Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Απολαυστική συνέντευξη του Γκάρι Όουεν στα panionianea.gr (photos)

Ο Γκάρι Όουεν μίλησε για τον αγαπημένο του Πανιώνιο -και όχι μόνο- σε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης που έδωσε στα panionianea.gr . Ο...

Ο Γκάρι Όουεν μίλησε για τον αγαπημένο του Πανιώνιο -και όχι μόνο- σε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης που έδωσε στα panionianea.gr.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ιστορικού, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας με τον Λεβαδειακό, αγωνίστηκε στον Πανιώνιο την σεζόν 1986-87 πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την κυανέρυθρη φανέλα.

Η τότε ομάδα του Ιστορικού είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, τερμάτισε στην τέταρτη θέση εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο Κύπελλο Ελλάδος είχε εκπληκτική πορεία αποκλείοντας τις πιο δύσκολες ομάδες, όπως την ΑΕΚ με γκολ του Όουεν, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, πριν αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά.

Τα panionianea.gr και ο Γιώργος Καρμίρης συνάντησαν τον Γκάρι Όουεν σε γνωστό ξενοδοχείο της παραλιακής που διαμένει, με τον Άγγλο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή να μιλάει για το Πανιώνιο παρελθόν του. Θυμήθηκε όλα όσα έζησε στην Ελλάδα με την κυανέρυθρη φανέλα, ενώ αναφέρθηκε σε ξεχωριστές στιγμές που του έχουν μείνει στο μυαλό του, αλλά και στην ιδιαίτερη φιλία που τον συνδέει με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Άρη Μισαηλίδη.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως η ΠΑΕ Πανιώνιος θα τον τιμήσει στο πλαίσιο του αγώνα-φιέστα με τον Λεβαδειακό, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί τιμή για εκείνον, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως «...θα χτυπάει δυνατά η καρδιά μου στο στάδιο, με τον κόσμο του Πανιωνίου».

Αναλυτικά η απολαυστική συνέντευξη του Γκάρι Όουεν στα panionianea.gr:

-Αρχικά πείτε μου πως νιώθετε που βρίσκεστε ξανά στην Ελλάδα;

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα, αισθάνομαι πολύ όμορφα που θα συναντήσω ξανά τους παλιούς μου συμπαίκτες και τον φίλο μου και τότε γυμναστή μου Άρη Μισαηλίδη. Είχα έρθει και πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα για διακοπές με την γυναίκα μου».

-Τι θυμάστε από τότε που ήρθατε στον Πανιώνιο;

«Όταν είχα έρθει σαν παίκτης για να παίξω στον Πανιώνιο μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που με υποδέχτηκαν όλοι στον σύλλογο. Είχα αισθανθεί πραγματικά πάρα πολύ όμορφα. Βέβαια είχα την δυσκολία με την γλώσσα, έμαθα κάποιες ελληνικές λέξεις στην αρχή που όμως νομίζω δεν πρέπει να τις πω (γέλια)».

-Πως περιμένετε την παρουσία σας στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης;

«Πήγα ήδη στο γήπεδο μία βόλτα και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση το χορτάρι, το οποίο είναι πολύ καλύτερο από τότε που αγωνιζόμουν εγώ. Βέβαια, περιμένω πως και πώς να είμαι στο γήπεδο στον αγώνα. Θέλω να πω ότι έχω στεναχωρηθεί λίγο που ο Πανιώνιος ενώ ήταν στην δεύτερη θέση, τώρα είναι στην Πέμπτη. Φυσικά είναι πολύ σημαντικό που βρίσκεται στα play off η ομάδα».

-Πως εξηγείτε το γεγονός πως αν και η ομάδα χάνει βασικά στελέχη της κατά καιρούς, μπορεί να αναπληρώνει τα κενά και να είναι συνεχώς και πιο ανταγωνιστική;

«Θυμάμαι και παλιά , όταν έπαιζα εγώ, ο Πανιώνιος μπορεί να μην ξεκίναγε καλά στο πρωτάθλημα, όμως μετά είχε ανέβει και στην 4η θέση. Το σημαντικό είναι να κοιτάει ο σύλλογος πάντα προς τα πάνω. Το μυστικό είναι να βρεθεί ένας επιχειρηματίας που θα βοηθήσει την ομάδα σε όλα. Όπως έγινε και στην Μάντσεστερ Σίτι, όπου της ήρθε το λαχείο. Με έναν άνθρωπο με οικονομική επιφάνεια όλα γίνονται καλύτερα, καλύτεροι παίκτες κλπ κλπ».

-Ο Πανιώνιος παίρνει -κυρίως- νεαρούς παίκτες και καταφέρνει να τους αναδεικνύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν δεν έχει τα χρήματα, θα πρέπει να έχεις ανθρώπους που θα κάνουν καλές επιλογές παικτών. Κάτι που είδαμε ότι έγινε και στην Λέστερ, πήρε πχ τον Βάρντι με μικρό ποσό και μπορεί να τον πουλήσει με πολλά εκατομμύρια».

-Κάτι που θυμάστε πιο έντονα από την παρουσία σας ως παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ήταν πολλές οι αποφάσεις των διαιτητών κατά του Πανιωνίου, ειδικά όταν παίζαμε με τις μεγάλες ομάδες. Εμείς στον Πανιώνιο, όμως είχαμε μαχητικό πνεύμα, όλα τα παιχνίδια τα πολεμούσαμε. Μάλιστα θυμάμαι ότι είχαμε εξαιρετική άμυνα τότε και στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό χάσαμε με δύο γκολ που όχι απλά ήταν οφσάιντ, πιο οφσάιντ δεν γινόταν! Πάντα οι αποφάσεις ήταν υπέρ των άλλων. Μπορεί να παίζεις καλύτερα, όμως τέτοιες αποφάσεις σε απογοητεύουν πολλές φορές».

-Ενημερώνεστε για την πορεία του Πανιωνίου τα τελευταία χρόνια;

«Κάθε εβδομάδα κοιτάω τι γίνεται με τον Πανιώνιο. Ενημερώνομαι, βλέπω την βαθμολογία της ομάδας, κοιτάω την πορεία του και μάλιστα στέλνω στον email στον φίλο μου τον Άρη Μισαηλίδη και του λέω μπράβο για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Πάντα παρακολουθώ την εξέλιξη του Πανιωνίου».

-Πως είδατε την φετινή πορεία της ομάδας;

«Ρεαλιστικά όταν ξεκίνησε η σεζόν ήταν πολύ δύσκολο να πεις ότι ο Πανιώνιος πάει για το πρωτάθλημα. Η φετινή πορεία της ομάδας όμως είναι πολύ καλή και είναι σημαντικό για τον σύλλογο ν βρίσκεται στις υψηλές θέσεις».

-Πιστεύετε ότι μέσω των play off μπορεί να πετύχει κάτι μεγαλύτερη ο Πανιώνιος;

«Αρχικά μόνο και μόνο που παίζει στα play off είναι σημαντικό. Από εκεί και πέρα σε αυτή την διοργάνωση μπορεί να γίνουν όλα».

-Αν σας ρωτούσαν στην Αγγλία για τον Πανιώνιο τι θα τους λέγατε;

«Στην Αγγλία δυστυχώς δεν μιλούν για τον Πανιώνιο. Ξέρουν τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟ λόγω Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος ξέρει τον Πανιώνιο από εμένα, που είχα αγωνιστεί εκεί. Γενικότερα όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το γνωρίζουν και πολύ στην Αγγλία. Μιλάνε συνεχώς για το ιταλικό, το ισπανικό, το γερμανικό, όχι όμως για το ελληνικό».

-Θυμάστε τους συμπαίκτες που είχατε στην ομάδα;

«Τους θυμάμαι όλους φυσικά. Με έχουν ξανά ρωτήσει αν θυμάμαι έστω 2-3 παίκτες από τότε, εγώ όμως τους θυμάμαι όλους. Μανίκας, Μπέριος, Αποσπόρης, Τσιαντάκης, Εμβολιάδης, Γραβάνης, Λίμα και μπορώ να συνεχίσω να τους λέω όλους. Ακόμα και την διοίκηση τότε θυμάμαι και τους φίλους της ομάδας που ήταν κοντά. Μάλιστα είχαμε καλή επαφή τότε με τους συμπαίκτες μου, αν και αρχικά δεν γνώριζαν καλά αγγλικά μέσα σε δύο μήνες έμαθαν εξαιρετική αγγλικά για να μπορούμε να μιλάμε και να συνεννοούμαστε καλά».

«Ήμουν ένας από αυτούς»

«Θέλω να πω ότι μόλις ήρθα στην ομάδα δεν ήξεραν οι υπόλοιποι παίκτες τι είμαι εγώ. Μπορεί να νόμιζαν ότι είμαι απλά ένας περαστικός από εδώ, πως ήρθα για τα χρήματα κλπ. Όμως όταν με γνώρισαν, είδαν ότι πάλευα για την ομάδα, ότι τα έδινα όλα και ότι ήμουν ένας από αυτούς».

-Κάποια ιδιαίτερη και ξεχωριστή στιγμή που θυμάστε;

«Θυμάμαι το παιχνίδι με τον Διαγόρα στη Ρόδο. Ήμουν στον πάγκο σε εκείνο το ματς και η ομάδα κέρδισε ένα φάουλ στο δεύτερο ημίχρονο. Τότε ο προπονητής με έβαλε μέσα για να εκτελέσω το φάουλ, επειδή ήμουν καλός. Το τείχος όμως των αντιπάλων όλο ερχόταν πιο μπροστά. Κάποια στιγμή εκνευρίστηκα εγώ και τους απώθησα και ο διαιτητής μου έδωσε κόκκινη κάρτα! Έκανα αρνητικό ρεκόρ έπαιξα για λιγότερο από πέντε λεπτά».

-Πως αισθάνεστε που θα σας τιμήσει ο Πανιώνιος;

«Ήταν μία μεγάλη έκπληξη για μένα δεν το γνώριζα. Είμαι περήφανος που ο Πανιώνιος θα με τιμήσει, είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή. Βέβαια θα χτυπάει η καρδιά μου δυνατά θα ήθελα να παίξω κιόλας, να είμαι μέσα στο χορτάρι. Γνωρίζω ότι ο Πανιώνιος θα αγωνιστεί με απουσίες βασικών παικτών του λόγω καρτών, καθώς έρχονται τα play off».

-Πείτε μου δύο λόγια για την φιλία σας με τον Άρη Μισαηλίδη…

«Όταν τον είχα γυμναστή στον Πανιώνιο δεν τον συμπαθούσα και τόσο (γέλια), όλο μας έτρεχε, μας κούραζε με τα τεστ. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Άρη, όλα αυτά τα χρόνια κρατάμε επαφή, μέσω email και όχι μόνο, μιλάμε για τα νέα μας, για τον Πανιώνιο, για πολλά. Είμαστε πολλά χρόνια φίλοι και τον έχω προσκαλέσει πολλές φορές στην Αγγλία. Επιθυμώ να τον βλέπω πιο συχνά, όμως τους καλούς φίλους όποτε και να τους βλέπεις αισθάνεσαι όμορφα».

-Γνωρίζω ότι βρίσκεστε στην Μάντσεστερ Σίτι, τι ακριβώς κάνετε εκεί;

«Αρχικά μετέδιδα αγώνες της Σίτι στο ραδιόφωνο. Πλέον κάνω μία άλλη δουλειά για την Μάντσεστερ Σίτι. Έρχονται ορισμένοι πελάτες καλοί στο γήπεδο, στις σουίτες, όπως επιχειρηματίες κλπ, εγώ τους ξεναγώ στο γήπεδο, τους λέω πράγματα για την Σίτι, τους φέρνω κάποιον παλιό αστέρα του συλλόγου να τον γνωρίζουν και διάφορα άλλα».

-Κάτι που θα θέλατε να μου πείτε κλείνοντας αυτή την πολύ όμορφη συνέντευξη;

«Είμαι πραγματικά συγκινημένος που έρχομαι κοντά σε ανθρώπους εδώ μετά από 30 χρόνια. Θα χτυπάει δυνατά η καρδιά μου στο στάδιο, με τον κόσμο, με όλους αυτούς τους ανθρώπους στον Πανιώνιο».

-Έχετε επισκεφτεί ελληνικά νησιά;

«Φυσικά ξέρω την Ελλάδα. Έχω πάει σε νησιά όπως η Μύκονος, η Κέρκυρα. Αλλά εδώ στην Αθήνα μου αρέσει ιδιαίτερα, στην Βουλιαγμάνη και γενικά. Εδώ στην Αθήνα έχω πολύ καλές αναμνήσεις, εδώ έπαιξα και έκανα φίλους».

*Το «παρών» στην συνέντευξη έδωσε και ο Άρης Μισαηλίδης, ο οποίος είχε και μία πολύ φιλική συζήτηση με τον Γκάρι Όουεν.

*Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο «Coral» στο Π. Φάληρο  για την φιλοξενία. 

Επιμέλεια - Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια