Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον Ιστορικό!

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα και από το +16 κατέληξε σε ένα αγχωτικό φινάλε τελικά ο Ιστορικός επικράτησε της Σπάρτακ Αγ. Πετρούπολης με 7...

Αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα και από το +16 κατέληξε σε ένα αγχωτικό φινάλε τελικά ο Ιστορικός επικράτησε της Σπάρτακ Αγ. Πετρούπολης με 76-69 στο Ελληνικό για την 7η αγωνιστική του Eurocup και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης.


Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι ο Πανιώνιος που προηγήθηκε με 9-5 στο πρώτο τρίλεπτο και παρόλο που στη συνέχεια η Σπάρτακ 6-0 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (9-11), οι «κυανέρυθροι» εξακολούθησαν να έχουν το πάνω χέρι. Μάλιστα, το κλείσιμο του δεκαλέπτου τους βρήκε μετά από ένα σερί 13-0 να προηγούνται με νταμπλ σκορ(22-11).

Με τους ξένους του να τον… οδηγούν ο Πανιώνιος πάτησε «γκάζι» στη δεύτερη περίοδο και μετέτρεψε τον αγώνα σε «περίπατο». Εκτός από τα μισά του δεκαλέπτου που η Σπάρτακ κατάφερε να μειώσει στους 9(30-21) σε όλη την υπόλοιπη περίοδο οι «κυανέρυθροι» διατήρησαν τη διαφορά κοντά στο +13 ενώ «άγγιξαν» και το +16(37-21). Έχοντας επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά και στο ημίχρονο(39-27).

Γυρνώντας από τα αποδυτήρια, το σκηνικό του αγώνα άλλαξε αφού ο «περίπατος» έγινε ντέρμπι. Με τους γνώριμούς μας από τη θητεία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα τους ΜακΓκραθ και Χόμαν η Σπάρτακ κάλυψε τη διαφορά μειώνοντας στους 4(42-38). Η χαλάρωση του Πανιωνίου στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε και έτσι το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 51-51.

Πλέον, η τελευταία περίοδος απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς αρχικά ο Πανιώνιος ξέφυγε ξανά με 7 πόντους με το 65-57 στα μισά όμως η Σπάρτακ δεν πτοήθηκε και παρέμεινε σε επαφή με το σκορ. Ωστόσο, χάρη στους Μίλμπουρν και ΜακΚόλουμ ο Πανιώνιος διατήρησε τα ηνία και μένοντας ψύχραιμος ως το τέλος έφτασε στη νίκη με το τελικό 76-69.

Τα δεκάλεπτα: 22-11, 39-27, 51-51, 76-69

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Αθανασούλας, Μίλμπουρν 14, Κάρτερ 11, ΜακΚόλουμ 24, Κυρίτσης, Σίμστακ 4, Ντούβνιακ 10, Σαλούστρος 9, Σκορδίλης 2, Λάνγκφορντ 2, Μισέλ, Σταμάτης.

Σπάρτακ Αγ. Πετρούπολης (Βέτρα): ΜακΓκραθ 16, Κόσεβ 8, Ιακοβένκο, Κορολέβ 3, Χόμαν 16, Πέρσιν, Τκατσένκο , Μπαρτ 26, Βόιτιουκ, Πόποβ.

*Πολύ λίγος ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό του Ελληνικού, με την εικόνα στις εξέδρες να μην αρμόζει στην δυναμική του Πανιωνίου.

*Εκτός αποστολής έμεινε ο Καββαδάς, καθώς σύντομα αναμένεται να πωληθεί στον Ολυμπιακό!

4 σχόλια

  1. kseftilismenos o kosmos tou Panioniou..
    A sto diaolo pia..Pigente sti livadia na vlepete to mizero GAMOpodosfero kai sto mpasket pou exoume OMADARA,PROEDRARA kai YGEIA na pezoume me 50 atoma mesa kai 10000 karekles adeies..
    AUTOI EISTE MI GKRINIAZETE..
    Kai meta otan oi pektes TOLMANE kai zitane metagrafi vrizoume..
    Oxi den tha paei o kavadas(h o X kavadas)ston olympiako h ston panathinaiko,tha kathete na pezei gia tis karekles..
    KSEFTILISMENOI..
    PARAKALW POLY NA PERASEI..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ τον κόσμο που βοήθησε με την παρουσία του. Θέλουμε να στηρίζει
    μάδα που δεν παίζει στην Ευρώπη στην φυσική της έδρα αλλά εδώ τους
    χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο. Κάνουμε όλοι πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αν
    μας βοηθήσει ο κόσμος μας και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη θα επιτύχουμε. Να
    έρθει να μας στηρίξει για την ιστορία του συλλόγου και για την μεγάλη
    μας προσπάθεια».


    Auta dilose o coach mas..Twra poion koroidevei enas Theos kserei..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Poios eisai es gia na krineis re file pou tha paei o kosmos? Ta duo trita pou htan st libadia htan kai sto basket..KSEFTILISMENOI opws anafereis es,einai kapoia anthrwpakia san esena pou krinoun xwris na kseroun..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα δεν είναι γιατί πήγαν στο ποδόσφαιρο .Καλά έκανε και πήγε ,όποιος πήγε και μπράβο του . Το θέμα είναι γιατί δεν είχε καθόλου κόσμο στο μπάσκετ, όπως και σε όλα τα ευρωπαϊκά. Το ότι γίνονται στο Ελληνικό δεν είναι δικαιολογία. Σιγά την απόσταση.
    Δεν είναι ανταγωνιστικό το θέμα. Όποιος μπορεί να πηγαίνει σε όλα -σε όσα περισσότερα παιχνιδια μπορεί.
    Με την Μπεσίκτας πρέπει να μαζευτεί κόσμος .Είναι το πιο καθοριστικό, έτσι που έγινε ο όμιλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή