Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το γκολ του Ναλιτζή... (videos)

Πριν από 18 χρόνια (29/04/1998), ο Ιστορικός κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκο...

Πριν από 18 χρόνια (29/04/1998), ο Ιστορικός κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Η κατάκτηση του τροπαίου δεν ήταν εύκολη, όμως η Πανιώνια ψυχή των ποδοσφαιριστών του συλλόγου ήταν αρκετή για να φέρει την μεγάλη επιτυχία στη Νέα Σμύρνη.

Μάλιστα, μην ξεχνάμε πως ο Πανιώνιος πριν φτάσει στον τελικό είχε αποκλείσει την δυνατή ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο Ιστορικός είχε επικρατήσει με 1-0 του "δικέφαλου του Βορρά" στη Νέα Σμύρνη, χάρη στο γκολ του Βόκολου στο 90ο λεπτό, ενώ η αναμέτρηση της Τούμπας έληξε ισόπαλη 1-1, με το τέρμα των κυανέρυθρων να σημειώνει ο Δημήτρης Ναλιτζής.

Ο Έλληνας επιθετικός ήταν ο σκόρερ, φυσικά, και του χρυσού τέρματος στον τελικό που διεξήχθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και χάρισε στον Πανιώνιο το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, μετά από 21 χρόνια (1979), το οποίο σήκωσε στον φαληρικό ουρανό ο Λεωνίδας Βόκολος. Αξίζει να σημειωθεί πως στον συγκεκριμένο αγώνα το παρών έδωσε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κάτι που στην συνέχεια έγινε θεσμός.

Στη συνέχεια η Νέα Σμύρνη πήρε... φωτιά και το γλέντι από τον Πειραιά, μεταφέρθηκε στην Πλατεία, όπου χιλιάδες κυανέρυθροι οπαδοί έκαναν τη... νύχτα -μέρα με δεκάδες καπνογόνα και βεγγαλικά, με το "πανηγύρι" να κρατάει ως τις πρώτες ώρες!

Το φύλλο αγώνα

Πανιώνιος (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσα, Βόκολος, Κατσαμπής (78' Καρασαββίδης), Φύσσας, Α. Μάντζιος, Ιωαννίδης, Μπουγάς, Σαπουντζής, Καμίτσης, Μένταν (65΄ Κάφαλης), Ναλιτζής (73' Βάσμπεργκ).

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65' Σιπνιέφσκι), Κολιτσιδάκης, Γκούμας, Γ, Γεωργιάδης, Νικολαΐδης, Μίκλαντ (48' Μπασινάς), Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Αλεξούδης (54' Λυμπερόπουλος), Γ.Χ Γεωργιάδης.

Γκολ: 53' Ναλιτζής

H πορεία προς τον τελικό

Γ' ΓYPOΣ: Πανελευσινιακός - Πανιώνιος 3-1, 0-3

Δ' ΓYPOΣ: Oρφέας Aλεξανδρούπολης - Πανιώνιος 0-0, 0-1

ΠPOHMITEΛIKA: Πανιώνιος - Aπόλλων Kαλαμαριάς 4-2, 2-0

HMITEΛIKA: Πανιώνιος - ΠAOK 1-0, 1-1

TEΛIKOΣ: Πανιώνιος - ΠAO 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια