Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Παππάς: «Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Ο Νίκος Παππάς παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα και μίλησε -μεταξύ άλλων- για την φετινή εξαιρετική πορεία του Πανιωνίου, αλλά κ...

Ο Νίκος Παππάς παραχώρησε συνέντευξη σε αθλητική ιστοσελίδα και μίλησε -μεταξύ άλλων- για την φετινή εξαιρετική πορεία του Πανιωνίου, αλλά και για τις δικές του εκπληκτικές εμφανίσεις.


Παράλληλα αναφέρθηκε στο κεφάλαιο Εθνική, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον κόσμο του Ιστορικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο "basketworld"

Διανύεις την καλύτερή σου χρονιά, από ένας ταλαντούχος παίκτης εξελίσσεσαι σε ηγέτη του Πανιωνίου μαζί με τον Βλάντο με την ομάδα σου να κάνει επίσης, μετά από πολλά χρόνια, την καλύτερή της σεζόν. Το αντιλαμβάνεσαι όλο αυτό ή δε μένει και πολύς χρόνος να το σκεφτείς;

Είναι ένας πολύ ωραίος συνδυασμός να έχεις μια καλή ατομική απόδοση και παράλληλα αυτό να έχει αντίκρισμα στην συνολική εικόνα και πορεία της ομάδας σου. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι οι ιδανικές συνθήκες για μένα και όταν μένει χρόνος το αντιλαμβάνομαι. Ο κόσμος μας αγαπάει, μου δείχνει και μένα την αγάπη του και όλα αυτά τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μιας και σκοπός μας είναι ο Πανιώνιος να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

Είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στην επόμενη πρόσκληση - πρόκληση της Εθνικής Ανδρών πλέον;

Δεν ξέρω αν θα είμαι αλλά ξέρω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ ξανά. Πόσο μάλλον όταν μου δόθηκε μια ευκαιρία πριν κάποια χρόνια με τον Καζλάουσκας και κόπηκα. Αυτό πλήγωσε και εμένα και τον εγωισμό μου. Αν και ήμουνα μικρός τότε, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πήγα σε μια προετοιμασία και κόπηκα. Δεν πιστεύω ότι αδικήθηκα αλλά είναι πολύ άσχημο να μην είσαι στην τελική ομάδα μετά από μία προετοιμασία. Με πείσμωσε πολύ αυτό, οπότε αν μου δοθεί άλλη μία ευκαιρία θα βάλω τα δυνατά μου να είμαι στη δωδεκάδα.

Κάτι σου συμβαίνει με τον Απόλλωνα φέτος; Πρώτο παιχνίδι στην Περιβόλα είχες 31 πόντους, τώρα 33 από τους 80 και είσαι η αιτία που δεν υπήρξε παράταση.

Ναι, αλλά ήμουν και η αιτία που πήγε παράταση το ματς στην Πάτρα. Ενώ ήμασταν μπροστά έκανα κάποια λάθη εγώ και παίξαμε τα πέντε λεπτά. Το ματς στο Αρτάκης ήταν και σαν μία προσωπική ρεβάνς του πρώτου, ευτυχώς με θετική κατάληξη.

Υπήρξε στιγμή που φοβήθηκες ότι θα χανόταν το ματς και μάλιστα μέσα στο Αρτάκης, μετά και τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού;

Σαφώς. Έβαλαν κάποια πολύ δύσκολα σουτ οι παίκτες του Απόλλωνα και δεν είναι μόνο οι πόντοι αλλά και η ψυχολογία που σου δίνουν αυτά τα καλάθια. Ευτυχώς καταφέραμε και αντιδράσαμε, πήγαμε το ματς στην τελευταία άμυνα, έκανε το μπλοκ ο Μίλμπουρν, βγήκαμε στην επίθεση, μπήκε το καλάθι, κερδίσαμε. Έτσι είναι το μπάσκετ, μπορεί να κερδηθεί και να χαθεί ένα παιχνίδι στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Καθοριστικός και στην Πυλαία, περίμενες ότι η νίκη επί του ΠΑΟΚ θα ήταν αυτή που θα “κλείδωνε”, ουσιαστικά, την τρίτη θέση του πρωταθλήματος για τον Πανιώνιο;

Δεν το περίμενα όπως δεν περίμενα και πολλά άλλα. Καταφέραμε όμως να περιορίσουμε παίκτες-κλειδιά του ΠΑΟΚ και πήραμε ένα σπουδαίο διπλό. Είμαι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος που έγινε έτσι και αυτή η νίκη ήρθε μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και ιστορική έδρα. Εξασφάλισαμε και μαθηματικά την 3η θέση την οποία αποδείξαμε, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ότι αξίζαμε.

Πέρσι ο Ολυμπιακός με πλάνο: χαμηλό μπάτζετ, νέα παιδιά και με ηγέτη τον Σπανούλη, έκανε ουσιαστικά ένα αγωνιστικό θαύμα. Φέτος εσείς είστε κάτι σαν το alter ego του. Που πιστεύεις εσύ ότι μπορείτε να φτάσετε;

- Καταρχάς, είμαστε νέα παιδιά αλλά εμείς δεν έχουμε τον Σπανούλη! Αν είχαμε τον Σπανούλη θα είχαμε μια ακόμη καλύτερη πορεία και όχι μόνο. Φαίνεται ότι αυτή η συνταγή νέων παικτών με κάποιων έμπειρων Ελλήνων και ξένων έχει καλό αποτέλεσμα. Από κει και πέρα, όμως, όταν έχεις κυρίως νέους παίκτες η ομάδα είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Αυτός ο ενθουσιασμός μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα αλλά μπορεί να κάνουμε και επιπόλαιες κινήσεις και να χάσουμε κάποια ματς. Το ζητούμενο είναι να διαχειριστούμε σωστά αυτό το πλεονέκτημα που έχουμε ως νεαροί παίκτες δηλαδή τον ενθουσιασμό ή τον υπερβολικό ενθουσιασμό.

Ο κόσμος δίνει σταθερά δυναμικό παρόν στο κλειστό, κάνοντας το Αρτάκης μια από τις πιο “δύσβατες” έδρες με δεδομένη και την εξαιρετική σας πορεία φέτος.

 Ίσως ακούγεται κοινότυπο να λέμε ότι ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης μας αλλά αυτή είναι αλήθεια. Νομίζω ότι χωρίς αυτόν τον κόσμο ίσως να μην είμαστε σ’ αυτή τη θέση και να είχαμε χάσει κάποια ματς όπως με τον Απόλλωνα και τον Παναθηναϊκό, όπου ειδικά σε τέτοια παιχνίδια η ώθηση που σου δίνει ο κόσμος είναι τεράστια και απαραίτητη. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η υποστήριξη για να έρθουν και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Όταν κέρδισες το χρυσό με την Εφήβων έκανες το μεγάλο βήμα να πας σε πολύ μικρή ηλικία στο εξωτερικό, στη Μπιλμπάο, χωρίς όμως να ευοδωθεί αυτή η απόπειρα λόγω συνθηκών. Θα το έκανες ξανά;

 Ναι, θα το ξανάκανα. Δυστυχώς τότε δεν ήταν στο χέρι μου να κάνω κάτι καλύτερο. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω. Αν μου έδιναν την ευκαιρία και δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω θα σου έλεγα πως ίσως το ξανασκεφτόμουνα να πάω, αλλά αν μου έδιναν χρόνο πιστεύω αυτή τη στιγμή θα ήμουν εκεί, άλλωστε είχα συμβόλαιο.

Μπορεί όμως να ήσουν και αλλού... Θα πήγαινες σε μία ομάδα που δεν θα κάλυπτε τις αγωνιστικές σου φιλοδοξίες αλλά θα σου πρόσφερε ένα υπέρογκο συμβόλαιο σε μια χώρα όχι και τόσο ανεπτυγμένη μπασκετικά;

Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες στην Ελλάδα, τα δεδομένα που έχουμε να προχωρήσουμε είναι πραγματικά δύσκολα για όλους μας. Όλοι μπαίνοντας στο σπίτι μας βλέπουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι η καλύτερη και αναγκαστικά τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο. Από κει και πέρα η καλύτερη επιλογή για μένα θα ήταν ένας συνδυασμός ενός καλού συμβολαίου και καλών αγωνιστικών συνθηκών με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Αν δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος συνδυασμός;

Αν δεν μιλήσουμε με νούμερα δεν μπορώ να σου πω… Τι να πω; (γέλια)

Δεν μπορώ να πω νούμερα...

- Αν ήταν υπέρογκο το ποσό θα το σκεφτόμουν, αν δεν ήταν, θεωρώ ότι είμαι μικρός ακόμα και κάποια στιγμή αν δουλεύω σωστά και έχω κάποιες διακρίσεις θα μπορέσω να φτάσω στο σημείο να καλύπτω και τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια