Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Πρώτα σταθεροποίηση και μετά πιο ψηλά»

Για το πολύ καλό ξεκίνημα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα μίλησε -μεταξύ άλλων- σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αναλυτικά τα ...

Για το πολύ καλό ξεκίνημα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα μίλησε -μεταξύ άλλων- σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός του Ιστορικού στην ΕΡΑ Σπορ:

Για το αν αποδέχεται το χαρακτηρισμό «ομάδα-έκπληξη»

Όχι. Σίγουρα έχουμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια, αλλά δεν μου λέει κάτι. Η εμπειρία μου τόσα χρόνια μου έχει δείξει ότι πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Δεν λέει κάτι να ξεκινήσεις καλά στα πρώτα παιχνίδια, ακόμη και να κάνεις έναν καλό πρώτο γύρο. Το πρωτάθλημα είναι τόσο περίεργο που μπορεί να πηγαίνεις πολύ καλά στην αρχή, αλλά στο τέλος να κινδυνεύσεις. Πάρτε παράδειγμα την Ξάνθη, η οποία τη χρονιά που έπαιξε μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου, στον πρώτο γύρο ήταν για Ευρώπη. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ξεκινήσαμε καλά, παρότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, όσο μπορεί να λέγεται δύσκολο το πρόγραμμα, αφού για ομάδες σαν και μας δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ωστόσο, είχαμε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας και μόνο δύο στην έδρα μας, οπότε καταλαβαίνετε ότι οι δέκα βαθμοί είναι καλός απολογισμός για ξεκίνημα πρωταθλήματος».

Για το αν θα έπαιρνε στα σοβαρά, όσους του έλεγαν ότι ύστερα από έξι αγωνιστικές ο Πανιώνιος θα είχε δέκα βαθμούς, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Γιατί να μην τον πάρω στα σοβαρά. Σίγουρα ήταν δύσκολη η σειρά των παιχνιδιών, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει παιχνίδι που δεν μπορείς να διεκδικήσεις αποτέλεσμα. Εκτός από Καραϊσκάκη, Τούμπα και Λεωφόρο, όπου δύσκολα μπορείς να πάρεις βαθμό, δεν υπάρχει άλλο παιχνίδι που να μην μπορείς να διεκδικήσεις αποτέλεσμα».

Για το αν ο στόχος συνεχίζει να είναι η παραμονή.

«Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε πολλά πράγματα. Έχουμε μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας 22,8 χρόνων. Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για νέα παιδιά κι αυτό που έχει σημασία είναι να πατήσουν στα πόδια τους και αυτοί και η ομάδα κι από εκεί και πέρα, αν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, καλό θα είναι να το διεκδικήσουμε. Δεν μπορώ να πω ότι στόχος είναι η παραμονή. Στόχος είναι να κάνουμε μια καλή πορεία. Τώρα πώς θα είναι αυτή, θα είναι να σωθούμε εύκολα, να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω θα μας το δείξει η διάρκεια του πρωταθλήματος και η διάρκεια που θα έχουμε εμείς ως ομάδα».

Για το πόσο επηρεάζει το γεγονός ότι, όσο ψηλά κι αν φτάσει η ομάδα στο πρωτάθλημα, δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτό το «κάτι παραπάνω», λόγω μη αδειοδότησης από την ΟΥΕΦΑ.

«Δεν είναι εύκολο, αν και νομίζω ότι δεν είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τέτοιο στόχο. Και μιλάω ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, αλλά από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής. Απ’ αυτό που βλέπω μέσα στο γήπεδο, δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για να πάμε τόσο ψηλά. Από εκεί και πέρα, όμως, πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθούμε και μετά βλέπουμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Δεν θέλω να βιαζόμαστε. Επειδή είμαστε ομάδα με νέα παιδιά, αν βάλουμε στόχους μεγαλύτερους απ’ αυτούς που μπορούμε να διεκδικήσουμε, ίσως τα αποτελέσματα να είναι ανάποδα απ’ αυτά που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι τέσσερα γκολ σε 25 λεπτά έχουν πετύχει ως τώρα μόνο η… Μπάγερν και η Μάντσεστερ Σίτι.

«Να μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν είναι να γίνονται συγκρίσεις με τέτοιες ομάδες. Ήταν ένα παιχνίδι που αυτό που θέλαμε ήταν να μπούμε πολύ καλά κι επιθετικά από την αρχή γιατί παίζαμε με μια ομάδα που έχει τα προβλήματά της, μια ομάδα με κόσμο ιδιαίτερο που τη βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί. Οπότε, για να μην τη βοηθήσει, έπρεπε εμείς να μπούμε δυνατά και να την αιφνιδιάσουμε. Ευτυχώς μας βγήκαν και οι φάσεις, πολύ ωραίες φάσεις, πετύχαμε πολύ όμορφα γκολ και όλα πήγαν όπως τα θέλαμε. Πραγματικά η ομάδα έπαιξε καλά. Ήταν ένα παιχνίδι απ’ αυτά που λέμε ότι ως προπονητής κάθεσαι, βλέπεις την ομάδα σου να παίζει και την απολαμβάνεις».

