Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αλευρογιάννης: «Να ξανακάνουμε τον Πανιώνιο μεγάλο»

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης αποκαλύπτεται στα panionianea.gr . Ο γνωστός ορθοπεδικός χειρούργος-αθλητίατρος έχει μπει μπροστά στον μπασκετ...

Ο Σταύρος Αλευρογιάννης αποκαλύπτεται στα panionianea.gr.

Ο γνωστός ορθοπεδικός χειρούργος-αθλητίατρος έχει μπει μπροστά στον μπασκετικό Πανιώνιο και είναι διατεθημένος να βοήθησει τη νέα ΚΑΕ στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά της.

Ο κ. Αλευρογιάννης φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio, παραχωρώντας μία αποκλειστική - αποκαλυπτική συνέντευξη. "Συστήθηκε" στον κόσμο του Ιστορικού και αναφέρθηκε τόσο για τον ενδιαφέρον του για τον Πανιώνιο όσο και για το τι γίνεται ακριβώς και ποιες είναι οι προτεραιότητες στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου.

Αναλυτικά η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Αλευρογιάννη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr:

-Γνωρίζουμε ότι έχετε δείξει ενδιαφέρον για να ενισχύσετε τον μπασκετικό Πανιώνιο. Πείτε μας δύο λόγια γι' αυτό...

"Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι γιατρός, ορθοπεδικός χειρούργος με εξειδίκευση στην αθλιατρική. Είμαι πάρα πολλά χρόνια μέσα στο χώρο του μπάσκετ με την ιατρική μου ιδιότητα, έχω περάσει από διάφορες ομάδες και ασχολούμαι με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλοί παίκτες από το χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο. Πέρυσι ήμουν παρών σε όλα τα ματς του Πανιωνίου στην Α2. Μια κατηγορία που δεν αντιπροσωπεύει μια Ιστορική ομάδα με βαριά φανέλα όπως ο Πανιώνιος.

Επειδή βλέπω όλες αυτές τις εξελίξεις που υπάρχουν στον Πανιώνιο σήμερα είπα και εγώ να βοηθήσω έτσι ώστε να συσταθεί μια ΚΑΕ υγιή και να τον δουν όπως τον φαντάζονται οι φίλαθλοί του. Να ξανακάνουμε τον Πανιώνιο πάλι μεγάλο αλλά σε μια υγιή βάση.

Έχω μάθει να δουλεύω επαγγελματικά για αυτό είμαι καταξιωμένος στον δικό μου χώρο. Αυτό όμως που θα ήθελα να πω είναι ότι δεν θα ήθελα να πιστέψει κανείς πως είμαι εφοπλιστής, όπως κάποιοι άλλοι που πέρασαν από τον Πανιώνιο. Δεν είμαι ούτε επιχειρηματίας, ούτε επενδυτής. Άρα δεν θέλω κανείς να πιστεύει ότι έρχομαι σαν σωτήρας για να σώσω τον Πανιώνιο. Είμαι ένας απλός άνθρωπος που θέλω να γίνω αρωγός όλης αυτής της προσπάθειας που γίνεται στον Πανιώνιο. Είτε μπαίνοντας μπροστά με κάποιους άλλους υγιείς Πανιώνιους, είτε ακολουθώντας κάποιον άλλον που να μπαίνει εκείνος μπροστά και να έχει την ίδια φιλοσοφία και τους ίδιους οραματισμούς που έχω και εγώ στο μυαλό μου".

-Πώς έχετε σκοπό να βοηθήσετε και τι ποσό θα καλύψετε για την εγγυητική.

