Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πάνθηρες άλωσαν την Ξάνθη!

Με ένα σπουδαίο "διπλό" έφυγε από την Ξάνθη ο Ιστορικός, που επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 1-0, για την 10η αγωνιστική της ...

Με ένα σπουδαίο "διπλό" έφυγε από την Ξάνθη ο Ιστορικός, που επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 1-0, για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα θα μπορούσε να έχει πετύχει και παραπάνω τέρματα.

Το "χρυσό" γκολ για τον Ιστορικό σημείωσε στο 36ο λεπτό ο διεθνής, πλέον, Γιώργος Μασούρας με όμορφη ενέργεια και τελείωμα, μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Τσιλούλη. Μάλιστα, ο Μασούρας είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ξάνθη είχε αήττητο σερί οκτώ αγώνων, όμως η ομάδα του Ανιγκό πήγε στην έδρα της και δικαιότατα πήρε το "τρίποντο".

Πλέον ο Πανιώνιος, με αυτή τη νίκη, έφτασε τους 14 βαθμούς και ανέβηκε ψηλότερα στην βαθμολογία.

Το παιχνίδι
Στα πρώτα 10 λεπτά το παιχνίδι δεν είχε τίποτα, με την Ξάνθη να έχει την μπάλα για περισσότερη ώρα στα πόδια της.

Στο 11' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καντά έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος του Πίρις, όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Οι κυανέρυθροι, που ανέβασαν την απόδοση τους, στο 20' έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Ο Μασούρας έκανε εκπληκτική ενέργεια από τα δεξιά, γύρισε και την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Τσιλούλης έκανε το πλασέ στη κίνηση, όμως ο Ζίβκοβκιτς έπεσε στην γωνία του και έδιωξε.

Επτά λεπτά αργότερα ο Ιστορικός έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά η κεφαλιά του Μασούρα, μετά από σέντρα του Κούρντι, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία το δυνατό σουτ του Ντουρμισάι έδιωξε με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

Ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή του αγώνα και πίεζε για να πετύχει κάποιο γκολ.

Μάλιστα, στο 30' χάθηκε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Ο Ιστορικός βγήκε πολύ όμορφα στην αντεπίθεση, ο Οικονομίδης πέταξε την μπάλα σωστά στον Μασούρα, ο οποίος πρόλαβε πέρασε τον Ζίβκοβιτς, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Στο 36' όμως δεν γινόταν να χαθεί κι αυτή η ευκαιρία. Ο Τσιλούλης έκανε φοβερή κούρσα από δεξιά, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Μασούρα, που μπήκε στην περιοχή έκανε μια προσποίηση και με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 0-1 του Ιστορικού.

Στο ξεκίνημα τους δευτέρου μέρους ο Πανιώνιος έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού, είχε σωστή αμυντική λειτουργία και δεν κινδύνεψε από την Ξάνθη.

Η ομάδα του Ανιγκό με άψογη λειτουργία συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι και στο 78'η Ξάνθη έμεινε με δέκα, αφού ο Πορτογάλος αμυντικός μέσα σε δύο λεπτά νικήθηκε από τον Ντουρμισάι, και αναγκάστηκε να τον σταματήσει αντιαθλητικά. Σωστά είδε δύο κίτρινες κάρτες.

Στο 84΄ο εξαιρετικός Τσιλούλης προσπάθησε να πετύχει το γκολ της... ζωής του, όταν από μακρινή απόσταση προσπάθησε να κρεμάσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Νουρμισάι να απειλήσει, με τον επιθετικό του Ιστορικού να εκτελεί όμορφα ένα φάουλ έξω από την περιοχή της Ξάνθης, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυων.

Το 0-1 έμεινε έως το φινάλε και στο τέλος του αγώνα οι παίκτες της ομάδας πήγαν μπροστά στους Πάνθηρες και όλοι μαζί γιόρτασαν αυτό το σπουδαίο "διπλό".

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Σιλά, Κασάδο, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κοβάσεβιτς, Καμαρά, Καντά, Κίκε (46' Κάστρο), Γέντρισεκ, Ντουρίτσκοβιτς

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κούρντι, Κότσιτς, Τσιλούλης (86' Καμαρά), Κεϊτά, Οικονομίδης (74' Παπαγεωργίου), Πίρις, Μασούρας, Ντουρμισάι

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια