Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η «βόμβα» Σάμουελς! (videos)

Ο Πανιώνιος έχει ξεκινήσει άσχημα την φετινή σεζόν στην Α1 Μπάσκετ και χρειάζεται βελτιώτικες κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό του, ώστε να ...

Ο Πανιώνιος έχει ξεκινήσει άσχημα την φετινή σεζόν στην Α1 Μπάσκετ και χρειάζεται βελτιώτικες κινήσεις στο έμψυχο δυναμικό του, ώστε να ανατρέψει την κατάσταση.

Μία τέτοια κίνηση -και μάλιστα πολύ εντυπωσιακή- είναι και αυτή του Σαμάρντο Σάμουελς, ο οποίος έχει έρθει σε συμφωνία με τους κυανέρυθρους και μάλιστα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (16/10) η άφιξη του στην χώρα μας!

Ποιος είναι ο Σάμουελς...

Η -εκτός απροόπτου- απόκτηση του Σάμουελς για τα τωρινά (και όχι μόνο) δεδομένα του Πανιωνίου μπορεί εύκολα να θεωρηθεί υπέρβαση και να χαρακτηριστεί ως "βόμβα"!

Ο Τζαμαϊκανός ψηλός (2.06μ.), ο οποίος βρίσκεται και σε εξαιρετική ηλικία (30 ετών), δεν είναι κάποιος τυχαίος παίκτης. Μιλάμε για έναν αθλητή, που έχει εμπειρία κι από το ΝΒΑ, αλλά κι από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκας καθώς φόρεσε στο παρελθόν τόσο τη φανέλα της Μπαρτσελόνα όσο και της Αρμάνι Μιλάνο για δύο σεζόν!

Μπορεί να μην επιλέχθηκε σε ντραφτ ο απόφοιτος του Λούιβιλ, όμως  βρήκε 'ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και μάλιστα έμεινε για τρία χρόνια στους Καβαλίερς (2010-13) με τους οποίους αγωνίστηκε σε 109 παιχνίδια!

Στη συνέχεια αγωνίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε ομάδες της G-league, πριν πάρει την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη και να παίξει σε πολλές γνωστές και δυνατές ομάδες. Πρώτα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ και μετά στην Αρμάνι Μιλάνο τη διετία 2013-15. Τη δεύτερη χρονιά μάλιστα έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις (2014-15) μετρώντας 12,5 πόντους και 5,4 ριμπάουντ, ενώ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας την προηγούμενη χρονιά.

Αυτές οι πολύ καλές εμφανίσεις του έδωσαν ένα πολύ καλό συμβόλαιο στην Μπαρτσελόνα (2015-16), αλλά εκεί έπαιζε λιγότερο χρόνο (13′) από ότι στο Μιλάνο και μοιραία έπεσαν οι αριθμοί του στους 6,0 πόντους και τα 2,8 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα.

Η συνέχεια βρήκε τον Σάμουελςστην Κίνα (Jiangsu Dragons), πέρασε για λίγο από την Μπρίντιζι και την Παρτιζάν, βρίσκοντας τελικά συμβόλαιο στην πάλαι ποτέ πρωταθλήτρια Ευρώπης (1993), Λιμόζ. Αγωνίστηκε στο Eurocup μετρώντας 9,9 πόντους και 4,0 ριμπάουντ σε 11 ματς μαζί της.

Δύναμη στην ρακέτα, "έφτιαξε" και το μακρινό σουτ

Ο Σάμουελς, λόγω της δυναμικής του και των σωματικών προσόντων του, θεωρείται παίκτης ρακέτας, όπου γεμίζει το "ζωγραφιστό" και δίνει πολλές μάχες. Πλέον όμως έχει προσθέσει στο ρεπερτόριο του και το μακρινό σουτ (πέρυσι είχε 5/11), δίνοντας έτσι περισσότερες λύσεις στις ομάδες του.

Είναι αρκετά καλός στο ριμπάουντ, ενώ ικανοποιεί και από τη βολή με ποσοστό μεταξύ του 68-70%.

Φυσικά, εφόσον αποκτηθεί τελικά από τον Πανιώνιο, θεωρείται βέβαιο πως θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και θα προσθέσει περισσότερη αίγλη στο κυανέρυθρο ρόστερ.

Δείτε βίντεο με τον Σάμουελς





Δεν υπάρχουν σχόλια