Για το αν αληθεύει ότι μετά το τέταρτο γκολ, δόθηκε εντολή στους παίκτες να κατεβάσουν ταχύτητα και να σεβαστούν τον αντίπαλο.

«Όχι. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Αν προσέξατε χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και μετά το τέταρτο και, φυσικά, δεν μπορείς να δώσεις εντολή στους παίκτες να δημιουργούν ευκαιρίες, αλλά να τις… χάνουν. Σεβασμός στον αντίπαλο δεν είναι αυτό και δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς δεν σέβεται τον Παναιτωλικό. Είμαστε αντίπαλοι και στο Κύπελλο και περιμένουμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πρόκειται για μια ομάδα που πρέπει να τη σέβεσαι απ’ όλη την οργάνωσή της. Από τον πρόεδρο, τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές, τις εγκαταστάσεις. Είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει επίπεδο και δεν λέει τίποτε ότι έχει χάσει δύο παιχνίδια με άσχημα αποτελέσματα».

Για το αν ένας προπονητής μπορεί ευκολότερα να διαχειριστεί έναν εκτός έδρας θρίαμβο, από μια εντός έδρας συντριβή.

«Είναι πολύ δύσκολο να χάνεις με πολλά γκολ στην έδρα σου. Όσο κι αν λέμε ότι έχουμε νέα παιδιά, το να χάνεις με βαρύ σκορ μέσα στο σπίτι σου είναι διαφορετικό. Κι εμείς δεν είχαμε καλό αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό, αλλά είμαστε ήρεμοι, αναλύσαμε το παιχνίδι είδαμε τι δεν κάναμε σωστά και δουλέψαμε πάνω σ’ αυτά ώστε, να είμαστε καλύτεροι στο επόμενο παιχνίδι και μας βγήκε. Τα παιδιά είναι νέα και θέλουν καθοδήγηση όχι μόνο ως ποδοσφαιριστές, αλλά και ως χαρακτήρες. Γι’ αυτό και τους λέω ότι στη νίκη πρέπει να γελάνε λίγο και μετρημένα και στην ήττα να μην απογοητεύονται, αλλά να κοιτάνε την επόμενη μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν και να διαχειρίζονται τις καταστάσεις των παιχνιδιών στη διάρκεια όχι μόνο μέσα στα παιχνίδια, αλλά του πρωταθλήματος. Δεν πρέπει ούτε να ενθουσιάζεσαι πολύ, αλλά ούτε και να απογοητεύεσαι. Το πιο σημαντικό είναι η επόμενη μέρα, είτε χάσεις είτε κερδίσεις. Πώς θα διαχειριστείς μια επιτυχία και το πώς θα διαχειριστείς μια αποτυχία. Όσο πιο ήρεμος είσαι, όσο πιο σοβαρός, τόσο πιο εύκολα θα ξεπεράσεις την αποτυχία και θα αντιμετωπίσεις την επιτυχία. Προσπαθούμε έτσι να δούμε στην πορεία, αλλά νομίζω ότι τα παιδιά μπορούν να το πετύχουν και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Για τα μεταγραφικά αποκτήματα που δεν έχουν έως τώρα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, όπως ο Ανσαριφάρντ, ο Διούδης και ο Χαλκιαδάκης.

«Όλοι οι καινούργιοι μπαίνουν σιγά-σιγά στην ομάδα, όπως θα έχετε διαπιστώσει από την έως τώρα πορεία. Δεν μπορώ να βάλω τέσσερις νέους παίκτες μαζί. Βλέπετε ότι έπαιξε κάποια παιχνίδια ο Καραμάνος και σιγά-σιγά θα μπουν όλοι στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια παιδιά που πηγαίνουν καλά κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να τον βγάλεις, απλώς και μόνο για να βάλεις κάποιον άλλο επειδή είναι καινούργιος στην ομάδα. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλο κι όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Από εκεί και πέρα, όταν θα μπει κάποιος, ας πάρει τη φανέλα με τον τρόπο του. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά τα παιδιά είναι καλοί παίκτες. Είναι ταλαντούχοι, δουλεύουν πολύ καλά κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι όσο πιο δεμένη είναι η ομάδα, τόσο πιο εύκολα θα μπουν. Γι’ αυτό και όπως σας είπα έπαιξε κάποιος για λίγο, όταν ενσωματωθεί θα βάλουμε κάποιον καινούργιο και αυτό θα συνεχιστεί, ώστε να είναι μικρότερο το ρίσκο που παίρνουμε ως προς τη συνοχή της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια