Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Χριστοδουλόπουλος: «Προχωρημένες συζητήσεις με υποψήφιο αγοραστή - Αυτές ήταν οι προτασείς για τις Ακαδημίες»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον μπασκετικό Πανιώνιο , τα panionianea.gr ήρθαν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο , προκειμ...

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον μπασκετικό Πανιώνιο, τα panionianea.gr ήρθαν σε επικοινωνία με τον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σχετικά με το θέμα του υποψήφιου αγοραστή της ΚΑΕ, αλλά και τις προτάσεις που έγιναν προς τον Ερασιτέχνη και απορρίφθηκαν.

Ο μεγαλομέτοχος της κυανέρυθρης ΚΑΕ δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του υποψήφιου αγοραστή, καθώς όπως είπε δεν έχει αυτή την εξουσιοδότηση και "...υπάρχουν και ρήτρες εμπιστευτικότητας κατά τη διάρκεια τόσο σοβαρών διαπραγματεύσεων προτού υπάρξει οριστική συμφωνία". Πάντως, τόνισε πως πρόκειται για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και οι συζητήσεις είναι προχωρημένες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους "τρεις βασικούς άξονες" προτού υπάρξει μια ενεδεχόμενη συμφωνία, ενώ απάντησε και για τις προτάσεις που έγιναν από τον υποψήφιο αγοραστή για τις Ακαδημίες του μπάσκετ, τις οποίος ο ίδιος κοινοποίησε προς τον Ερασιτέχνη και τελικά δεν έγιναν αποδεκτές. Μάλιστα, μας προώθησε τις σχετικές προτάσεις, προκειμένου να της δημοσιεύσουμε, ώστε -όπως μας είπε- να τις δει ο κόσμος του Πανιωνίου.

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες ώρες γίνεται κουβέντα πως υπάρχει υποψήφιος αγοραστής για την ΚΑΕ. Αν όντως ισχύει αυτό οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο;

Υπάρχει όντως ενδιαφέρον και προχωρημένες μάλιστα συζητήσεις με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αθήνα στον χώρο της εστίασης, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Υπάρχουν τρεις βασικοί άξονες προτού υπάρξει μια ενεδεχόμενη συμφωνία. Πρώτον να συμφωνηθεί φυσικά η τιμή αγοράς των μετοχών και ακολούθως η συμφωνία για την ανάληψη και αποπληρωμή όλων των οφειλών της ΚΑΕ Πανιώνιος. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες έχουν δοθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας που ζητήθηκαν και έχει ήδη συμφωνηθεί η τιμή αγοράς των μετοχών. Τα νομικά τμήματα βρίσκονται σε επικοινωνία για την οριστικοποίηση των όρων των συμφωνητικών, καθώς και για την παροχή των απαραίτητων οικονομικών εγγυήσεων από πλευράς αγοραστή, σχετικά με την ανάληψη και αποπληρωμή όλων των οφειλών της ΚΑΕ Πανιώνιος. Υπάρχει καλή διάθεση και συνεργασία και πιστεύω οτι αυτό το κομμάτι θα κλείσει μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες. Δεύτερον, η μορφή συνεργασίας με τις Ακαδημίες. Εδώ και μερικές ημέρες ενημέρωσα επίσημα τον Ερασιτέχνη και κατέθεσα επίσημα πρόταση συνεργασίας μαζί του σχετικά με τις Ακαδημίες. Ουσιαστικά μετέφερα στον Ερασιτέχνη ότι μου ζήτησε ο υποψήφιος αγοραστής. Τρίτον, το θέμα του γηπέδου. Μόλις υπάρξει οριστική συμφωνία με τον Ερασιτέχνη για τις Ακαδημίες θα γίνει συνάντηση με τον Δήμο και την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα εργασιών για το γήπεδο.

Το εύλογο ερώτημα είναι, ποιος είναι ο υποψήφιος αγοραστής; Και τι γίνεται τώρα που μάθαμε ότι απορρίφθηκε η πρόταση αυτή από τον Ερασιτέχνη;

Όχι μόνο δεν έχω εξουσιοδότηση να αποκαλύψω ποιός είναι, αλλά όπως λογικά γνωρίζετε, συνηθίζεται να υπάρχουν και ρήτρες εμπιστευτικότητας κατά τη διάρκεια τόσο σοβαρών διαπραγματεύσεων προτού υπάρξει οριστική συμφωνία. Είναι ένας πολύ σοβαρός επιχειρηματίας, που ενδιαφέρεται πραγματικά για την αγορά της ομάδας και όχι για να διαφημιστεί για τον ενδιαφέρον του, όπως έγινε σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Πραγματικά παραξενεύτηκα όταν είδα ότι ο Ερασιτέχνης απέρριψε και μάλιστα ομόφωνα την πρόταση που του κατέθεσα και πολύ περισσότερο τώρα που -όπως μου λέτε- έχει ήδη δημοσιευθει. Δεν γνωρίζω από που μπορεί να διέρρευσε, πιθανολογώ από τον Ερασιτέχνη. Εγώ πάντως ζήτησα εχτές το βράδυ να γίνει νέο ΔΣ του Ερασιτέχνη, όσο πιο άμεσα γίνεται, στο οποίο να μου επιτρέψουν να παρευρεθω. Είναι βασικός άξονας οι Ακαδημίες στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω και δεν θέλω να κάνω καμία πρόβλεψη για την αντίδραση της άλλης πλευράς, εάν ενδεχομένως οριστικά δεν υπάρξει καμία συμφωνία με τον Ερασιτέχνη για τις Ακαδημίες.

Όπως ειπώθηκε και δημόσια από πλευράς Ερασιτέχνη "οι Ακαδημίες μπάσκετ ανήκουν στον Ερασιτέχνη και προφανώς αποτελούν περουσιακό στοιχείο του Πανιωνίου ΓΣΣ"...

Επειδή βλέπω ότι κάποιοι στον Ερασιτέχνη ίσως να θέλουν για μια ακόμα φορά να βγει κακός ο Χριστοδουλόπουλος, που αυτή τη φορά θέλει να πάρει το περιουσιακό στοιχείο του Ερασιτέχνη και να βγάλουν και πάλι λάδι τον Ερασιτέχνη που προσπαθεί για το καλό του Πανιωνίου, θα σας προωθήσω την πρόταση που εστάλη στον Ερασιτέχνη και σας παρακαλώ να την δημοσιεύσετε αυτούσια. Ειλικρινά θέλω να δει όλος ο κόσμος του Πανιωνίου ποιά πρόταση απέρριψε ο Ερασιτέχνης, ο οποίος έως τώρα έδινε με ενοίκιο τις Ακαδημίες σε γονείς αθλητών, οι οποίοι αποφάσιζαν για τα πάντα χωρίς κανένα έλεγχο. Αποφάσιζαν ποιοί θα είναι οι προπονητές των Ακαδημιών, ποιοί αθλητές θα πωληθούν, πού και με πόσα χρήματα. Να μην πω οτι αποφάσιζαν και ποιοί αθλητές θα αγωνιστούν, γιατί δεν κάνει. Ας μας ενημερώσουν από τον Ερασιτέχνη αφού είναι τόσο λαλίστατοι εάν γνωρίζουν ποίοι αθλητές πωλήθηκαν και πόσο τα τελευταία χρόνια καθώς και τι εισέπραξε από αυτές τις πωλήσεις ο Ερασιτέχνης, όπως επίσης και τι κέρδος είχαν όλα αυτά τα χρόνια οι διαχειριστές των Ακαδημιών; Για να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη, είναι η δεύτερη φορά που προσωπικά σε εμένα έχει δοθεί προφορικά η υπόσχεση μέσα στη χρονιά ότι η ΚΑΕ θα αναλάβει τις Ακαδημίες. Είναι η δεύτερη φορά που το Καλοκαίρι βλέπω ότι δεν γίνεται. Για να μην υπάρχει καμία σύγχιση στον κόσμο του Πανιωνίου ή στον Ερασιτέχνη, η πρόταση που μετέφερα στον Ερασιτέχνη ειναι αυτούσια η πρόταση του υποψήφιου αγοραστή. Δεν είναι η πρόταση που θα κάνω εγώ στον Ερασιτέχνη, εάν για κάποιο λόγο δεν ολοκληρωθεί η πώληση της ΚΑΕ και ξεκινήσω εγώ τον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά. Όχι μετά από δύο χρόνια κοροΐδίας στο συγκεκριμένο θέμα.΄

Οι προτάσεις που έγιναν προς τον Ερασιτέχνη


Αναλυτικά οι δύο προτάσεις που κατατέθηκαν προς τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο, όπως μας τις απέστειλε ο κ. Χριστοδουλόπουλος:

  • Η πρώτη πρόταση, είναι μια βελτιωμένη πρόταση του τρόπου λειτουργίας των Ακαδημιών έως σήμερα. Πληρωμή εφάπαξ ποσού από την ΚΑΕ Πανιώνιος στον Ερασιτέχνη στην αρχή της χρονιάς, το οποίο και θα συμφωνηθεί άμεσα εάν αυτή η πρόταση γίνει αποδεκτή. Επιλογή από την ΚΑΕ Πανιώνιος του προσωπικού των Ακαδημιών. Βάσει των συζητήσεών μου, το πραγματικό ζητούμενο έχω καταλάβει πως είναι ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών και οι προπονητές των αγωνιστικών παιδικών-εφηβικών τμημάτων, οι οποίοι θα έχουν και ενεργό ρόλο στην ΚΑΕ Πανιώνιος, καθώς και μια θέση γραμματείας. Τα έσοδα των Ακαδημιών θα χρησιμοποιούνται ώστε να πληρώνονται όλα τα λειτουργικά έξοδα των Ακαδημιών (προσωπικό, εγκαταστάσεις, ταξίδια κλπ.) φαντάζομαι όπως γινόταν και έως σήμερα. Πιθανό κέρδος, θα επενδύεται σε βελτίωση των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας. Πιθανή ζημία, θα βαραίνει αποκλειστικά την ΚΑΕ Πανιώνιος. Η ΚΑΕ Πανιώνιος θα αποφασίζει για το έμψυχο δυναμικό των Ακαδημιών, ποιοί αθλητές θα προωθούνται στην πρώτη ομάδα, ποιοί αθλητές και με ποιούς όρους θα μεταγράφονται σε άλλες ομάδες κλπ. Σε περίπτωση μεταγραφής αθλητή σε άλλη ομάδα, το 80% του ποσού θα πηγαίνει στην ΚΑΕ Πανιώνιος και το 20% θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη.
  • Η δεύτερη πρόταση, βασίζεται στο ήδη υπάρχον πλάνο για την νέα χρονιά, εάν το κατάλαβα και ακολούθως το μετέφερα σωστά. Επιλογή από την ΚΑΕ Πανιώνιος του Υπεύθυνου των Ακαδημιών και των προπονητών των αγωνιστικών παιδικών-εφηβικών τμημάτων, οι οποίοι θα έχουν και ενεργό ρόλο στην ΚΑΕ Πανιώνιος, καθώς και μια θέση γραμματείας. Θα προτιμηθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής, έμπειρα και ει δυνατόν, ήδη αξιολογημένων προσόντων. Η μισθοδοσία όλων των ανωτέρω για τις υπηρεσίες τους στις Ακαδημίες, θα καλύπτεται από τα έσοδα των Ακαδημιών και δεν μπορεί να υπερβαίνει είτε τα περυσινά δεδομένα ή τον φετινό προυπολογισμό του Ερασιτέχνη για τις αντίστοιχες θέσεις, οποιοδήποτε από τα δύο συμφωνηθεί. Την οποιαδήποτε διαφορά, εάν υπάρχει, θα την καλύπτει η ΚΑΕ Πανιώνιος. Την αποκλειστική διαχείριση των εσόδων των Ακαδημιών θα την έχει ο Ερασιτέχνης. Πιθανό κέρδος, θα χρησιμοποιείται όπως αποφασίσει ο Ερασιτέχνης. Πιθανή ζημία, θα βαραίνει αποκλειστικά τον Ερασιτέχνη. Η ΚΑΕ Πανιώνιος θα αποφασίζει για το έμψυχο δυναμικό των Ακαδημιών, ποιοί αθλητές θα προωθούνται στην πρώτη ομάδα, ποιοί αθλητές και με ποιούς όρους θα μεταγράφονται σε άλλες ομάδες κλπ. Σε περίπτωση μεταγραφής αθλητή σε άλλη ομάδα, το 80% του ποσού θα πηγαίνει στην ΚΑΕ Πανιώνιος και το 20% θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη.


Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

1 σχόλιο

  1. Ελπίζω να πανε ολα καλα.. Να τα βρουν και επιτελους το μπασκετακι να γινει ξανα μπασκετάρα.. Ο Πανιώνιος πρέπει να γίνει ξανα όπως ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή