Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κυριάκος Σκούρας: «Πανιώνιος και ταφόπλακα δεν πάνε μαζί»

Κατηγορηματικός ότι ο Πανιώνιος θα συνεχίσει το δρόμο του

Κατηγορηματικός ότι ο Πανιώνιος θα συνεχίσει το δρόμο του προς την επιστροφή στα σαλόνια του ποδοσφαίρου, παρά τα όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες για το θέμα της τροπολογίας για το ζήτημα των χρεών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Σκούρας. 

Ο παράγοντας των «κυανέρυθρων» μίλησε στην εκπομπή «η Λαίδη κι ο Αλήτης» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου τόνισε ότι η τροπολογία δεν έχει αποσυρθεί, αλλά είναι υπό νέα συζήτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν ζητάει χάρισμα των χρεών, αλλά ανάληψή τους από εκείνους που τα δημιούργησαν, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση ανόδου δεν θα υπάρξει θέμα κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου και της εγγυητικής επιστολής, δεσμεύτηκε ότι ακόμη κι αν η ομάδα δεν ανέβει, ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν, σε περίπτωση επίλυσης του προβλήματος των χρεών, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους για το μέλλον, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα θα συνεχίσει να στηρίζεται σε νέα παιδιά, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται, με πρωταρχική επιδίωξη τη δημιουργία αθλητικού κέντρου.

Αναλυτικά μίλησε:

Για το τι ισχύει αυτή τη στιγμή στο θέμα της τροπολογίας: «Η τροπολογία δεν έχει αποσυρθεί, αλλά είναι ακόμη υπό συζήτηση. Μιλήσαμε με τους ανθρώπους και έπρεπε να τους δώσουμε να  καταλάβουν ότι δεν ζητάμε χάρισμα των χρεών, αλλά να πάνε σε αυτούς που τα δημιούργησαν, κάτι που ισχύει σε όλες τις ανώνυμες εταιρείες. Δεν μπορεί ο επόμενος επιχειρηματίας να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν οι προηγούμενοι. Αυτό θέλαμε να δώσουμε να καταλάβουν οι άνθρωποι, το κατάλαβαν, το συζητάνε και πλέον τα πάντα είναι ανοικτά. Στην ίδια κατάσταση είμαστε εμείς, είναι ο Ηρακλής και ορισμένες άλλες ομάδες που κάποιοι άνθρωποι, άλλοι άθελα και άλλοι ηθελημένα, τις φόρτωσαν με  χρέη στο παρελθόν. Ζητάμε, λοιπόν, τα παλιά χρέη να πάνε σε αυτούς. Εμείς πλέον είμαστε στη γέννησή μας, ξεκινάμε από την αρχή με καινούριο ΑΦΜ. Τις ευθύνες θα τις πάρουν οι προηγούμενοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι. Δεν έχει αποσυρθεί κάποιος νόμος και ο Πανιώνιος πέθανε. Ο Πανιώνιος είναι δύναμη, είναι brand name, είναι η δεύτερη ομάδα όλων των Ελλήνων κι όταν βγήκε στον αέρα το θέμα με την απόσυρση της τροπολογίας, πήραμε μηνύματα συμπαράστασης απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Πανιώνιος δεν θα πεθάνει. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με ήθος, με παιδιά 18 και  19 χρόνων και είμαστε πολύ κοντά σε αυτά που έλεγε ο υπουργός για ομάδες που πρέπει  να στηρίζονται σε νέα παιδιά. Αυτό κάναμε και είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ 2. Δεν είναι εύκολο, αλλά κάναμε μια προσπάθεια, τη στιγμή  που όλοι μας είχαν για να πέσουμε. Κι είχα πει από πέρσι ότι καραδοκούσαν τα «κοράκια» κι οι «τοκογλύφοι» του Ελληνικού ποδοσφαίρου να πάρουν αυτά τα παιδιά. Εμείς μιλήσαμε μαζί τους, έπαιξαν και σήμερα αυτά ακριβώς τα παιδιά μπορούν να ανέβουν κατηγορία κι εμείς πρέπει να τους τιμήσουμε. Ο Πανιώνιος δεν κλείνει πόρτες, αλλά ανοίγει πόρτες σε νέους. Δεν καρφώνει δελτία στον τοίχο. Θα κατέβουμε στα μπαράζ και περιμένουμε την τροπολογία που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα για να δούμε τους όρους που θα μας βάλουν και τους οποίους αυτή τη στιγμή  δεν ξέρουμε. Μπορεί να έχουμε κάποια ποινή ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα το δούμε όταν κατατεθεί. Πάντως σας διαβεβαιώνω ότι Πανιώνιος και ταφόπλακα δεν υπάρχει».

Για το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την τροπολογία: «Ξέρετε πολύ καλά ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θέλουν να επωφεληθούν από αυτή την πρωτιά του Πανιωνίου. Στην αρχή με αυτά τα παιδιά δεν πίστευε κανείς ότι μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα. Οι συζητήσεις με τους αρμόδιους έχουν ολοκληρωθεί, κάναμε τις προτάσεις μας κι έχουν καταλάβει ότι δεν θέλουμε χάρισμα χρεών, αλλά δικαιοσύνη πάνω σε αυτό το κομμάτι. Αν δεν είχε πτωχεύσει η ομάδα, θα μπαίναμε σε καθεστώς μεταβίβασης της ΠΑΕ. Ο κύριος Αλαφούζος έδωσε 70 εκατομμύρια για να σώσει τον Παναθηναϊκό και να μην πέσει  στη Γ’ Εθνική. Έκανε μεγάλο έργο για να σώσει την ομάδα. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα του κάθε κύριου Αλαφούζου ή Μαρινάκη ή Σαββίδη για να πληρώσουμε εννέα εκατομμύρια και να πάρουμε την ομάδα. Ούτε πήγαμε να πάρουμε την ΠΑΕ και ζητήσαμε διαγραφή των χρεών, γιατί τότε θα είμαστε εμείς τρελοί».

Για το αν θα καλυφθούν οι προϋποθέσεις συμμετοχής, σε περίπτωση ανόδου: «Αν ισχύσει το παλιό καθεστώς δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Να μην ξαναπεράσουμε καν από το γήπεδο. Αν ανέβουμε και μας ευνοήσει ο νόμος για τα χρέη, στο σημείο που φτάσαμε και τραβήξαμε αυτό το λούκι δεν θα αφήσουμε να χαθεί ο Πανιώνιος. Θα κοιτάξουμε να βρούμε κι άλλους σοβαρούς ανθρώπους να ασχοληθούν. Και να είστε σίγουροι ότι με αυτό το βαρύ όνομα που έχει η ομάδα κι από τη στιγμή που  δεν θα χρωστάει θα έρθουν. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί η ομάδα ούτε για τις 250 χιλιάδες του μετοχικού κεφαλαίου ούτε για τις 100 χιλιάδες της εγγυητικής. Έτσι κι αλλιώς είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα βρεθεί. Δεν λέω ότι υπάρχει γιατί δεν έχουμε ψάξει καν. Είμαστε σοβαροί άνθρωποι και κάνουμε ένα χόμπι για το οποίο αφιερώνουμε κάποιες ώρες τη μέρα κι εμείς κι όσοι ασχολούνται. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επαγγελματικά, γιατί έχουμε τις δουλειές μας να κάνουμε. Αν το χόμπι μας κάνει να σκάμε και να μην κοιμόμαστε τα βράδια, παύει να είναι χόμπι».

Για το αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα συνεχίσουν να ασχολούνται, σε περίπτωση που η ομάδα δεν εξασφαλίσει την άνοδο: «Το αγωνιστικό κομμάτι δεν μας επηρεάζει τόσο. Αν περάσει η τροπολογία δεν πρόκειται να αφήσουμε τον Πανιώνιο στη μέση του ωκεανού, επειδή δεν καταφέραμε να ανέβουμε στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να την ανεβάσουμε με το ζόρι. Το μόνο που ζητάμε είναι να έχουμε 50-50 διαιτησία για να προστατεύσουμε τα παιδιά που είναι 17 και 18 χρόνων. Να μην πηγαίνουμε στα νταμάρια και να έχουμε όλο τον πόλεμο. Ώσπου να φτιάξουμε και να οργανώσουμε το σύλλογο δεν πρόκειται να τον παρατήσουμε ούτε να τον δώσουμε στον πρώτο τυχόντα. Αυτό που έχω πει είναι ότι τα επόμενα χρόνια ο Πανιώνιος θα πρέπει να στηριχθεί στο ίδιο πλάνο που ακολουθεί και τώρα. Αυτός θα είναι ο σύλλογος. Θα κινείται και θα πορεύεται με αυτά τα παιδιά, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος με μεταγραφές 10-15 ξένων μόνο και μόνο για να πάει ΟΥΕΦΑ. Έχει στόχους και αυτοί που θα έρθουν, θα υπογράψουν ότι αναλαμβάνουν με ορισμένες προϋποθέσεις. Ακόμη κι αν ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα θα κινηθούμε με το ίδιο μοντέλο, ακόμη κι αν κινδυνεύουμε να πέσουμε. Θα φτιαχτεί, όμως, αθλητικό κέντρο για τον Πανιώνιο, αφού αυτή η κατάντια δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνει. Είμαι κάθετος και πολύ δύσκολος στο συγκεκριμένο κομμάτι του επιχειρείν. Θέλουμε να πάρει κάποιος τον Πανιώνιο που θα του εξασφαλίσει ένα μέλλον. Ο Πανιώνιος χαίρεται να βλέπει παιδιά να παίζουν σε μεγάλους συλλόγους και στην Εθνική. Άρα η ομάδα πρέπει να δουλέψει με αυτά τα παιδιά και ας κινδυνεύει. Να πέσει, να ανέβει ξανά, αλλά να έχει την υποδομή και να έχει ένα αθλητικό κέντρο. Αν το καταφέρει σε βάθος διετίας, τετραετίας ο Πανιώνιος θα είναι ο Άγιαξ της Ελλάδας με τα παιδιά που θα βγάζει».


Δεν υπάρχουν σχόλια