1, Γκιουλέρ 5 (7 ριμπάουντ), Λόφτον 13 (3), Μπρόκχοφ 3 (1), Ρούζιτς 10 (7 ριμπάουντ), Μπάκμαν 5, Γκέινς 9, Σανλί, Σιριν, Άιβερσον 13 (8 ριμπάουντ), Τοπάλογλου 8 (1)

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

9 σχόλια

  1. Οταν γ...ας τουρκους ειναι αντιαισθητικο αλλα μου αρεσει!! Οπου τους βρισκουμε ελλαδα και ευρωπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγά ρε χρυσαυγίτη - Panthers antifa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν εξαιρεσουμε τα τριτα μας δεκαλεπτα......παιζουμε καλο μπασκετ και νομιζω οτι σημερα (και γενικοτερα)επρεπε να ηταν περισσοτεροι στο γηπεδο!!!!!απορω που ειδε τον κοσμο ο λιανος!!!??οπως και να εχει παιξαμε ωραια αποψε και απο αγχος πηγε να γινει ντερμπι.....!!!!ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕ.....!!!!!.ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ.....ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ....!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσένα όμως σε πηδάνε Ελληνες τοσα χρόνια εκεί μοκο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε antifa μηπως εισαι πρωην αεκτσης που σε εκαναν πανιωνιο και σε πειραξε που γ..αω τουρκους? Ξυπνησαν μηπως τα πρωην αισθηματα? Ενημερωτικα τα χρυσα αυγα παντως τα τρωω μονο στο τηγανι!!! Αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως έπρεπε να χάσουμε για να μην μας πούνε φασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό κατάλαβες εσύ ρε συνάρρωστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή