Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Oρφέας: «Νέα εποχή στα ερασιτεχνικά - αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σμύρνης»

Ανακοίνωση με τίτλο " Νέα εποχή στα ερασιτεχνικά - αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σμύρνης" εξέδωσε ο Ορφέας.

Ανακοίνωση με τίτλο "Νέα εποχή στα ερασιτεχνικά - αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σμύρνης" εξέδωσε ο Ορφέας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει:

"Νέα εποχή στα ερασιτεχνικά - αγωνιστικά τμήματα του Πανιωνίου Γ.Σ.Σμύρνης

Η Συμμετοχική - Εθελοντική Κίνηση για τον Πανιώνιο «Ορφέας» είναι στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει τη νέα μορφή συνεργασίας του Συλλόγου με χρηματοδότες - επενδυτές που επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργά, αναλαμβάνοντας Τμήματα του Ιστορικού.
Με απαρχή την συνεργασία ΠΓΣΣ - κκ Μικρόπουλο & Ηλιάδη για τα Τμήματα Ανδρικού & Γυναικείου Μπάσκετ ανακοινώνουμε τα παρακάτω :
Μετά από ενάμιση μήνα διαβουλεύσεων μελών της ομάδας μας με έγκριτα δικηγορικά γραφεία συντάχθηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, πρότυπο για κάθε περίπτωση συνεργασίας από τώρα και στο μέλλον, μεταξύ ΠΓΣΣ και επίδοξων επενδυτών για ερασιτεχνικό - αγωνιστικό τμήμα μας.
Το νομικό κείμενο αυτό προέκυψε μετά από γραπτή συμφωνία 15 σημείων όσο αφορά την διάκριση υποχρεώσεων που θ’ αναλαμβάνει το κάθε μέρος (ΠΓΣΣ ερασιτέχνης - Επενδυτής).
Οι υποχρεώσεις αυτές έχουν φύση οικονομική, κυρίως.
* Ποια είναι τα σημεία εσόδων-εξόδων που αναλαμβάνει ο χρηματοδότης προκειμένου να «τρέξει» διοικητικά κάποιο Τμήμα.
* Ποια είναι τα σημεία εσόδων - εξόδων που αναλαμβάνει ο ερασιτέχνης.
* Ποια είναι τα ποσοστά της κάθε πλευράς σε περίπτωση επιδοτήσεων.
* Ποιες είναι οι υποχρεώσεις σε επίπεδο εποπτείας από την πλευρά του ερασιτέχνη, προκειμένου να υπάρχει γνώση και έλεγχος ως προς τη λειτουργία και την οικονομική διαχείριση του επενδυτή.
Ακόμα και η απόδοση του Φ.Π.Α, η πρόβλεψη των οικονομικών υποχρεώσεων, τα οικονομικά reports κάθε τριμήνου έχουν όλα ενταχθεί σε αυτή τη σύμβαση μεταξύ των δύο.
Επίσης, σημαντικό είναι να τονιστεί πως έχουν οριστεί οι τρόποι με τους οποίους ο ερασιτέχνης θα κατοχυρώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στην περίπτωση που ο χρηματοδότης, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσει να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις του απέναντι στο αγωνιστικό - οικονομικό πλάνο.
Αν ο επενδυτής αποχωρήσει ή δηλώσει κόλλημα στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών του, ο ερασιτέχνης δεν θα είναι πλέον νομικά ακάλυπτος.
Είναι κάτι που θα μας εξασφαλίσει ένα πιο σίγουρο μέλλον χωρίς την οικονομική αβεβαιότητα που διανύουμε στην παρούσα φάση λόγω παλιάς κακοδιαχείρισης στον ερασιτέχνη.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τέτοιων αμαρτιών κακοδιαχείρισης του παρελθόντως, που ο Πανιώνιος από δω και πέρα θα μπορεί ν’ αποφύγει (κατά το δυνατόν περισσότερο) με αυτό το τρόπο είναι η περίπτωση των παλιών πολιστών που ο ΠΓΣΣ χρεώθηκε ποσά άνω των 300 χιλιάδων ευρώ από συμβόλαια που σύναψαν μαζί τους παράγοντες που στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να τακτοποιήσουν τις συμφωνίες - οφειλές τους.
Ταυτόχρονα, με το νέο συμφωνητικό, οι νέοι χρηματοδότες μπαίνουν σε μια άλλη λογική. Η λογική αυτή λέει πως ο Σύλλογος λειτουργεί με διαφάνεια, νοικοκυρεμένα, με σύστημα και μπορεί να νιώσει πιο άνετα και πιο σίγουρα να επενδύσει.
Στόχος μας είναι να κάνουμε τους επενδυτές να νιώσουν εμπιστοσύνη απέναντι στον Σύλλογο και επίσης να καταλάβουν πως η διάθεσή τους να επενδύσουν σε κάποιο Τμήμα χρόνο και χρήμα δεν θα πάνε χαμένα (ή ελλοχεύουν κίνδυνοι).
Πλέον το ν’ αλλάξουν προφορικές συμφωνίες μέσα στη χρονιά ή να εξαπατηθεί μια από τις δύο πλευρές αποκλείεται μέσω της νομικής υπόστασης του συμφωνητικού.
Από τη μια εξασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Συλλόγου από την άλλη όμως δημιουργούμε και ένα περιβάλλον ασφαλές σε νέους επενδυτές. Με κίνητρο να επιτευχθούν μακροπρόθεσμοι στόχοι.
Με το ίδιο λοιπόν συμφωνητικό που θα χρησιμοποιηθεί για τα δύο Τμήματα του Μπάσκετ, ανοίγει ο δρόμος και για νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές στα υπόλοιπα αθλήματα.
Τέλος, οφείλουμε να ενημερώσουμε, πως όσο αφορά το Τμήμα Μπάσκετ, τα έσοδα των ακαδημιών καθώς και η διαχείρισή τους παραμένουν έξω από τη συμφωνία αυτή και παραμένουν ευθύνη - εποπτεία του ερασιτέχνη ΠΓΣΣ.
Εθελοντική - Συμμετοχική Κίνηση για τον Πανιώνιο «Ορφέας»"

1 σχόλιο

  1. επομένως, εμμέσως πλην σαφώς αναφέρετε πως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές. Υπάρχει κάποιο χειροπιαστό ή μη ενδιαφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή