Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σαχπατζίδης: «O Πανιώνιος κερδίζει ξανά το σεβασμό όλων»

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 83-73 του Ηρακλή και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του UNICEF Trophy Κύπελλο Ανδρών.

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 83-73 του Ηρακλή και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του UNICEF Trophy Κύπελλο Ανδρών. Ο φόργουορντ-σέντερ του Ιστορικού, Γιάννης Σαχπατζίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΟΚ. 

Αναλυτικά είπε:

Για το «κλειδί» στη νίκη επί του Ηρακλή: «Σίγουρα το πάθος και η ενέργεια που βγάλαμε, αλλά και το ότι ποτέ δεν παρατάμε τα παιχνίδια. Δεν ξεκινήσαμε καλά είναι η αλήθεια, ήμασταν αρκετά νωθροί και άστοχοι στην αρχή, λίγο δικαιολογημένα, γιατί έπαιξε ρόλο λίγο το άγχος του ημιτελικού, λίγο ότι παίζαμε με έναν αντίπαλο που δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε μέχρι στιγμή στην κατηγορία. Ο κόουτς στο ημίχρονο μάς έδωσε την εντολή να συνεχίσουμε να σουτάρουμε, γιατί βλέπαμε ότι τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα, οπότε μάς έδωσε ένα έξτρα κίνητρο και μια διαφορετική ψυχολογία να συνεχίσουμε να σουτάρουμε».

Για τον αυριανό (17/12) τελικό με τη ΦΕΑ: «Άμα πας με χαρακτήρα ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι μπορεί να την «πατήσεις». Θεωρώ πως έχουμε το χαρακτήρα και την εμπειρία να πάμε στο παιχνίδι όπως ξέρουμε. Σίγουρα στόχος είναι το UNICEF Trophy, να πάμε να το πάρουμε. Το βασικό είναι να μην υποτιμάς αυτές τις ομάδες. Η ΦΕΑ είναι μια επικίνδυνη ομάδα απ’ ό,τι έχω δει. Πρέπει να ‘μαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, για ν’ ανταπεξέλθουμε στη ροή του παιχνίδι».

Για το στόχο τους αν προκριθούν στο Final-8: «Νομίζω ότι όταν πας στο Final-8 με ομάδες Α1 πας ξεκάθαρα να το ευχαριστηθείς πιο πολύ και να παίξεις ένα παιχνίδι απέναντι σε κάποια απ’ αυτές. Είναι σημαντικό για μια ομάδα της Β’ Εθνικής να καταφέρει να παίξει με ομάδες της Α1, που έχουν ξένους παίκτες και Αμερικάνους».

Για τους φετινούς στόχους τους: «Πρωταρχικός στόχος της ομάδας όταν «χτίστηκε» ήταν το πρωτάθλημα και η άνοδος στην Elite League. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και με το νέο τρόπο διεξαγωγής όλα θα κριθούν τον Απρίλιο, οπότε πρέπει να ‘μαστε πολύ έτοιμοι και προετοιμασμένοι για εκείνα τα παιχνίδια. Η ομάδα δείχνει ότι έχει χημεία, με τα περισσότερα παιδιά έχουμε ξανασυνεργαστεί, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και ο Πανιώνιος βγάζει ξανά μια υγεία. Το αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι στο μπασκετικό κόσμο αυτήν τη στιγμή και δείχνουν ξανά το σεβασμό τους σ’ αυτήν την ομάδα».

Για την εικόνα του Πανιωνίου εντός και εκτός έδρας: «Σίγουρα μες στην έδρα μας και με τέτοιο κόσμο νομίζω ότι επιβάλλουμε ξεκάθαρα το ρυθμό μας σε κάθε παιχνίδι, μάς δίνει μια τεράστια ώθηση ο κόσμος. Το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι είναι πραγματικά γεμάτο και γεμίζουν ακόμη και οι νέες εξέδρες που βάλαμε στο γήπεδο. Όσον αφορά τα εκτός έδρας, η ομάδα έχει χαρακτήρα. Έχει παίκτες με εμπειρία, που έχουν κάνει πρωταθλητισμό, οπότε είναι κάτι που μάς χαρακτηρίζει σαν ομάδα, με βάση και τις προσωπικότητες που έχουμε».

Για την πορεία του Πανιωνίου αποκλειστικά με Έλληνες παίκτες: «Νομίζω ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται περισσότερο απ’ τον καθένα το βάρος και την ιστορία της ομάδας. Το αν έρθει κοινοτικός δεν το γνωρίζω, αλλά οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί και απαρτίζουν το ρόστερ είναι ξεκάθαρα παίκτες πρωταθλητισμού όλοι. Ξέρουν πώς ν’ ανταπεξέλθουν σε κάθε παιχνίδι και σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Νομίζω ότι είτε έχουμε ξένους, είτε όχι είμαστε «γεμάτοι», έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες».

Για τον Φάνη Χριστοδούλου: «Μας δίνει μεγάλη ώθηση και σαν παρουσία εκεί πέρα μάς βοηθάει με τα λόγια του, έρχεται στον καθένα ξεχωριστά και δίνει οδηγίες. Και μόνο η παρουσία του εκεί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για ‘μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια