Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Κυριάκος Σκούρας «έδειξε» τον δρόμο για το αύριο του Πανιωνίου! (video)

Ο Κυριάκος Σκούρας, μιλώντας στην Web TV του panionianea.gr, έδειξε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου. Έναν δρόμο διαφάνειας και...

Ο Κυριάκος Σκούρας, μιλώντας στην Web TV του panionianea.gr, έδειξε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα του Πανιωνίου. Έναν δρόμο διαφάνειας και ειλικρίνειας. 

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ο Πανιώνιος το περασμένο καλοκαίρι έζησε τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Οι «κυανέρυθροι» μετά τον υποβιβασμό τους εντός αγωνιστικού χώρου είδαν να φτάνουν στο χείλος του γκρεμού, ήταν πολύ ορατό το ενδεχόμενο να ξεκινούσε ακόμα και από την κατώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, την Γ' Αθηνών.

Τελικά έστω και την ύστατη στιγμή ένα τιμ ανθρώπων με επικεφαλής τον Κυριάκο Σκούρα, τον γιο του Δημήτρη, τον Φώτη Κωσταρίδη, αλλά και τους Μανιάτη και Σπυρόπουλο, αποτέλεσαν την επιτροπή ποδοσφαίρου η οποία ανέλαβε τον δύσκολο έργο της αναγέννησης του Ιστορικού. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες η ομάδα κατάφερε τελικά να δηλώσει συμμετοχή στην Γ' Εθνική στηριζόμενη στην Κ-19 με τα παιδιά του Δημήτρη Κοροπούλη να μην μένουν μόνο στην συμμετοχή, αλλά και να κάνουν πρωταθλητισμό στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκαν πριν η πανδημία κλείσει ξανά τα πάντα.

Με το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής να ετοιμάζεται να πάρει ξανά μπρος αυτό που καίει τον Πανιώνιο και τον κόσμο του είναι η επόμενη ημέρα και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Νεοσμυρνιώτες. Ο άνθρωπος που είναι αρωγός στη νέα αυτή προσπάθεια, ο Κυριάκος Σκούρας, φιλοξενήθηκε στην Web TV του panionianea.gr και μίλησε για την καινούργια σελίδα που έχει ανοίξει στον σύλλογο. Μιλώντας απλά, χωρίς υπερκφυγές και χωρίς να ωραιοποιήσει καταστάσεις η να φέρει την καταστροφή. Ο κ. Σκούρας μίλησε με ειλικρίνεια, αυτό που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος κι είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια, δίνοντας το σύνθημα για την επόμενη ημέρα.

Ποια είναι αυτή; Ο Πανιώνιος να επιστρέψει στις ρίζες του. Αυτές που τον έκαναν να είναι ο αιμοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό σημαίνει στήριξη στα δικά του παιδιά, που θα έχουν βγει από τις Ακαδημίες του συλλόγου και πάνω σε αυτά τα παιδιά να δημιουργηθεί ένας κορμός. Γι αυτό οι όποιες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, να είναι στοχευμένες ενώ αυτό που έχει σημασία είναι η δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου. Όπως τόνισε είναι αδιανόητο η ομάδα να μην έχει ένα δικό του αθλητικό κέντρο και να είναι όλα αυτά τα χρόνια τσιγγάνος. Μάλιστα, τόνισε πως ένας από τους βασικούς του στόχους είναι να αποκτήσει ξανά ο σύλλογος το δικό του αθλητικό κέντρο μέσα στα επόμενα χρόνια, είτε είναι ο ίδιος στην διοίκηση, είτε όχι!

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υπόθεση των χρεών και στα λεφτά που χρωστάει η ΠΑΕ το οποίο ανέρχεται γύρω στα 9 εκατ. ευρώ αν και ακόμα και δεν έχει γίνει εκκαθάριση ώστε να γίνει γνωστό το ακριβές ποσό, ενώ τόνισε πως το μεγάλο λάθος ήταν η αποχώρηση της ΠΑΕ από τις 105 δόσεις ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως η παραμονή στην ρύθμιση αυτή θα περιόριζε την ομάδα για αρκετά χρόνια στο θέμα των μεταγραφών. Μια μικρή θυσία μπροστά στον μεγάλο σκοπό. 

Θα αναρωτηθεί κάποιος ωραία όλα αυτά, πολλοί τα λένε αλλά ποτέ δεν γίνονται και αυτή την στιγμή το πρόβλημα του Πανιωνίου είναι ένα. Όταν με το καλό επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες τα χρέη θα κυνηγάνε την ομάδα, κάτι που κάνει απαγορευτικό τον κάθε σοβαρό επιχειρηματία να ασχοληθεί με τον σύλλογο. Αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα κάτι που το αναγνωρίζει και ο ίδιος ο Σκούρας. Γι αυτό και όπως τόνισε γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να βρεθεί λύση σε αυτό τον βραχνά, εκφράζοντας την πίστη ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση και τα νέα θα είναι θετικά για το... αύριο του συλλόγοθ. Άλλωστε, αν βρεθεί λύση μετά αυτόματα ο Πανιώνιος μετατρέπεται σε μαγαζί γωνία ελκυστικό για όλους. 

Για να συνοψίσουμε με αυτά που είπε ο Κυριάκος Σκούρας το συμπέρασμα είναι ένα. Ο παλιός μεγαλοϊδεατισμός θα πρέπει να σταματήσει, όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Πανιώνιος η προσφορά και η θέση που του αρμόζει, αλλά αυτή την στιγμή καλό είναι να βλέπουμε την αλήθεια κατάματα. Και αυτή η αλήθεια λέει πως η ομάδα τώρα ξεκίνησε μια νέα όχι εύκολη, αλλά ταυτόχρονα σωστή προσπάθεια αναγέννησης, με τις δυσκολίες που υπάρχουν με τα λάθη του παρελθόντος να είναι εκεί για να θυμίζουν σε όλους ότι καλή είναι η όποια εφήμερη χαρά, αλλά αυτό που έχει σημασία πλέον είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Αυτή που αρμόζει στον Ιστορικό. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ειλικρίνεια και υγεία. Και αυτά για αρχή η ομάδα του Κυριάκου Σκούρα δείχνει να τα έχει κερδίσει. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως τα πάρα πολλά μηνύματα που υπήρξαν στην εκπομπή του panionianea.gr ήταν θετικά από τον κόσμο του Πανιωνίου. Ήταν μηνύματα στήριξης προς τον κ. Σκούρα και την προσπάθεια που γίνεται, με τον ίδιο να εκφράζει τις ευχαριστίες και τον σεβασμό του προς τον φίλαθλο κόσμο του Ιστοορικού!

Δείτε αναλυτικά όσα πολύ ενδιαφέροντα είπε ο κ. Σκούρας (από το 29:10 του βίντεο):

Δεν υπάρχουν σχόλια