"Δεν είναι θέμα εγγυητικής. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι το άμεσο και το πρώτο είναι να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Αν δεν καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο, το οποίο είναι 240 χιλιάδες ευρώ μείον το ποσοστό 10% του ερασιτέχνη, δεν μιλάμε για σύσταση ΚΑΕ. Οτιδήποτε όνειρα έχουμε εμείς είτε μέσα, είτε έξω από τον Πανιώνιο είναι όνειρα θερινής νυκτός. Άρα ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην εγγυητική. Έχουμε φτάσει στο πως θα καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο. Από κει και πέρα έχω μιλήσει με τους επίσημους ανθρώπους του Πανιωνίου (Άρη Μιχαηλίδη) και με την επιτροπή σύστασης ΚΑΕ. Αυτό που θα σας έλεγα είναι ότι τηρούνται οι νομικές διαδικασίες. Δεν έχουμε φτάσει καν σε έμενα. Αυτή τη στιγμή αυτοί που πρέπει να απαντήσουν άμεσα και να καταθέσουν κάποια χρήματα για αγορά μετοχών είναι τα μέλη του Πανιωνίου, που εγώ δεν είμαι και όταν φτάσει στο κοινό, δηλαδή περίπου μετά από 10-15 μέρες θα κάνουμε έναν υπολογισμό για το τι έχει μαζευτεί στο μετοχικό κεφάλαιο και θα δούμε αν υπάρχουν και άλλοι αρωγοί της προσπάθειας της δικιάς μου για να μπορέσουμε να καλύψουμε το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο που απαιτείται. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος είναι, ότι το θέμα δεν είναι να μπει κάποιος και να βάλει το «χ» ποσό. Πρέπει να δούμε το ποσό που θα έχει μπει στο μετοχικό κεφάλαιο πρώτα από τα μέλη και μετά τα υπόλοιπα".

-Άρα και εσείς ψάχνετε "συμπαίκτες", σωστά; 

"Φυσικά, υγιείς συμπαίκτες, οι οποίοι θα έχουν πραγματικά την πρόθεση να βοηθήσουν. Εγώ θέλω να σας πω το εξής. Βλέποντας την όλη κατάσταση και την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, νομίζω ότι και το μπάσκετ θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετικούς ρυθμούς. Αν εξαιρέσουμε τις δύο ομάδες Ολυμπιακό και ΠΑΟ που είναι οικονομικά μπροστά, όλες οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να περάσουν σε διαφορετική - ευρωπαϊκή φιλοσοφία. Θεωρώ ότι πρέπει να μιλάμε για ομάδες αυτοχρηματοδοτούμενες σε μεγάλο ποσοστό, ώστε να μην ψάχνουν για έναν επενδυτή που είναι δύσκολο να βρεθεί στην εποχή μας που να θέλει να ξοδέψει. Δυστυχώς έχουν αλλάξει οι εποχές.Πρέπει όλα να λειτουργήσουν σε υγιή βάση, χωρίς σπατάλες. Να μπούμε σε μία σωστή διαδικασία. Η ΠΑΕ Πανιώνιος με τους Δάρα - Ζαμάνη έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και μία ομάδα με υγεία. Πλέον και άλλες ομάδες προσπαθούν να πάνε στο ίδιο μοντέλο. Θα ήταν ευχής έργον να το πετύχουμε και εμείς στην ΚΑΕ. Να παίζουν Ελληνόπουλα κυρίως, να ανεβαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες. Σε όλους έχει λείψει να βγάλουμε έναν καινούργιο Φάνη, έναν Μποσγανά. Είναι πολλά τα ονόματα. Ο στόχος ο δικός μου τουλάχιστον είναι να φτιάξουμε κάτι τέτοιο υγιές".

-Είστε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά;

"Είμαι πάντα αισιόδοξος σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας. Να πω ξανά ότι πρώτα απ όλα είμαι επιστήμονας, αλλά πραγματικά αν μου δοθεί η ευκαιρία με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, είμαι εδώ για να βοηθήσω πραγματικά, γνωρίζοντας πως ότι και να δώσω -είτε σε κόπο είτε σε χρήμα- δεν πρόκειται να το πάρω πίσω. Δεν ψάχνω για το χειροκρότημα. Έχω υγιής σκέψη για τον Πανιώνιο και θέλω να είμαι εκεί με τον κόσμο να χειροκροτώ".

-Πως έγινε η επαφή σας με την διοίκηση του Ερασιτέχνη;

"Ένας από τους παίκτες του Πανιωνίου είναι πάρα πολύ φίλος μου, ο Βαγγέλης Σακελλαρίου, ο οποίος έχει δεθεί πάρα πολύ με την ομάδα. Ήταν και αυτός ένας από τα κίνητρα που είχα, πέρα από την βαριά φανέλα και την ιστορία του Πανιωνίου".

-Τέλος, θα θέλατε να προσθέσετε κάτι;

"Είμαι εδώ, είμαι ένας απ όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους που πραγματικά θέλω να βοηθήσω. Νομίζω ότι όλο αυτό το κάλεσμα που γίνεται θα βρει ανταπόκριση, ώστε να γίνει η νέα ομάδα - ελπίζω να είναι και ο Βαγγέλης (Σακελλαρίου) στην ομάδα, ο οποίος εκτός από αθλητής είναι και γιατρός".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Παναγιώτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια