Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σύσταση της ομάδας εργασίας «Ορφέας»

Μία νέα προσπάθεια η οποία ονομάστηκε «ομάδα εργασίας Ορφέας» έγινε γνωστή, μέσω ανακοίνωσης της, το βράδυ της Δευτέρας (5/4). Η εν λόγω ομά...

Μία νέα προσπάθεια η οποία ονομάστηκε «ομάδα εργασίας Ορφέας» έγινε γνωστή, μέσω ανακοίνωσης της, το βράδυ της Δευτέρας (5/4).

Η εν λόγω ομάδα εργασίας αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται γενικότερα στην Πανιώνια οικογένεια και θα εκπροσωπηθεί στις εκλογές του Ερασιτέχνη, με σκοπό να μεταφέρει τις προτάσεις και τη δουλειά της ομάδας.

Διαβαστέ αναλυτικά την σχετική ανακοίνωσε με όλες τις λεπτομέρειες:

Σύσταση της ομάδας εργασίας «Ορφέας»

Το 2020 βρήκε τον Πανιώνιο τόσο βαθιά λαβωμένο, που εύλογα θα μπορούσε κάποιος να φτάσει στο σημείο να συγκρίνει την περσινή χρονιά με τις παρελθοντικές, χειρότερες, φάσεις της ιστορίας του Συλλόγου.
Αγωνιστική παρακμή, κτηριακές εγκαταστάσεις σε αποσύνθεση, διοικήσεις χωρίς όραμα και αυτό που πονάει περισσότερο απ’ όλα, κρίση αξιών. Ήμασταν Πανιώνιος χωρίς αίσθηση και άρωμα πραγματικού Πανιωνίου.
Το μόνο θετικό, η αφύπνιση του λαού του Ιστορικού. Οι καλοκαιρινές συνελεύσεις προσέλκυσαν εκατοντάδες ανθρώπους με όμοιους προβληματισμούς.
Η βούληση όλων όσοι βρέθηκαν στα σκαλιά των κερκίδων ήταν (και είναι) να αλλάξουν οι νοοτροπίες του παρελθόντος. Ο Πανιώνιος δεν έφτασε εδώ που είναι γιατί το 2020 ήταν κακό. Κατάντησε να βρίσκεται στο σημερινό επίπεδο από μια σειρά ετών με λάθος προσέγγιση, με παλαιοπαραγοντικές λογικές.
Ο κόσμος έδειξε ισχυρή διάθεση να ασχοληθεί, να αποκτήσει συμμετοχή, να γίνει πρωταγωνιστής. Οι ζυμώσεις του καλοκαιριού από τις ανοιχτές συζητήσεις - συνελεύσεις κατέδειξαν ότι το υπάρχον μοντέλο, εκείνο της ανάθεσης της διοίκησης της ομάδας σε ανθρώπους εν λευκώ ή και η αναζήτηση «μεσσία» που περιμένουμε να έρθει και να βάλει τα χρήματα για να μας «σώσει» αποτελεί λάθος στάση και προσέγγιση, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε όλοι σήμερα.
Είναι προφανές πως απαιτούνται ρηξικέλευθες αλλαγές αν θέλουμε να ξαναχτίσουμε τον Πανιώνιο από τις στάχτες του. Αλλαγές που πρέπει να γίνουν ΤΩΡΑ, ειδάλλως μπορεί να μην έχουμε δεύτερη ευκαιρία. Το χρέος μας, ως νέα γενιά φιλάθλων, είναι να μην παραδώσουμε έναν Πανιώνιο άρρωστο και απομακρυσμένο από τις αξίες, το πνεύμα και την ιστορία του. Νομοτελειακά, ένας τέτοιος Πανιώνιος δεν θα έχει πολλά ακόμα χρόνια ζωής. Τουλάχιστον όχι όπως τον ξέραμε και τον αγαπήσαμε. Πρωταγωνιστή και σημαιοφόρο της άθλησης και του πολιτισμού.
Το χρέος μας είναι να αλλάξουμε πλεύση άμεσα πριν να είναι αργά. Τα παραδείγματα του Δάλλα, του Καραμπάτη, του Βαρίκα, του Ρουσόπουλου και πολλών ακόμα είναι εκεί για να τα ακολουθήσουμε, για να μας δείξουν τον σωστό δρόμο.
Οφείλουμε στα παιδιά μας αλλά και στους προγόνους μας να πάμε τον Πανιώνιο στα 140, τα 150 χρόνια και φυσικά ακόμα παραπέρα με μια νοοτροπία και μια λογική τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε αποδεχθεί στον Σύλλογό μας τα τελευταία χρόνια.
Διαφάνεια, συμμετοχή του κόσμου στις αποφάσεις, αύξηση μελών και αθλητών, γενικές συνελεύσεις με δυναμική, ιδέες και αντιπαραθέσεις όχι για προσωπικά συμφέροντα αλλά για να επικρατήσουν οι βέλτιστες ανάμεσα σε καλές προτάσεις, με απώτερο σκοπό την μακροημέρευση και την ανάπτυξη του Συλλόγου.
Σημασία τώρα δεν έχει να δικάσουμε, να λιθοβολήσουμε, να κουνήσουμε το δάχτυλο. Όμως θα το κάνουμε, εάν το κατεστημένο του Πανιωνίου που έφερε την ομάδα σε αυτό το σημείο θελήσει να παραμείνει γαντζωμένο στην καρέκλα πάση θυσία. Διότι σημασία έχει να αλλάξουμε, για να μην βουλιάξουμε οριστικά.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, μέσα από διαδικασίες μηνών, δημιουργήσαμε την ομάδα εργασίας «Ορφέας». Η ομάδα αυτή γεννήθηκε μέσα από τις κερκίδες, τις συνελεύσεις, τις συμμετοχικές διαδικασίες.
Το όνομα της προέκυψε από εκεί που ξεκίνησαν όλα, το ιδρυτικό συστατικό του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης. Το συστατικό με το οποίο θέλουμε να μπολιάσουμε τις χιλιάδες των φιλάθλων και μελλοντικών μελών του Συλλόγου. Από εκεί που πρέπει και μείς να παραδειγματιστούμε, να αντλήσουμε τις αξίες και το όραμα. Να γυρίσουμε στις ρίζες για να βρούμε το νόημα.
Η μέχρι τώρα κατάσταση στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο δεν ωθούσε τον κόσμο να γίνει μέλος του Συλλόγου. Δεν υπήρχε το πλαίσιο να νιώσουν οι άνθρωποι πως μπορούν να έχουν ενεργή συμμετοχή ή πως τα χρήματά της εγγραφής, της ετήσιας συνδρομής, της χορηγίας πηγαίνουν εκεί που πρέπει. Αυτό άλλαξε με τις ανοιχτές συνελεύσεις και ο κόσμος ένιωσε την ανάγκη να γραφτεί μέλος. Όπως και έγινε.
Βάσει νόμου, όλοι εκείνοι και εκείνες που έγιναν νέα μέλη, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις ερχόμενες εκλογές. Αποφασίσαμε ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα εκατοντάδες νέα μέλη που συμπλέουν μαζί μας δεν έχουν δυνατότητα ψήφου, να κατεβούμε σε αυτές με στόχο η ομάδα «Ορφέας» να αποκτήσει εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο. Στόχος αυτής, να αποκτήσει ξεκάθαρη εικόνα των πεπραγμένων, να προωθήσει προτάσεις της ομάδας, να καταθέσει ερωτήσεις και να μεταφέρει τις απαντήσεις στις ανοιχτές διαδικασίες. Πιστεύουμε ότι όσοι ψηφίζουν θα το κάνουν με Πανιώνια και όχι συγγενικά και φιλικά κριτήρια.
Οι άνθρωποι που επιλέξαμε είναι όλοι νέοι, επαγγελματικά ενεργοί, βγαλμένοι από τα σπλάχνα του Συλλόγου και προήλθαν από τις εκατοντάδες του κόσμου των ανοιχτών συνελεύσεων του καλοκαιριού. Παράλληλα, αναζητήσαμε την τεχνογνωσία του οργανισμού
SD Europe
, συνεργάτη της UEFA, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα που αφορούν τη χρηστή διακυβέρνηση του αθλητισμού. Μας μετέφερε τις συμβουλές του και την εμπειρία του σε αντίστοιχα εγχειρήματα με ομάδες του εξωτερικού σε θέματα που αφορούν γνώση και οργάνωση της ομάδας στον τομέα της αθλητικής διοίκησης.
Μέσα από την εργασία σε αυτήν την ομάδα :
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης χωρίς χρέη.
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο αξιοπρεπή, που σέβεται και τον σέβονται όλοι.
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο σχολείο του νου και του σώματος για τη νεολαία όλης της Ελλάδας.
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο αρωγό στον σύγχρονο πολιτισμό.
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο ως μια μεγάλη οικογένεια, χωρίς μισαλλοδοξίες και παρωχημένες αντιλήψεις.
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο δυνατό σε όλα τα αθλήματα, με βασικό πυλώνα τους δικούς του αθλητές από τις ακαδημίες.
Φανταζόμαστε έναν Πανιώνιο φάρο ήθους και ευγενούς αθλητικής άμιλλας, με αξίες αντίστοιχες με αυτές που διδαχθήκαμε από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Όμοιες με τον χαρακτήρα και τον προσανατολισμό του κόσμου της μάνας Σμύρνης.
Και επειδή όλοι για έναν μεγάλο – ανεξάρτητο Πανιώνιο ζούμε, ήρθε η ώρα να εργαστούμε γι’ αυτό.
Πρέπει και μπορεί ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να γίνει ένας σύγχρονος Σύλλογος. Πρέπει και μπορεί ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να έχει χιλιάδες μέλη. Πρέπει και μπορεί ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να είναι πρότυπο αθλητισμού και πολιτισμού. Πρέπει και μπορεί ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να είναι το στολίδι της Νότιας Αθήνας, το σύμβολο της προσφυγιάς.
Ελάτε όλοι μαζί να εργαστούμε για να γίνει το πρώτο βήμα ώστε να δημιουργήσουμε το νέο πρόσωπο του Πανιωνίου που θα συστηθεί ξανά στην κοινωνία, στους αθλητές, στα σχολεία, στα γήπεδα, στους προπονητές, στους οργανισμούς, στους γονείς, στις ομοσπονδίες. Ο Ιστορικός μας Σύλλογος θα αρχίσει να ξαναπατάει στα πόδια του, μέχρι να ζαλιστούμε όλοι από το πραγματικό του ύψος που για χρόνια δεν έχει δει κανείς, καθώς αυτός ο γίγαντας «υποχρεώθηκε» για καιρό να ζει σκυφτός.
Ο «Ορφέας» μόλις άνοιξε πανιά. Σύντομα θα ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας μας.
Υπογράφουν:
Νικήτας Βέλλης - Υποψήφιο μέλος Δ.Σ. Ερασιτέχνη Π.Γ.Σ.Σ
Αλέξης Κομνηνίδης - Υποψήφιο μέλος Δ.Σ. Ερασιτέχνη Π.Γ.Σ.Σ
Θοδωρής Ντάντος - Υποψήφιο μέλος Δ.Σ. Ερασιτέχνη Π.Γ.Σ.Σ
Ανδρέας Μόγκριτς
Θοδωρής Σαμοθράκης
Γιώργος Αθανασούλιας
Μαρία Γαβριέλλα Αναγνωστοπούλου
Γιώργος Βλάμης
Κώστας Μπίκας
Τάσος Καλογερόπουλος
Φώτης Μωραΐτης
Θοδωρής Δεσποίνης
Κωνσταντινος Καρατζάς
Κωνσταντίνος Ζώτος
Τίμος Τσομίδης
Μάκης Διόγος
Δημήτρης Θεοδώρου
Ανδρέας Σωτηρακόπουλος
Νίκος Βουκελάτος
Θανάσης Μαντάς
Γιάννης Αδρίμης
Γιώργος Αναγνωστόπουλος
Κωνσταντίνος Καραχρήστος
Γιώργος Μουφλούζης
Κώστας Χατζηανδρέου
Δημήτρης Αβραμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια