Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (20/06) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μέσω της οποίας έκανε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε για τ...

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (20/06) ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μέσω της οποίας έκανε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε για τον Πανιώνιο.


Τα panionianea.gr έδωσαν το παρών και σας παραθέτουν όλα όσα είπε ο τεχνικός του Ιστορικού.

Αναλυτικά δήλωσε...

Για τον κ.Λιανό: «Θέλω να αναφερθώ αρχικά στην τεράστια συμβολή του κ. Λιανού. Είναι ο άνθρωπος που βοηθάει όλους εμάς να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα και φυσικά του αξίζει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας. Χωρίς αυτόν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα ήταν πολύ δύσκολο όλοι εμείς που παλεύουμε αγωνιστικά να καταφέρουμε όλα αυτά που καταφέραμε. Για μένα μάλιστα η συμβολή του είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού στις δύσκολες συγκυρίες της χώρας, μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και όχι το οικονομικό. Τον ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό».

Για την σεζόν: «Ήταν μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά. Ήταν μία χρονιά που εδραίωσε τον Πανιώνιο στην τρίτη θέση, καθώς ήταν η δεύτερη συνεχή χρονιά που τερμάτισε η ομάδα τρίτη. Αυτό αποδεικνύει μία σταθερότητα και αγωνιστική, πέρα από την διοικητική και ασφαλώς είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού αν σκεφτεί κανείς ότι οι δύο πρώτες ομάδες βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από πλευράς έμψυχου δυναμικού και οικονομικού μεγέθους, ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες. Έτσι αισθανόμαστε και εμείς, ότι βγήκαμε πρώτοι σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους που λίγο-πολύ είμαστε στο ίδιο επίπεδο».

Για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Είχα με τον κ.Λιανό το πρώτο μας ραντεβού ενόψει της νέας σεζόν. Και οι δύο πλευρές είμαστε ευχαριστημένες και συνεχίζουμε μαζί. Άλλωστε υπάρχει και συμβόλαιο. Σιγά-σιγά θα ξεκινήσουμε και το πλάνο μας για την στελέχωση της ομάδας. Αυτό που έχω να πω ότι ο Πανιώνιος είναι η Τρίτη δύναμη στην Ελλάδα. Θέλουμε όλοι να συμμετέχει στο Euro Cup και στόχος μας είναι και εκεί να τα πάμε καλά και να περάσουμε τουλάχιστον τον πρώτο γύρο».

Για τα πλέι οφ: «Το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολο. Υπήρχε μία ικανοποίηση που τερματίσαμε τρίτοι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι έχεις το πλεονέκτημα έδρας, όχι κάτι άλλο και το ξέραμε αυτό. Έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε για να βγούμε τρίτοι και στα πλέι οφ. Με τον Άρη ήταν μία δύσκολη σειρά, όμως δείξαμε χαρακτήρα. Είχαμε νέους και ταλαντούχους παίκτες, όμως μην ξεχνάμε ότι ουσιαστικά έπαιζαν πρώτη φορά πλέι οφ. Μάλιστα έπρεπε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να “κουβαλήσουν” την ομάδα κάτω από την πίεση του αντιπάλου. Ήταν απαιτητικός ο ρόλος που είχαν οι δύο ηγέτες μας Γιάνκοβιτς και Παππάς και όμως τα πήγαν εξαιρετικά. Είχαμε πολύ πίεση και μπορεί να μην παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ, όμως σημασία έχει η πρόκριση που πήραμε. Στα ημιτελικά, είδαμε μία σειρά πολύ απαιτητική από την πλευρά μας, που ίσως δεν ήμασταν και τόσο έτοιμοι στα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν είναι ότι τα είχαμε παρατήσει, όμως φάνηκε ίσως ότι δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί επειδή ο ΠΑΟ ήταν πολύ καλός και επειδή εμείς τα είχαμε δώσει όλα με τον Άρη και ίσως είχαμε αδειάσει από ενέργεια. Στο τρίτο παιχνίδι κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια κόντρα στον μετέπειτα πρωταθλητή Ελλάδας, παρά το γεγονός πως χάσαμε και δείξαμε ότι επανήλθαμε στα δικά μας δεδομένα. Αυτό ήταν και το έναυσμα που μπήκαμε δυνατά στη σειρά κόντρα στο δυνατό Ρέθυμνο, το οποίο δικαίως πέρασε τον ΠΑΟΚ. Δείξαμε χαρακτήρα όμως εμείς για άλλη μία φορά κόντρα στην ομάδα που μας δημιούργησε το πρόβλημα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Μπορέσαμε να την αποκλείσουμε και να φτάσουμε δικαίως στην τρίτη θέση. Θεωρώ πως από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιωνόμασταν».

Για την παρουσία των παικτών: «Θεωρώ πως ηγέτες της ομάδας ήταν ο Παππάς και Γιάνκοβιτς και διακρίθηκαν με τα ατομικά τους ρεκόρ. Κλειδιά για την φετινή πορεία θα χαρακτήριζα τους Μπατή και Αθανασούλα. Ήταν οι παίκτες με την μεγαλύτερη εμπειρία από όλους. Ένα παιδί που έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης είναι ο Αθηναίου. Έκανε φέτος ένα βήμα, βελτιώθηκε πάρα πολύ. Κλειδί στα πλέι οφ ήταν ο Μπόγρης. Με την παρουσία του βοήθησε σημαντικά. Ιδιαίτερα ταλαντούχοι και αποτελούν και το μέλλον του Πανιωνίου είναι οι Καββαδάς και Αγραβάνης. Έχουν προοπτικές και θεωρούμε πως θα βελτιωθούν. Από τους ξένους προσαρμόστηκαν περισσότερο ο Μίλμπουρν και ο Πέιν. Πρόσφεραν πολλά στην ομάδα. Ο Κρις και ο Μπούκερ βοήθησαν σε κάποια παιχνίδια με την εμπειρία τους. Δεν ήταν τόσο σταθεροί, αλλά βοήθησαν».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος ήταν ο 6ος παίκτης μας φέτος. Θέλουμε όμως τον κόσμο μας ακόμη πιο κοντά στην ομάδα. Θέλουμε περισσότερα εισιτήρια διαρκείας, θέλουμε όλοι μαζί να κάνουμε περισσότερα πράγματα, όμως δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση φαινόμενα βίας στο γήπεδο. Κακώς έγιναν κάποια επεισόδια και τα κατακρίνουμε. Ο Πανιώνιος απευθύνετε σε διαφορετικό κόσμο και θέλουμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας. Μάλιστα κάποια από εκείνα τα επεισόδια είχαν στοιχίσει στην ομάδα και την μη παρουσία των φίλαθλων μας στο ματς με τον Ολυμπιακό. Σε εκείνο το ματς προερχόμασταν από νίκες επί του Παναθηναϊκού και επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και ίσως αν είχαμε τον κόσμο στο γήπεδο να μην χάναμε από τον Ολυμπιακό».

Για τους Παππά, Γιάνκοβιτς: «Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να κρατήσουμε κάποιους παίκτες. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Αναφέρομαι ξεκάθαρα στον Παππά και τον Γιάνκοβιτς. Είναι χαρά μας να βλέπουμε παίκτες του Πανιωνίου να προχωράνε, κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν. Για μένα κάθε παίκτης πρέπει να έχει φιλοδοξία να ανεβαίνει στην καριέρα του είτε με την ομάδα του είτε με κάποια άλλη ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που ναι μεν θέλει τα αποτελέσματα, αλλά μέσω της ομάδας οι παίκτες γίνονται καλύτεροι, προχωράνε και ανεβάζουν την καριέρα τους και πηγαίνουν στην Εθνική. Αυτό φαίνεται με τα έργα τόσα χρόνια. Όλα αυτά είναι προς τιμήν του Πανιωνίου, είναι πράγματα που ο σύλλογος τα εξασφαλίζει στους παίκτες και επίσης για να το πω και από την άλλη μεριά και οι παίκτες κοιτούν και επιλέγουν τον Πανιώνιο γι’ αυτό το λόγο. Είναι καλό αυτό και για τις δύο πλευρές».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Μας ενδιαφέρουν οι Έλληνες παίκτες. Πιστεύω ότι μία ομάδα για να πάει καλά πρέπει να έχει όσους περισσότερους εγχώριους παίκτες γίνεται. Ο Πανιώνιος βάση του προϋπολογισμού του δεν μπορεί να πάρει κορυφαίους Έλληνες με μεγάλα κασέ, άρα πρέπει να πάμε σε νέους Έλληνες ταλαντούχους, που θα αποτελέσουν και το μέλλον της ομάδας. Θα κοιτάξουμε να καλύψουμε τα κενά όσο καλύτερα γίνεται με Έλληνες και κάποιους ξένους παίκτες. Θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα για να φανεί και τη νέα σεζόν εξίσου δυνατή. Πάντα βέβαια με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας».

Για την Ευρώπη: «Μιλήσαμε με τον πρόεδρο και έχω την εικόνα πως θα παίξουμε κανονικά στο Euro Cup. Γίνονται προσπάθειες για να ξεπεραστούν τα γνωστά προβλήματα που έχει η ομάδα.

Για τους συνεργάτες του: «Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και φυσικά τον Άκη Καρτάλο, ο οποίος κάνει αθόρυβη δουλειά».

*Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στο μεζεδοπωλείο "Ζουμπουρλούκι" στο Παλαιό Φάληρο και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ακολούθησε γεύμα για τους δημοσιογράφους...

Συντάκτης: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια