Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Από το Σίδνεϊ στη Νέα Σμύρνη ο Μανώλης Παυλής θέλει να καθιερωθεί στον Πανιώνιο

Oι συστατικές επιστολές που συνοδεύουν κάθε παίκτη από την παιδική και την εφηβική ηλικία, όσο εγκωμιαστικές κι αν είναι για τα προσόντα,...

Oι συστατικές επιστολές που συνοδεύουν κάθε παίκτη από την παιδική και την εφηβική ηλικία, όσο εγκωμιαστικές κι αν είναι για τα προσόντα, το ταλέντο και την διάθεση εξέλιξης που διαθέτει, θα πρέπει, πάντα, να συνοδεύονται και από την ανάλογη εικόνα στο γήπεδο, στην προπόνηση και στον αγώνα. Στην ακαδημία ποδοσφαίρου του Πανιωνίου και στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, ο Ελληνοαυστραλός, Μανώλης Παυλής, παρουσίασε -σε μικρό εύρος αγώνων, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε για τρείς μήνες περίπου- τις προδιαγραφές και τις προοπτικές του για να εξελιχθεί με την «κυανέρυθρη» φανέλα στην ομάδα U-19 και στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά, υπό την καθοδήγηση του τεχνικού, Δημήτρη Κοροπούλη.

Προερχόμενος από την ακαδημία του Ολυμπιακού (U-15), ο Μανώλης Παυλής εντάχθηκε στον Πανιώνιο, τον προηγούμενο Γενάρη και ήταν ο «βενιαμίν» της ομάδας U-17. Η υποδοχή της κυανέρυθρης» ακαδημίας και η νοοτροπία οικογένειας που βρήκε στον Πανιώνιο, ήταν οι μεγάλες διαφορές από την προηγούμενο σύλλογο και ο Παυλής αντιλήφθηκε ότι πρέπει να γίνονται σταθερά βήματα εξέλιξης, παρά απόπειρες αλμάτων.

Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2002, στo Σίνδει Αυστραλία, από ομογενείς γονείς, ο Παυλής, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο από ηλικία 6 ετών, στην χώρα των «καγκουρώ» και να καλλιεργεί συστηματικά το ταλέντο του και να μαθαίνει τα βασικά, ατομικά στοιχεία που χρειάζεται κάθε νέο παιδί, μέχρι να φτάσει στην κορυφή των όποιων δυνατοτήτων διαθέτει. Έπαιξε στην ιταλογενή Άμπια (U-11,12) και στην γνώριμη ομάδα της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, Σίνδει Ολίμπικ (U-13, 14).

Η θέση που αρέσκεται να παίζει και έχει δείξει στους εκάστοτε προπονητές του, ότι μπορεί να ανταποκριθεί είναι αυτή του μεσοεπιθετικού, πίσω από τον βασικό σέντερ φορ της ομάδας, ενώ μπορεί να παίξει και ως εξτρέμ.

«Εξαιρετική ικανότητα στην ντρίπλα και πλήρης έλεγχος της μπάλας και με τα δύο πόδια, δύναμη στο σουτ, καλές συνεργασίες με την πάσα που αποτελεί την πρώτη σκέψη στο παιχνίδι του, μεγάλη υπευθυνότητα και ικανότητα στην άμυνα, έφεση στην δευτερεύουσα εκτέλεση, όταν χάνει τον έλεγχο της μπάλας και βρίσκεται σε μειονεκτική θέση» αποτελούν τις βασικές αναφορές στο βιογραφικό του Παυλή, ο οποίος δεν εξατομικεύει το ταλέντο του, αλλά στοχεύει στην συνεχή βελτίωση του, μέσω της ομαδικότητας.

Κλήθηκε στην Εθνική Αυστραλίας U-17, το καλοκαίρι του 2018 και παίζοντας σε φιλικά παιχνίδια, ο Παυλής είναι υποψήφιος να κληθεί, τουλάχιστον, στην προεπιλογή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και να διεκδικήσει θέση στην αποστολή που θα παίξει στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος , τον ερχόμενο Οκτώβριο, στο Περού. Το κίνητρο της Εθνικής ομάδας είναι πολύ ισχυρό για τον ομογενή παίκτη, καθώς και η πρόκληση να βρεθεί προ των...θυρών της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου, ενώ ο ίδιος γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον, ότι έχει αρκετά βήματα για να πετύχει τον διτό στόχο του και να πείσει για την αξία του ταλέντου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια