Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κέρκυρα-Πανιώνιος: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης... Αγώνας χωρίς επιστροφή διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου όπου ο Πανιώνιος ταξιδεύει στη Κέρκυρα να αντιμετωπίσ...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης...

Αγώνας χωρίς επιστροφή διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου όπου ο Πανιώνιος ταξιδεύει στη Κέρκυρα να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.


Ουδείς αμφιβάλλει πως το ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού και για τις 2 ομάδες κυρίως από βαθμολογικής άποψης. Αφενός οι κυανέρυθροι του Ιονίου παίζουν ουσιαστικά το ''τελευταίο τους χαρτί'' στη δύσκολη μάχη που δίνουν για αποφυγή του υποβιβασμού, αφετέρου ο Ιστορικός θα προσπαθήσει να αποφύγει την 8η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα του για όλες τις διοργανώσεις (μετά από Περιστέρι, Τρίπολη, Ταύρο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο & Μαρούσι) ενώ παράλληλα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να πετύχει εκτός έδρας νίκη μετά από 3,5 μήνες και να διαλύσει μία και καλή ακόμα και την παραμικρή υποψία για όποιο ζήτημα παραμονής που εύλογα αυτή τη στιγμή (πριν το ματς δηλαδή) μπορεί να τεθεί όντας 6 βαθμούς πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη.

Στην εν λόγω αναμέτρηση, θα τεθούν αντιμέτωπες οι 2 από τις 3 ομάδες με τις περισσότερες εντός έδρας ήττες στη φετινή Superleague! Αμφότεροι οι ''κυανέρυθροι'' έχουν γνωρίσει από 5 ήττες ως γηπεδούχοι στα πρώτα 11 τους παιχνίδια με εντελώς διαφορετική κατανομή των άλλων 6 αγώνων που δεν ηττήθηκαν παρά το γεγονός πως περιέργως στον πίνακα απεικονίζονται οι ίδιοι αριθμοί! Δηλαδή, η Κέρκυρα πέραν των 5 ηττών στην έδρα της έχει αναδειχθεί ισόπαλη άλλες 5 φορές ενώ έχει επικρατήσει μόνο επί του ΟΦΗ (2-1) για την 5η αγωνιστική!

Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος στα 6 σχετικά ματς πέτυχε 5 νίκες ενώ μόνο η Βέροια την 17η αγωνιστική έφυγε από τη Νέα Σμύρνη με το ισόπαλο αποτέλεσμα! Παρατηρείται δηλαδή πως οι ομάδες ως γηπεδούχοι μέχρι στιγμής έχουν από 1-5-5 & 5-1-5 (νίκες-ισοπαλίες-ήττες) , ίδιοι αριθμοί μεν με άλλη σειρά δε και βεβαίως με εντελώς διαφορετική συγκομιδή όπως γίνεται εύκολα κατανοητό! Να σημειωθεί πως η έτερη ομάδα που συμπληρώνει τη σχετική 3άδα είναι αυτή της Κομοτηνής (με 5-1-5 όπως δηλαδή οι Νεοσμυρνιώτες) όπου ο Ιστορικός έχει πετύχει μέχρι στιγμής το τελευταίο του χρονικά διπλό (ή και θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα γενικότερα) στις 26/10/2012! Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να αναγκάσουν τα ''παγανέλια'' στην 6η τους εντός έδρας ήττα και έτσι να παραμείνουν η μοναδική ομάδα με το αρνητικό ρεκόρ ως γηπεδούχος!

Σε τέτοια περίπτωση, ο Ιστορικός θα έχει εξασφαλίσει ''double score'' στη βαθμολογική τους διαφορά που θα προκύψει, δηλαδή 28 έναντι 14 βαθμών!

Ένα επίσης ενδιαφέρον στατιστικό που σχετίζεται άμεσα με τη φετινή παρουσία του Ιστορικού έγγυται στο ότι δεν έχει μέχρι στιγμής καμία αρνητική ισοβαθμία μετά από τα 6 ματς του δευτέρου γύρου! Δηλαδή παρατηρείται πως έχει ηττηθεί με τις ομάδες που κέρδισε στο πρώτο γύρο (εξαιρουμένου του 1-1 με τη Βέροια που προαναφέρθηκε) ενώ έχει επικρατήσει επί του Λεβαδειακού με 2-1 την 19η αγωνιστική, δηλαδή τη μοναδική ομάδα από την οποία ηττήθηκε στην πρώτη 6άδα αγώνων του πρώτου γύρου! Για να συνεχιστεί αυτό το ομολογουμένως θετικό σερί θα πρέπει να επιστρέψει στις νίκες το Σάββατο στο νησί των Φαιάκων καθώς μην ξεχνάμε πως στο ματς του πρώτου γύρου η Κέρκυρα είχε περάσει με τεράστιο διπλό από την ''πλατεία'' που παραμένει μέχρι στιγμής το μοναδικό της στη φετινή σεζόν αλλά και η τελευταία χρονικά νίκη της για το πρωτάθλημα!

Άξια αναφοράς μεταξύ άλλων είναι και μία άκρως ενθαρρυντική εν όψει Σαββάτου συγκυρία για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Είναι γεγονός πως παρατηρούνται πολλές ομοιότητες σε σχέση με το περσινό εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ για την 24η αγωνιστική! Εκτός του ότι ο Πανιώνιος αγωνίζεται όπως και σ' εκείνο το ματς σε νησιωτική έδρα στην απογευματινή ζώνη του Σαββάτου (17.15) με ομάδα που είχε κάνει διπλό στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου στη Νέα Σμύρνη (πέρσι οι Κρητικοί με 1-3, φέτος η Κέρκυρα με 0-1) θα διατυπωθούν και ορισμένες συμπτώσεις που αν μη τι άλλο καθιστούν σχεδόν επιβεβλημένη την ''στατιστική σύνδεση'' των 2 σχετικών αγώνων!

Να επισημανθεί πως πριν από εκείνο το ματς στη Κρήτη που είχε αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τον Ιστορικό , οι Νεοσμυρνιώτες προέρχονταν από συνεχόμενα ανεπιτυχή εκτός έδρας αποτελέσματα όπως και στη τωρινή περίπτωση δηλαδή! Το χαρακτηριστικότερο σημείο της συγκυρίας αφορά στα προηγούμενα χρονικά ματς του Πανιωνίου και του εκάστοτε αντιπάλου (ΟΦΗ ή Κέρκυρας) τότε και τώρα!

Πέρσι να θυμίσουμε πως ο Ιστορικός ηττήθηκε 2 αγωνιστικές πριν αγωνιστεί στο ''Θεόδωρος Βαρδινογιάννης'' με 2-0 από τον Ολυμπιακό εκτός έδρας ο οποίος την αμέσως επόμενη αγωνιστική επιβλήθηκε επί του ΟΦΗ στη Κρήτη με το ίδιο σκορ στο ίδιο Σαββατοκύριακο όπου οι κυανέρυθροι ηττήθηκαν από κυανόλευκη ομάδα (Ατρόμητος) με 1 τέρμα διαφορά (1-2) στη Νέα Σμύρνη με αποδεδειγμένα απαράδεκτη διαιτησία εις βάρος τους! Ακριβώς το ίδιο συνέβη και φέτος, όπου ο Πανιώνιος αρχικά ηττήθηκε την 20ή αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με 1-0 από την ΑΕΚ η οποία κέρδισε την αμέσως επόμενη αγωνιστική με το ίδιο σκορ στο νησί των Φαιάκων την ίδια μέρα που με εξίσου κακή διαιτητική συμπεριφορά εις βάρος του ο Ιστορικός γνώρισε εντός έδρας ήττα με 1 τέρμα διαφορά (0-1) και πάλι από κυανόλευκο αντίπαλο (ΠΑΣ Γιάννινα)!

Ως γνωστόν, στο ματς που αναφερόμαστε ο Πανιώνιος πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Ηράκλειο και εφόσον η παράξενη αυτή συγκυρία επαναληφθεί μέχρι το τελευταίο στάδιο της φέτος θα πετύχει το πολυπόθητο διπλό-οξυγόνο και στη τωρινή περίπτωση!

Επιπλέον, μην ξεχνάμε πως η ομάδα του Ιονίου τη φετινή περίοδο βρίσκεται απολύτως δικαιολογημένα στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως κατέχει τους χειρότερους αριθμούς της κατηγορίας εξαιρουμένης της χειρότερης άμυνας που ανήκει στον προτελευταίο Άρη! Τα ''παγανέλια'' λοιπόν κατέχουν τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος με μόλις 9 τέρματα ενεργητικό, τις λιγότερες νίκες με μόνο 2 σε 21 ματς (!), τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή ως γηπεδούχος ομάδα αλλά και γενικότερα & τον χαμηλότερο μέσο όρο εισιτηρίων ανά αγώνα! Μάλιστα, στην έδρα τους τελευταία φορά που κράτησαν ανέπαφη εστία σε επίπεδο Superleague ήταν στις 12/11/2012 στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό για την 10η αγωνιστική!

Να σημειωθεί πως λίγες μέρες αργότερα και για την ακρίβεια στις 17/11/2012 έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη και στο 4-0 επί του Πλατανιά και το τελευταίο χρονικά μέχρι στιγμής ματς που δεν δέχτηκε τέρμα ο Ιστορικός για όλες τις διοργανώσεις!

Εν τέλει, στη συνολική προϊστορία των 2 ομάδων στο νησί των Φαιάκων η κυριαρχία του Πανιωνίου είναι κυριολεκτικά απόλυτη! Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση στο παραπάνω από τη στιγμή που έχει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κάτι που σπανίζει να το κατέχει σε επίπεδο προϊστορίας η φιλοξενούμενη ομάδα!

Αν αναλογιστούμε μάλιστα πως το μεγαλύτερο διαρχονικά επαρχιακό όνομα του ελληνικού ποδοσφαίρου από πλευράς συμμετοχών στη μεγάλη κατηγορία (ΟΦΗ) αλλά και άλλα σημαντικά μεγέθη (Skoda Ξάνθη & Λάρισα) δεν έχουν καταφέρει ποτέ να φύγουν με το διπλό από τη συγκεκριμένη έδρα σε ουκ ολίγες επισκέψεις, σίγουρα το απίστευτο κι όμως αληθινό ''4 στα 4'' του Πανιωνίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα!

Αναμφίβολα θα προσπαθήσει να διατηρήσει την αν μη τι άλλο εντυπωσιακή παράδοση με το μέρος της η ομάδα της Νέας Σμύρνης και να γίνει η πρώτη χρονικά ομάδα του ελληνικού ποδοσφαίρου που θα φτάσει τα 5 διπλά στη Κέρκυρα!

1 σχόλιο