Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Λινάρδος στα panionianea.gr: «Δεύτερο σπίτι μου ο Πανιώνιος»

Ο Νίκος Λινάρδος είναι και τυπικά ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας μπάσκετ του Πανιωνίου. Την Πέμπτη (05/07) έγινε η παρουσίαση...

Ο Νίκος Λινάρδος είναι και τυπικά ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας μπάσκετ του Πανιωνίου.

Την Πέμπτη (05/07) έγινε η παρουσίαση του από τον ΠανιώνιοςΓ.Σ.Σ., με τον Νίκό Λινάρδο να μιλάει στα panionianea.gr για την συμφωνία του με τους κυανέρυθρους, τα συναισθήματα του που επέστρεψε στον Ιστορικό και τους στόχους που έχει.

Αρχικά τόνισε: "Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, υπήρχε μία διακαώς επιθυμία πολλών χρόνων να συνεργαστώ με τον Πανιώνιο. Δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια ήμουν πολύ κοντά στο να αναλάβω την ανδρική ομάδα. Εγώ έχω επαφές με όλον τον Πανιώνιο. Από εκεί και πέρα δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με τους ανθρώπους του συλλόγου, να ακούσω το όραμα τους και όταν ασχολείσαι με το μπάσκετ όλες οι θέσεις είναι χρήσιμες και δημιουργικές. Αυτή η στιγμή νομίζω είναι η κατάλληλη για να ασχοληθώ με το τμήμα των ακαδημιών μπάσκετ του Πανιωνίου. Υπάρχει οργάνωση στις ακαδημίες του Πανιωνίου και αυτό φαίνεται και από τους τίτλους. Εγώ μέσα από την δική μου εμπειρία θα προσπαθήσω να μπορέσουμε να στελεχώσουμε την πρώτη ομάδα με παιδιά μέσα από τα σπλάχνα τους. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να αλλάζει η πρώτη ομάδα 14 παίκτες, το σημαντικό είναι να βγάζει παίκτες η ομάδα από τις ακαδημίες και να στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα. Αυτός θα είναι ο στόχος. Να κρατηθεί ψηλά, να γίνουν και κοινωνικές εκδηλώσεις, γιατί όχι μήπως μπορέσουμε να πάρουμε μία συνεργασία με κάποιο ιδιωτικό σχολείο να βγάζουμε υποτροφίες, στο πρότυπο άλλων ομάδων. Το μέγεθος του Πανιωνίου είναι πολύ μεγάλο".

Για τα συναισθήματα του είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο Πανιώνιος είναι το δεύτερο μου σπίτι. Εδώ μεγάλωσα, εδώ ανδρώθηκα, εδώ απέκτησα τις εμπειρίες μου, είχα πολλές επιτυχίες και χαρές. Δεν αισθάνομαι ότι είχα φύγει ποτέ, απλά έχω γυρίσει από ένα άλλο πόστο, αυτό του τεχνικού διευθυντή των υποδομών".

Τέλος, αναφορικά με τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή που θα έχει ανέφερε: "Ο τεχνικός διευθυντής θα έχει την ευθύνη να παρακολουθεί την πρόοδο των τμημάτων, να επιβλέπει τους προπονητές, να κοιτάει ότι όλα λειτουργούν στα πρότυπα τα επαγγελματικά, να υπάρχει καλή συνεργασία με όλους, να γίνει αξιολόγηση των προπονητών, να δω αν υπάρχει δυνατότητα προσθήκης νέων προπονητών. Σίγουρα θα γίνουν κάποιες αλλαγές, δεν ξέρω αν θα γίνουν τώρα ή στην πορεία. Στο ξεκίνημα θα παραμείνει το ίδιο ρόστερ προπονητών, δεν είναι δίκαιο να φύγουν προπονητές που δεν ξέρω προσωπικά, είμαι δίκαιος εγώ. Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο θέμα".

Ο Νίκος Λινάρδος, φυσικά, έχει συνδέσει το όνομα του με τον Πανιώνιο, αποτελεί κομμάτι του Ιστορικού, καθώς έχει βγει από τα σπλάχνα του συλλόγου. Φόρεσε και τίμησε την κυανέρυθρη φανέλα, ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα έμπειρος τόσο στο προπονητικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι.

Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει το κύπελλο Σαπόρτα το 2001 με το Μαρούσι, ενώ ως πρώτος
προπονητής έχει κάτσει στον πάγκο του Αμαρουσίου, της Νήαρ Ήστ και φυσικά του Πανιωνίου. Επίσης, το καλοκαίρι του 2007 προσελήφθη στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Ελλάδος ως συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ως παίκτης αγωνίστηκε σε όλη σχεδόν την καριέρα του στον Πανιώνιο με τον οποίο το 1987 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδος που είναι και η μεγαλύτερη διάκριση του συλλόγου σε επίπεδο πρωταθλήματος. Το 1991 αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδος με τον Ιστορικό. Στην Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε 30 φορές σημειώνοντας 198 πόντους (6,60 μ.ο.). Το 1987 στέφτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια