Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος με... καρύδια στη Ρόδο

Ο ψυχωμένος Πανιώνιος νίκησε με 106-109 τον Κολοσσό στην Ρόδο και ουσιαστικά σφράγισε την παραμονή στην Α1. Η ομάδα του Φραγκιά έδειξ...

Ο ψυχωμένος Πανιώνιος νίκησε με 106-109 τον Κολοσσό στην Ρόδο και ουσιαστικά σφράγισε την παραμονή στην Α1.

Η ομάδα του Φραγκιά έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, καρδιά και αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση και εκει να κλειδώσει την νίκη, βουλιάζοντας τον Κολοσσό στην Α2.

Το παιχνίδι

 Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος μπήκε μαγκωμένος και βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ σχεδόν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δίνοντας τη στους να προηγηθούν ακόμη και με οκτώ πόντους .

 Αρκετα τα λάθη και από τις δύο ομάδες. Τελικά οι κυανέρυθροι μείωσαν την διαφορά και έκλεισαν το δεκάλεπτο στους -2 με καλάθι του Μπέρι (23-21).

 To δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε ντέρμπι με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 44-44. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στη δεύτερη περίοδο, κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με έξι πόντους και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι λίγο πριν το τέλος της περιόδου.

 Ο Κολοσσός πίεσε, προσπάθησε να μειώσει και το κατάφερε 25 δευτερόλεπτα πριν το τελειώσει 10λεπτο κάνοντας το 41- 41.

 Ο Παπαντωνίου με τρίποντο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Πανιώνιο, όμως ακολούθησε τρίποντο απάντηση από τους γηπεδούχους με τον Πίνκστον και οδήγησε τις δύο ομάδες σε ισοπαλία με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή, έπαιξαν καλή άμυνα και πήραν το προβάδισμα, φτάνοντας την διαφορά μέχρι και στο +13, αναγκάζοντας τον Πανιώνιο να κυνηγάει το σκορ..

 Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε λάθη, δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να μπουν σε μπελάδες και να πάνε στο τέταρτο δεκάλεπτο με -10 (71-61).


Στην τελευταία περίοδο του αγώνα ο Πανιώνιος προσπάθησε να ροκανίσει την διαφορά και κατάφερε να φτάσει στου -6 στην αρχή της περιόδου, εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη του Κολοσσού,

Στην πορεία η ομάδα της Ρόδου αύξησε και πάλι την διαφορά και φαινόταν να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στα τελευταία δευτερόπλεπτα ο Ιστορικός έκανε και πάλι το παιχνίδι ντέρμπι μειώνοντας λίγο πριν το τέλος στον πόντο.

 Ο Χάμιλτον είχε την ευκαιρία να βάλει τους γηπεδούχους μπροστά με βολές που εκτέλεσε αλλά αστόχησε με αποτέλεσμα να ο Κολοσσός να έχει πάλι την υπεροχή και να προηγηθεί με 3 πόντους αυτή την φορά.

 Ο Μπέρι μείωσε στον πόντο με εύστοχο σουτ και τελικά το ματς, ύστερα από χαμένες βολές φάουλ και εύστοχο τρίποντο του Mc Kee λίγα δεύτερα πριν το τέλος , οδηγήθηκε στην παράταση με τελικό 91-91.

Στην παράταση και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για την νίκη κάτι που αποτυπώνονταν στο σκορ, το οποίο ήταν στο καλάθι σε όλη την διάρκεια του 5λεπτου. Τελικά ο Πανιώνιος με εύστοχες βολές Mc Kee και Μπέρι πήρε μια τεράστια νίκη παραμονής και έβαλε πολύ δύσκολα στο Κολοσσό με σκορ 106-109, σε ένα μάτς που έμοιαζε ατελείωτο.

Η ταυτότητα του αγώνα


Μπάσκετ ανδρών - 21η αγωνιστική
Κολοσσός - Πανιώνιος: 106-109(91-91 κ.α.)

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 44-44, 71-61, 91-91

Παράταση: 15-18

Πανιώνιος(Φραγκιάς): Παπαντωνίου 7(1), Dorsey 22, Berry 30(3), Harris 10(2), McKee 12(2), Δίπλαρος 9(1), Austin 7(1), Hamilton 12(1)

Διαιτητές: Κορομηλάς, Τζαφλέρης, Παντελίδης

*Α΄γύρος: Πανιώνιος - Κολοσσσός: 88-80

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αντωνάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια